Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

4x wat te doen met je oude kleding

FC Girls, 08 september 2018

Je kledingkast puilt uit, maar toch komen er steeds meer nieuwe fashion items bij. Misschien wordt het toch eens tijd om je kast op te ruimen en te kijken wat er wel of niet weg kan. Kleding wegdoen blijft lastig, want misschien komt dat ene truitje toch nog van pas? Hieronder vind je een aantal opties wat je met je oude kleding kan doen!

#1. United Wardrobe 
Je kunt je tweedehandskleding verkopen op deze app. Het is heel simpel: je maakt een foto van je kleding en stelt de prijs in. United Wardrobe lijkt op Markplaats alleen dan speciaal voor kleding.

#2. DIY metamorfose 
Geef je oude kleding een nieuwe look! Op Pinterest zijn er veel do it yourself-foto’s om je oude kleding op te pimpen. Maak van een oude spijkerbroek een coole ripped jeans. Zo heb je weer een kledingkast met nieuwe items!

#3. Lever je kleding in bij de H&M 
Sinds een paar jaar kun je je oude kleding inleveren bij de kassa van een H&M-winkel. Het maakt niet uit of het versleten of verkleurd is, want de stoffen worden gerecycled. Als bedankje ontvang je een bon met 15% korting op een artikel naar keuze. Zo draag je ook een steentje bij aan een duurzamere wereld. Win-winsituatie dus!

#4. Kleding sorteren 
Het is begrijpelijk dat je twijfelt of je je oude kleding weg gaat doen. Om er zeker van te zijn dat jij je kleding niet gaat missen, kun je ze in een vuilniszak doen. Zet het in een andere kamer en als je de kleding na een tijdje nog steeds niet mist, weet zeker dat je het weg kunt doen.   

Lees ook: 12x de mooiste sjaals voor de herfst

Beeld: Unsplash

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer