Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

8 dingen die je gelukkiger maken dan Netflix

FC Girls, 29 maart 2018

8 dingen die je gelukkiger maken dan Netflix

l

Je komt thuis na een lange saaie dag op school. Je wil niks liever dan op bed kruipen met een kopje thee en je favo serie. Daar word je gelukkig van, toch? True… lekker weg zwijmelen bij je ultieme celeb crush of jezelf onderdompelen in andermans drama kan echt heerlijk zijn. Maar wij hebben een aantal activiteiten voor je gevonden die je op de lange termijn meer energie, voldoening en geluk geven!

Dit zijn niet zomaar wat tips, want uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat tieners die veel met vrienden zijn, lezen en zelfs huiswerk maken gelukkiger zijn dan tieners die veel tijd besteden op het internet en voor de tv. Dus probeer wat minder achter dat schermpje te zitten en je zult zien dat je leven leuker wordt.

#1. Lezen
Denk er eens over na, je zit waarschijnlijk al heel veel op je telefoon dus je kijkt al genoeg naar een scherm. Veel populaire series zijn afgeleid van boeken, dus waarom zou je niet in plaats van een serie kijken, het boek ervan lezen? Zo besteed je minder tijd achter een beeldscherm en lezen is ontzettend goed voor je ontwikkeling.

#2. Luister naar een podcast
Op Spotify kun je naar muziek luisteren, maar er staan ook honderden podcasts op. Dit zijn een soort radioshows over allerlei onderwerpen. Zo zit er altijd wel wat bij voor jou. Horrorverhalen bijvoorbeeld, of mindfulness-programma’s, comedies en noem maar op!

#3. Bel een vriendin
Klinkt misschien heel logisch, maar hoe vaak zijn we uren aan het appen met een vriendin terwijl we net zo goed even met elkaar kunnen bellen?! 

#4. Schrijven
Soms kan het heel bevrijdend werken om dingen van je af te schrijven. Heb je iets meegemaakt en wil je dit echt kwijt zonder dat iemand je erop beoordeeld of aanspreekt? Super simpel: schrijf het op! Merk je dat het schrijven je heel goed afgaat, begin dan een blog. Op deze manier kan je anderen inspireren met jouw verhalen en hoe tof is dat?

#5. Koken
Koken en bakken werken super ontspannend en ehm…iedereen wordt blij van lekker eten! In plaats van een paar uur serie kijken, kun je in een lekker en ingewikkeld recept duiken. Voor je het weet ben je een halve dag bezig met de voorbereidingen, boodschappen en het koken. Nodig vrienden en familie uit om je creatie te proberen, hoe gezellig!

#6. Opruimen
Opruimen? Dat is niet leuk, hoor ik je denken. Klopt, de meesten van ons houden niet van opruimen, maar je weet wat ze zeggen. “Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”. Dus als je kamer netjes is, zal het in je hoofd ook veel rustiger zijn en dan kun je je beter concentreren op andere dingen. Je zult minder stress voelen en ook beter slapen.

#7. Puzzelen
Puzzelen is dus echt niet alleen voor kleine kinderen of bejaarden. Ook al heeft het wel een beetje dat imago. Koop een toffe puzzel en maak elke dag een stukje, je zult zien dat je hier super zen van wordt. Zet een lekker muziekje aan en gaan…

#8. Spreek af met vrienden
Als je mensen om je heen hebt waar je blij van wordt, blijft dat gelukkige gevoel lekker lang bij je. Zeker als je het gevoel hebt dat je alleen wil zijn kan het heel goed uitpakken om met vriendinnen af te spreken. Ze kunnen je juist leuke afleiding geven of adviseren en tissues aangeven als je bij ze uithuilt.

Er bestaan veel apps die je kunnen vertellen hoeveel tijd jij besteed op je telefoon. Je zult schrikken van de resultaten. Probeer dus wat van de bovenstaande activiteiten en kijk wat voor invloed het heeft op jouw leven.

Lees ook: Bugdetproof activiteiten die je met je vriendinnen kan doen

Beeld: Shutterstock

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer