Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

7x waarom je tienerjaren top zijn

FC Girls, 03 juni 2018

7x waarom je tienerjaren top zijn

tiener

Je kijkt misschien enorm uit naar het moment dat je volwassen bent, want je tienerjaren kunnen overweldigend en verwarrend zijn. Maar trust us, net als elke periode in je leven, hebben ook deze jaren grote voordelen. Voordelen die je zeker weten zal missen wanneer je eindelijk bij de grown-ups hoort.

#1. Je leven zit vol eerste keren.

Tuurlijk maken dingen zoals je eerste keer uitgaan, eerste echte verliefdheid en je eerste kus je zenuwachtig, maar ze maken je leven ook superspannend. Eerste keren geven je kriebels in je buik, en dat is een apart gevoel. Binnen vijftien jaar zal het veel moeilijker zijn om dat excited gevoel nog eens te krijgen.

#2. Je zit perfect tussen de twee in.

Je bent geen kind meer, maar er wordt niet van jou verwacht dat je helemaal op je eigen benen staat. Dat betekent dat je meer dingen mag, zoals naar feestjes gaan, maar dat je moeder waarschijnlijk nog wel voor je naar de dokter belt om een afspraak te maken – want bellen sucks, right? Als je volwassen bent, zal je helemaal je eigen boontjes moeten doppen. Om nog maar te zwijgen van je eigen geld verdienen. Bye bye, zakgeld!

#3. Je kan kiezen wie je wil worden.

Je tienerjaren zijn de jaren waarin je ontdekt wat je leuk vindt, wat je interesseert en wat je wil gaan doen met je leven. Het is normaal dat je nog een hele zoektocht te gaan hebt wanneer je twintig wordt, maar een groot deel van je persoonlijkheid ben je op dit moment al aan het vormen. Het is dus hét moment om te experimenteren, uit te proberen en keihard te falen. In je tienerjaren blijft de schade van een fail beperkt, als volwassene ligt dat anders.

#4. Je wordt met de jaren mooier.

Op dit moment heb je misschien een beugel, een dikke puist (of tien) op je voorhoofd en vettig haar. Maar met de jaren zullen die dingen verdwijnen, en word je een nog veel knappere versie van jezelf. Volwassen vrouwen zouden er geld voor geven om te kunnen zeggen dat zij er binnen een paar jaar ook beter zullen uitzien.

#5. Je bent de beste herinneringen aan het maken.

Hoe stom je school ook vindt, binnen tien jaar zullen jij en je vriendinnen lachend herinneringen ophalen over die ene leerkracht van wiskunde en nog zoveel meer. Vergeet dus zeker niet genoeg foto’s te nemen en misschien zelfs grappige momenten op te schrijven. Je zal er binnen een paar jaar flink om kunnen lachen.

#6. Je hebt bijna geen verantwoordelijkheden en véééél vakantie.

Je grootste verantwoordelijkheden op dit moment zijn waarschijnlijk een verslag van twee bladzijden dat je binnen enkele dagen af moet hebben en de vaatwasmachine die je moet uitruimen voordat je moeder thuiskomt. Voor de rest heb je bakken vrije tijd, maar dat besef je nu nog niet helemaal. Geniet van de vakantie en vrijheid die je nu hebt, want als volwassene krijg je het niet zomaar cadeau.

#7. Je bent young, wild and free.

Volwassen noemen jou en je vrienden misschien irritant en luidruchtig, maar who cares? Dit is jullie tijd om gek te doen, grapjes uit te halen(waar niemand last van heeft) en daarvan te leren. Binnen een paar jaar wordt het jullie niet meer zo snel vergeven. Je bent maar één keer jong, toch?

Lees ook: Kookhacks als je nieuw bent in de keuken

Beeld: Unsplash

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer