Life

7 manieren om friends te blijven als je ver van elkaar woont

FC Girls, 15 juli 2017

7 manieren om friends te blijven als je ver van elkaar woont

tekstfoto

Wat zou het geweldig zijn om, net als in Gossip Girl, dicht bij je vriendinnen te wonen en elke ochtend samen naar school te kunnen lopen. Helaas is dit bij sommigen niet het geval en moet je het echt doen met een long distance friendship. Zó ga je ermee om!

#1. Maak een groepsapp aan.

Hoewel je misschien vaak probeert te bellen of te Skypen, zijn er nog steeds kleine dingen die je toch even snel kwijt wilt. Als je een groepsapp hebt, kun je over van alles en nog wat praten. De hele dag door. Wanneer je even snel wilt weten wat iedereen van je outfit vindt, stuur je een foto in de groepsapp en wanneer jouw leraar weer iets raars heeft gezegd deel je dat met je besties.

#2. Kijk dezelfde films of series.

Dit klinkt misschien niet als een big deal, maar als jullie op hetzelfde moment jullie favo serie kijken hebben jullie een reden om met elkaar te praten over het onderwerp. Zelfs een virtuele meeting zal jullie dichterbij elkaar brengen.

#3. Start een boekenclub op.

Laat iedereen van je vriendinnengroep een boek uitkiezen en lees er elke maand (tegelijk) eentje. Dit is niet alleen goed voor jezelf, ook geeft het een reden om veel contact met je friends te hebben. Friends who read together, stay together.

#4. Deel groot nieuws eerst met elkaar voordat je het op social media zet.

Vroeger was het allemaal anders. Als je dan was geslaagd voor je eindexamen belde je gelijk je beste vriendin op. Nu is het eerste waar je aan denkt Facebook of Instagram. Eigenlijk best gek toch, dat je dat grote nieuws eerst wil delen met kennissen en daarna pas je besties opbelt?

#5. Spreek een vaste dag af om te Skypen.

Jup, helaas zijn we allemaal superdruk. Probeer alleen wel áltijd tijd vrij te maken voor je vriendinnen. Spreek een vaste dag en tijd af in de week, dan kun je er ook bijna niet meer omheen. Je houdt gewoon áltijd rekening met die altijd leuke Skype afspraak met je bestie.

#6. Plan elk jaar een weekendje weg of vakantie.

Last minute trips werken eigenlijk bijna nooit met een grote groep vriendinnen. Plan een weekend weg of vakantie dus altijd ruim van te voren. Zo kan iedereen rekening houden met de datum en met geld. Een vakantie is echt een goede gelegenheid om weer dichter bij elkaar te komen.

#7. Verstuur elkaar brieven.

Een old school manier om je besties te laten weten dat je aan ze denkt. Je moet vaak echt de tijd nemen om een brief te maken en dat laat zien dat je nog echt om je vriendinnen geeft. Jij bent die superleuke BFF uit een andere stad!

Inspiratie nodig voor een dagje fun met je squad? Deze 8 dingen moet je écht gedaan hebben met je vriendinnen!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Lees meer