Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Love

6 tips om uit de kast komen

FC Girls, 26 oktober 2017

6 tips om uit de kast komen

d

Je vriendinnen praten alléén maar over boys, terwijl jij meer aan girls denkt. Je durft het niet te zeggen en houd je dus maar stil. Allerlei vragen komen op: ben ik echt lesbisch? Moet ik het gaan vertellen? Hoe ga ik dit doen? Help! Geen paniek. Wij girls geven je tips hoe je het best kunt omgaan met deze situatie. First things first: je bent niet de enige! Lesbisch zijn is absoluut niet iets om je voor te schamen. Kleine disclaimer: kom pas uit de kast als je er zelf écht klaar voor bent.

#1. Preparation is everything.

Bedenk van tevoren goed wat je wil gaan zeggen en denk daarbij ook aan hoe anderen erop kunnen reageren. Niet iedereen zal misschien even positief zijn, dus houd daar rekening mee. No matter what mensen erover vinden, onthoud vooral dat je bent wie je bent. 

 #2. I write better than I talk.
Ben je bang en durf je er niet openhartig over te praten? Write it down! Het is veel minder eng om je gevoelens en gedachtes op te schrijven dan het hardop te zeggen. Je kunt met een brief rustig nadenken over wat je allemaal wil vertellen. Ook heeft degene die de brief ontvangt meer tijd om over zijn/haar reactie na te denken.

#3. One vs. One.
Mensen in een groep reageren altijd anders dan wanneer ze alleen met je zijn. Wil je een eerlijk en oprechte reactie? Ga dan één op één met iemand zitten.

 #4. BFF talk.
Vertel het nieuws eerst aan je beste vriend/vriendin. Je deelt veel met diegene, dus dit zal veel makkelijker gaan dan je zelf denkt. Wellicht kan je bff je helpen om het nieuws aan je ouders te vertellen. 

#5. Time will tell.
Sommige mensen hebben meer tijd nodig dan anderen om te wennen aan het idee. Jij weet het zelf al langer, maar aan wie je het vertelt (waarschijnlijk) nog niet. Geef mensen daarom ook de tijd.

#6.  Don’t be a drama queen.
Als je op een dramatische manier vertelt dat je uit de kast komt, dan is de kans groot dat de ander daar ook dramatisch op gaat reageren. Keep calm, blijf jezelf en alles komt goed!

Sophia: "Zó draag je de fluffly trend"

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer