Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

7x zo word je zelfverzekerder

FC Girls, 02 maart 2018

Voel jij je onzeker of ben je wat verlegen? Vind je het moeilijk om mensen aan te spreken of nieuwe vrienden te maken? Heb je een hekel aan presenteren of op een andere manier in de belangstelling staan? We’ve all been there. Maar wil jij hier het liefst vanaf? Hieronder vind je zeven tips die je helpen om zelfverzekerder te worden.

#1 Keep your head up 
Maar dan letterlijk: houd je hoofd omhoog als je over straat loopt. Mensen zijn gauw geneigd naar de grond te staren als ze wandelen. Don’t! Wees niet bang om vreemde mensen in de ogen te kijken. Met een opgeheven hoofd straal je meer openheid uit en voel jij je een stuk prettiger.

#2 Praat harder 
Mensen met een harde stem komen zelfverzekerder over. Nu hebben sommige mensen gewoon een heel zachte stem, maar probeer toch dat volume een extra boost te geven.

#3 Haal jezelf niet naar beneden 
Als je onzeker bent, heb je er misschien een handje van om negatief over jezelf te praten in het bijzijn van anderen. Misschien in de vorm van een grapje en niet eens bewust, maar wanneer je jezelf naar beneden haalt zullen mensen je minder respecteren.

#4 Betreed een ruimte met een doel 
En dat doel is: een zelfverzekerde uitstraling. Dat doe je bijvoorbeeld door oogcontact te maken met andere mensen of een gesprek met ze aan te gaan. Zorg dat je niet op de achtergrond raakt: je mag best een beetje opvallen, you go girl!

#5 Stel vragen over anderen 
Heb je echt een hekel aan in de spolights staan? Zorg dan dat de aandacht op een ander is gevestigd. Dit kun je doen door vragen te stellen aan anderen, zodat zij degene zijn die praten en alle aandacht krijgen.

#6 Jij bent niet degene die verlegen is 
Je bent wat je denkt. Zet dus uit je hoofd dat je verlegen bent en haal het helemaal niet in je hoofd om anderen te vertellen dat je verlegen bent. Girl, zo maak je jezelf nog meer verlegen en zullen anderen ook geloven dat jij het verlegen meisje bent.

#7 Lichaamstaal 
Wil je zelfverzekerd overkomen, let dan op je body language. Maak bijvoorbeeld oogcontact met degene waarmee je praat en houd je armen niet over elkaar, maar zorg dat je houding open is.

Het zijn allemaal kleine veranderingen, maar ze maken echt het verschil. Say bye bye to shyness!

Lees ook: Dit kun je leren van een Parisienne

Beeld: unsplash

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer