Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Life

5x dit wist je nog niet over de puberteit

FC Girls, 02 mei 2018

5x dit wist je nog niet over de puberteit

Puberteit

De puberteit is een fase waar iedereen, zowel jongens als meisjes, doorheen moet. Misschien zit je er zelfs wel middenin. Toch heb je sowieso nog héél véél vragen. En die proberen wij voor je te beantwoorden. Dit zijn alvast vijf weetjes over de puberteit die je helpen het proces beter te begrijpen.

#1. Intens sporten kan de puberteit afremmen bij meisjes
Meisjes die aan een extreme sport doen, kunnen minder snel borsten of hun menstruatie krijgen. Om door de puberteit te gaan heb je namelijk een bepaald vetpercentage nodig. Dus wanneer je wekelijks uren traint, heb je misschien niet genoeg vet. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je hobby meteen moet opgeven. Ga langs bij de dokter om na te gaan of het echt wel daaraan ligt of dat er een andere oorzaak is. Hij/zij zou je ook kunnen helpen met een oplossing.

#2. Vaginale afscheiding is hartstikke normaal
Je hoort genoeg dingen over menstruatie, borsten en haargroei… Maar over vaginale afscheiding hoor je niet zo veel. Het ene meisje heeft er meer last van dan het andere. De reden hiervoor hangt af van verschillende factoren. Let wel op, als de afscheiding een abnormale kleur heeft zoals groengeel of sneeuwwit of een visgeur, kan er wellicht iets mis zijn. Dan kan je beter even langsgaan bij de dokter of gynaecoloog om te weten wat er aan de hand is en vooral: wat je eraan kan doen!

#3. Nieuwsgierigheid hoort erbij
Tijdens de puberteit ontdek je ook op wie je valt en wat je aantrekt. Val je op jongens, meisjes, allebei of niemand? Het kan allemaal! Dit is de periode waarin je alles ontdekt over jezelf en je voorkeuren. Wat ook de uitkomst is, weet dat alles normaal is en dat je je nergens voor hoeft te schamen.

4. De intensiteit van acne hangt af van de genen
De ene persoon heeft zware acne, terwijl de ander amper een puistje heeft. Gelukkig bestaan er superveel hulpmiddeltjes om van die vervelende pukkels af te komen. Een bezoek aan de dermatoloog kan je hierbij helpen.

5. Een goede voeding is belangrijk tijdens de puberteit
Tijdens de puberteit draait je lichaam overuren en moet het hard werken om de fysieke veranderingen die je ondergaat bij te houden. Daarom is het van belang om een goed voedingspatroon te onderhouden én aan sport te doen. Zo houd je je veranderend lichaam in goede vorm.

Lees ook: De beste tips en trics voor een zuivere huid

Beeld: Shuttershock

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer