Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

5 dingen die je wimpers beschadigen

FC Girls, 16 januari 2018

5 dingen die je wimpers beschadigen

e

Er zijn heel veel dingen die we doen om onze wimpers langer, voller en krullender te krijgen. Maar deze kleine dingen zorgen er soms voor dat ze uiteindelijk het tegenovergestelde doen. Wist je dat het zelfs slecht is om over je ogen te wrijven?

#1. Met mascara op gaan slapen
Met je make-up slapen is slecht voor je huid. En als je ’s avonds je mascara er niet afhaalt, is het ook slecht voor je wimpers! Mascara wordt namelijk hard nadat je het opsmeert en dat maakt het héél gevoelig. Dus wanneer je wimpers je hoofdkussen raken, heb je de kans dat ze sneller afbreken.

#2. Je ogen constant aanraken
Wie doet het niet: onbewust – of bewust – even aan je wimpers zitten. Niet meer doen, want op deze manier kunnen er bacteriën in je ogen komen en dat kan zorgen voor ontstekingen. Wil je er toch even aan prutsen, was dan even je handen.

#3. Je wimpers verven
Wimpers laten verven gebeurt steeds vaker, vooral bij mensen met lichtgekleurde haartjes die niet elke dag mascara willen dragen. Maar chemicaliën zo dicht bij je oog aanbrengen, is best gevaarlijk. Je wimpers kunnen namelijk uitvallen als je het te vaak doet. Uitkijken dus!

#4. Je wimpers fout krullen
Als je een wimperkruller gebruikt, doe dat dan zeker vóór je  mascara opdoet. Hou de kruller bovendien niet te hard vast en trek er zeker niet aan, want dan kan je wimpers kwijtraken. Au!

#5. In je ogen wrijven
We wrijven constant in onze ogen en dat heeft verschillende redenen. Maar hoe vaker je in je ogen wrijft, hoe lastiger je het voor je wimpers maakt. Ze vallen hierdoor namelijk sneller uit. Noo! Natuurlijk mag je weleens in je ogen wrijven, but care for your eyelashes en probeer het wel zo min mogelijk te doen.

PRETTY EYELASHES

Maybelline Lash Sensational Mascara - Intense BlackMaybelline The Make Up Spot
€ 15,49
INTENSIFYING LONG-WEAR MASCARA MASCARABobbi Brown ICI PARIS XL
€ 27,00
Technic Mega Lash  BlackTechnic MascaraBoozyshop
€ 2,95
Barry M Feature Length MascaraBarry M. MascaraThe Make Up Spot
€ 6,95
Maybelline Lash Sensational Luscious MascaraMaybelline MascaraThe Make Up Spot
€ 11,99
Pixi Lower Lash Mascara - Black DetailPixi MascaraThe Make Up Spot
€ 14,00

Deze kleur nagellak moet je dragen volgens je horoscoop.

liefs, FC Girls , Buy now, or cry later

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer