Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

6x tips om beter te sparen

FC Girls, 26 mei 2018

6x tips om beter te sparen

varkentje

Dat ene avondje overgehaald worden voor een etentje of toch de stad in om te shoppen. Jep, we kennen het allemaal wel. Het geld komt natuurlijk niet uit de lucht vallen en dus moet er gespaard worden. Maar dat kan soms wel eens lastig zijn. Wij hebben zes geweldige tips die ervoor gaan zorgen dat jij straks als een pro spaart.

#1. Gebruik je spaarrekening

Het is even moeilijk, maar als je echt wilt sparen moet je je extra spaarrekening gebruiken. Zet elke week een vast bedrag op je spaarrekening. Je mag zelf natuurlijk bepalen hoe hoog dat bedrag is. Als je dit elke maand volhoudt, hou je uiteindelijk een mooi gespaard bedrag over!

#2. Gebruik je spaarpot

Misschien heb je hem niet meer, maar een spaarpot kan ervoor zorgen dat je heel wat geld kan sparen. Wanneer je contant geld weglegt in je spaarpot zal je merken dat je er minder snel aan gaat zitten. Super handig!

#3. Work, work, work!

Ook een goede manier om geld te sparen is veel werken! Hoe meer je werkt, hoe meer geld je verdient. Zo kan je misschien net wat meer uitgeven en is het makkelijker om een vast bedrag weg te leggen. Misschien heeft jouw vader of moeder wel een leuk klusje voor je.

#4. Stel je doel op

Maak een lijstje voor jezelf met wat je wilt bereiken. Misschien droom je wel van een nieuwe telefoon of een dure designertas. Schrijf op hoeveel geld je daarvoor nodig hebt en stop je gespaarde bedrag in een potje. Zo kan je werken naar je doel en zal je het langer volhouden!

#5. Spaar samen

Hoe leuk is het om samen met je bestie te sparen? Misschien wordt het ook voor haar tijd om wat geld opzij te leggen. Wanneer je samen spaart, zullen jullie elkaar beide motiveren om door te gaan. En gaat alles daardoor een stuk makkelijker.

#6. Lever je money in

Je ouders zijn misschien wel het beste hulpmiddel bij het sparen van geld. Geef hun een deel en zorg dat je niet weet waar ze het geld voor je bewaren. Zo is er geen kans dat je er iets van wegpakt en gaat sparen een stuk makkelijker!

Lees ook: Dit zijn de leukste lunchplekjes in Amsterdam

Beeld: Unsplash

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer