Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

5 manieren om een goede indruk te maken op zijn ouders!

FC Girls, 17 januari 2018

5 manieren om een goede indruk te maken op zijn ouders!

parents

De allereerste ontmoeting met de ouders van je vriendje is een enorm belangrijk moment in jullie relatie. Het is dan ook niet meer dan normaal dat je daar zenuwachtig voor bent en dat je wil dat alles vlot verloopt. Ben je bang om geen goede indruk te maken? Deze 5 tips kunnen je helpen!

Of het nu gewoon in een chille omgeving is of met al jullie familieleden erbij: elkaars ouders ontmoeten is stressy. Je wil natuurlijk dat ze je leuk vinden en accepteren als zijn vriendin. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kan doen om een goede indruk te maken op je schoonouders.

1. Informeer je

Hoor je vriendje van te voren uit over hoe zijn ouders zijn, wat ze doen en wat ze leuk vinden. Op die manier weet je over welke onderwerpen je gesprekken kan voeren. Over iets praten dat ze haten, is uiteraard een absolute no go. Dus als jullie over iets leuks kunnen praten, zal het gesprek sowieso vlot verlopen.

2. Stel vragen

Het is logisch dat zijn familie je honderd vragen zal stellen de eerste keer dat jullie elkaar ontmoeten. Zorg ervoor dat jullie dan ook een echt gesprek voeren en stel hen ook vragen. Je wil niet dat ze denken dat je alleen over jezelf wil praten en niet geïnteresseerd bent in hun leven. Als je vragen stelt, zullen ze ook merken dat je niet verlegen of nerveus bent en zo laat je een goede indruk achter.

3. Bied hulp aan

Blijf je eten? Bied dan je hulp aan in de keuken of als jullie klaar zijn. Jouw ouders vinden het ook leuk dat je hen helpt en zijn ouders dus sowieso ook. Als je gewoon op de bank gaat zitten wachten tot het eten op tafel staat zonder aan te bieden om te helpen, dan zal je niet zo’n goede indruk maken. Tenzij ze zeggen dat het niet hoeft natuurlijk.

4. Wees niet te plakkerig

Het is uiteraard heel leuk dat jij en je vriendje verliefd zijn en de hele wereld mag het weten. Toch wil dat niet zeggen dat jullie je tong in elkaars mond moeten steken vlak voor de neus van zijn ouders. Het is niet zo respectvol en zal alles een beetje awkward maken.

5. Wees jezelf

Last but not least: blijf altijd jezelf. Je mag zeker wat beleefder zijn dan anders, maar overdrijf niet. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent. Ze zullen het gauw genoeg doorhebben en je wil zeker niet fake overkomen! Ze moeten je maar accepteren zoals je bent.

18x winter ready voor een laag prijsje!

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer