Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Life

Deze 15 chick-flick films wil je zien

FC Girls, 05 mei 2011

Of je nu vakantie hebt, je je verveelt of je hebt gewoon zin om een avond te relaxen: sommige films vervelen nooit. Even een paar uurtjes wegdromen bij Love Actually of traantjes wegpinken om Channing Tatum. Wij zetten onze 15 favoriete chick-flick movies voor je op een rij.

#1. LOVE ACTUALLY

Volg het leven van acht totaal verschillende koppels, struggeling met hun liefdeslevens. En dat allemaal een maand voor kerst in het prachtige Londen. Aanrader voor de feestdagen dus!

#2. BRING IT ON: ALL OR NOTHING

Eigenlijk is elke Bring it On het kijken waard. Omdat we tóch wilden kiezen, raden we je het deel uit 2006 uit: All of nothing. Op haar nieuwe high school wil een studente deel uitmaken van het cheerleader team. Behalve dat ze hierdoor troubles ondervindt tegenover de hoofdcheerleader, staat ze in een cheerlead-wedstrijd ook nog eens recht tegenover haar oude team. Met Solange Knowles (ja, zusje van) en Hayden Panettiere.

#3. EASY A

Een typisch voorbeeld van een high school comedy die compleet draait om een roddel over Olive. Olive vindt het eigenlijk best leuk om in het middelpunt van de belangstelling te staan en houdt de roddel vol. Wanneer leraren op school zich ermee gaan bemoeien, wordt het Olive allemaal teveel. Met ondere andere Emma Stone en Penn Badgley (je weet wel, Dan uit Gossip Girl).

#4. DEAR JOHN

Wie kent ‘m niet? Een heerlijke chick-Flick die perfect is voor een zaterdagavondje thuis. Dit romantische drama gaat over een soldaat die verliefd wordt op een conservatieve student, terwijl hij eigenlijk op verlof is. Bonus: met Channing Tatum én Amanda Seyfried.

#5. TITANIC

Over klassieke girl movies gesproken: deze heb je ongetwijfeld al heel vaak gezien. Mocht je het nog niet weten, Leonardo DiCaprio speelt (samen met Kate Winslet) de hoofdrol. Gewoon (nog een keer) kijken dus.

#6. PITCH PERFECT

Voor alle muziekliefhebber is Pitch Perfect een aanrader. Op een dag wordt hoofdrolspeelster Beca gevraagd om auditie te doen voor de a capella zanggroep van de school. Hun stemmen klinken perfect! Het groepje wil graag a capella zingen erin blijven houden, maar Beca weet dit te veranderen.

#7. MEAN GIRLS

Deze film (uit 2004!) met Lindsay Lohan is perfect voor een avondje bankhangen met vriendinnen. Cady (Lindsay) behoort tot het populairste meidengroepje van de school (The Plastics), tot ze verliefd wordt op de ex van één van de The Plastics. Drama gegarandeerd.

#8. SHE’S THE MAN

Deze film kun je twintig keer hebben gezien, vervelen doet ‘ie niet snel. Misschien komt dat ook doordat Channing Tatum een hoofdrol heeft. In deze film wordt het damesvoetbalteam waar Viola (Amanda Bynes) in speelt opgeheven. Om toch te spelen vermomt ze zich als haar tweelingbroer Sebastian, en wordt ze tot overmaat van ramp verliefd op haar kamergenoot (Channing natuurlijk). Tegelijkertijd valt het mooiste meisje van de school voor de mannelijke versie van Viola: een typische chicklit dus.

#9. STEP UP

Sorry, weer een film met Channing. Ditmaal speelt ‘ie een aantrekkelijke danser die de kans krijgt om te dansen met een up coming danseres, Nora. Romantiek alom!

#10. WHITE CHICKS

De twee FBI-agenten hebben een grote opdracht weten te verpesten. Ze besluiten de baas alsnog te imponeren door de bescherming van de Wilson zusjes op zich te nemen. Hun strategie is nogal hilarisch! Ze besluiten om zich te vermommen als de Wilson zusjes en de zusjes zelf onder te brengen op een veilige plek. Oh jeej! Als dit maar goed gaat.

#11. HE IS JUST NOT THAT INTO YOU

Een groep twintigers en dertigers probeert hun liefdesleven op orde te krijgen, met allemaal zo hun eigen man troubles. Waarschijnlijk een film met veel herkenning voor de meesten.

#12. THE VOW

Door een auto ongeluk raakt Paige (Rachel McAdams) in coma, en wordt ze wakker met geheugenverlies. Haar man (daar is ‘ie weer, Channing Tatum) doet er alles aan om haar hart terug te winnen. Een prachtige film die je gezien móet hebben.

#13. FRIENDS WITH BENEFITS

Een chick-flick film met Mila Kunis en Justin Timberlake in de hoofdrol kan niet anders dan geweldig zijn, en dat is ‘ie ook. Dylan (Justin) en Jamie (Mila) geloven niet meer in clichés en ware liefde en proberen daarom iets nieuws: alleen sex, zonder emotioneel gedoe. Klinkt simpel, is het niet. Een typische romantic comedy.

#14. NEW YEAR’S EVE

Weer een leuke December film met een gigantische sterrencast (Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Ashton Kutcher, do we need to say more?). Het leven van verschillende koppels in New York wordt vastgelegd op weg naar oudejaarsavond. Een heerlijke romantische feelgood film!

#15. VALENTINES DAY

Ook deze chick-flick film heeft een cast met veel bekende acteurs én gaat over het liefdesleven van meerdere koppels, terwijl Valentijnsdag er bijna aan komt. Drama, liefde en humor: aanrader dus.

Deze 5 Netflix series en films wil jij nú gaan bingen

Lees ook

Deze 5 Netflix series en films wil jij nú gaan bingen

Lifestyle

Beeld: Unsplash

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer