Beauty

6 tips om die vervelende puistjes te verminderen

FC Girls, 13 augustus 2017

6 tips om die vervelende puistjes te verminderen

face

Je maakt je gezicht iedere dag nog zo goed schoon en je eet gevarieerd, maar toch lijken ze nooit van je gezicht te verdwijnen: kleine, irritante puistjes. De oorzaak van puistjes is niet bij iedereen hetzelfde, maar met deze tips is een flawless gezichtje gelukkig weer wat dichter binnen handbereik!

#1. Verschoon je kussensloop regelmatig
Je ligt elke nacht met je gezicht in je kussen en laat dat nou net een broedplaats voor bacteriën zijn. Iew! Grote kans dat jouw puistjes hier dus alleen maar erger van worden. Gelukkig kun je dit tegen gaan door iedere dag op een nieuw kussensloop te gaan slapen. Heb je niet genoeg kussenslopen of gaat dit je nét iets te ver? Leg dan elke avond een schone handdoek op je kussen. Zo blijft je gezicht schoner en bestrijd je puistjes terwijl je slaapt. Handig!

#2. Afblijven!
We know, het is ontzettend verleidelijk om dat vervelende puistje uit te knijpen. Maar hierdoor gaat de genezing langzamer en heb je zelfs kans op nare ontstekingen. Hoe moeilijk het ook is, probeer van puistjes af te blijven en je zult merken dat ze sneller verdwijnen.

#3. Goed hydrateren
Water is enorm belangrijk voor je lichaam en voor je huid. Door genoeg water te drinken, is je huid beter beschermd tegen bacteriën en zal de productie van talg verminderen. Nog een bijkomend voordeel: je huid gaat mooi stralen van water. Let’s drink to that!

#4. Maak je gezicht niet te vaak schoon
Een fout die veel girls maken om puistjes tegen te gaan, is dat ze hun gezicht elke dag intensief reinigen. Te veel reinigen met zeep en lotions zorgt er echter voor dat je huid uitgedroogd raakt waardoor er meer talg geproduceerd wordt. En dan krijg je juist meer puistjes. No way! Het beste is om je huid ’s ochtends en ’s avonds schoon te maken met lauw water en een milde reiniger. Ga dus niet elke dag scrubben maar laat je huid zo veel mogelijk met rust.

#5. Pas op met make-up
Te veel make-up kan namelijk je poriën verstoppen. Wanneer je hopeloos probeert om je puistjes te camoufleren, kun je er juist voor zorgen dat je nog meer puistjes krijgt. Oops… Gebruik dus niet te veel foundation en concealer en als je dan toch een beetje wilt camoufleren, kies dan voor producten die geschikt zijn voor een gevoelige huid.

#6. Gebruik een kleimasker
Een kleimasker haalt het overtollige talg weg van je huid, waardoor al het vuil instant verdwijnt. Breng het masker met je vingers aan en laat het een paar minuten intrekken. Spoel je gezicht daarna met lauw water and you’re good to go!

Heb jij een vette huid waar je maar niet af van lijkt te komen? Misschien maak jij wel een van deze vijf fouten waardoor je huid vet blijft!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Lees meer