Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

6 geweldige tips tegen droge lippen

FC Girls, 07 maart 2018

6 geweldige tips tegen droge lippen

fu

We know girls: het is véél te koud buiten. Omdat het zo koud is, moeten we extra goed op onze huid, haren en lippen letten. Je lippen drogen bijvoorbeeld veel sneller uit, waardoor je dus van die ugly velletjes krijgt. Natuurlijk wil je je lippen goed verzorgen en voorkom je het liefst die droge en pijnlijke lips. Deze tips en tricks gaan je hierbij helpen!

#1. Gebruik vaseline om je lippen te beschermen

Heel lang geleden werd vaseline gebruikt als bandenwax. Vaseline is ontzettend vet waardoor het eigenlijk gewoon een beschermend laagje is voor je lippen. Smeer daarom wat vaseline op je lippen als je naar buiten gaat, dit voorkomt uitdroging!

#2. Hydrateer je lippen met balsems

Let us get this clear: het verschil tussen vaseline en een verzorgende lippenbalsem is heel groot. Vaseline is meer een beschermende laag voor je lippen, het beschermt tegen de kou en verzorgd een beetje je lippen. Een lippenbalsem is vaak een stuk verzorgdender. Hier zitten vaak oliën of boters in die je lippen verzorgen, dus herstellen. Let wel op dat je niet een lippenbalsem kiest die vol zit met verschillende parfums, die drogen je lippen vaak weer snel uit. Heb jij last van bloedende lippen en velletjes? Een balsem versnelt het helingsproces.

#3. Gebruik een lipscrub

Beginnen je velletjes overal los te laten en word je hier helemaal gek van? Probeer eens voorzichtig je lippen te scrubben. Er zijn veel drogisterijen die een lipscrub verkopen, maar wil je voor een budget variant gaan? Meng wat suiker met olijfolie en scrubben maar!

#4. Probeer niet te veel lipsticks te gebruiken

Voor de lipstick addicts is dit een lastige. Producten die lang op je lippen blijven zitten, zoals de long lasting lipsticks, drogen je lippen langzaam uit. Probeer eens af te wisselen met een balsem die een kleurtje heeft, zo drogen je lippen minder snel uit.

#5. Drink genoeg water

Vaak komen kwaaltjes van binnenuit. Je lippen kunnen bijvoorbeeld uitdrogen wanneer je te weinig vocht binnenkrijgt. Drink daarom genoeg water.

#6. Lik niet teveel aan je lippen

Als je al droge lippen hebt, is het soms het beste om ze even met rust te laten. Doordat je er de hele tijd aan likt, drogen je lippen vanzelf nog meer uit. Dat wil je dus ook niet.

Burts Bees Mango Lip BalmBurts Bees LippenbalsemThe Make Up Spot
€ 3,99
First Aid Beauty Ultra Repair Lip TherapyLippenbalsemThe Make Up Spot
€ 13,50
RITUALS Lip Service - 12 ml - LippenbalsemRituals Lippenbalsembol.com
€ 8,50

RITUALS Magic Balm - 20 g - LippenbalsemRituals Lippenbalsembol.com
€ 8,50
Labello Cherry Shine LippenbalsemLabello Lippenbalsembol.com
€ 2,99
AQUASOURCE LIPVERZORGINGBiotherm LippenbalsemICI PARIS XL
€ 16,85

Lees ook: OMG: maak kennis met de fishtalebrow

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer