Love

5x tips tegen blozen

FC Girls, 21 juni 2018

We hebben het vast allemaal wel eens een keer meegemaakt, blozen. Je kan er zelf niks aan doen, maar toch is het super vervelend. Misschien loopt je crush langs, of zijn alle ogen op jou gericht omdat er iets gevraagd wordt. Blozen is heel normaal, maar toch voorkom je het liever. Wij geven vijf tips die jou helpen minder te blozen. #1. Accepteren

Het is misschien heel moeilijk, maar accepteer dat je bloost. Bedenk dat iedereen het doet, en dat je er op dat moment niks aan kan doen. Dan zal je sneller realiseren dat het eigenlijk helemaal niet zo erg is om te blozen.   


#2. Haal goed adem

Het is belangrijk dat je op stressende momenten goed blijft ademen. Hierdoor ontspant je lichaam. Je kan dan aan jezelf merken dat je wat rustiger wordt, waardoor het blozen verminderd.   


#3. Houding

Uit een onderzoek blijkt, dat als je een krachtige houding aanneemt, je zelfverzekerder overkomt. Dit zorgt er dan automatisch voor dat je minder snel moet blozen! YES.  


#4. Make-up

Misschien dat een klein beetje make-up je kan helpen om minder te laten zien dat je bloost. Doe wat foundation of concealer op, zo zie je minder snel de rode kleur op je gezicht.   


#5. Negeer het blozen

Meestal schaam je je op het moment dat je bloost. Probeer dat niet te doen! Hoe meer je hierover na gaat denken, hoe erger het wordt.   


Lees ook: Deze 7 types herken je sowieso op festivals

Beeld: Unsplash

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer