Girlbosses

Zo zorg je dat je healthy bent én blijft - deel 1

Kristel, 04 maart 2016

Zo zorg je dat je healthy bent én blijft - deel 1

De hele maand maart staat Fashionchick in het teken van health. Van killer work-outs tot gezonde recepten, van knappe sportoutfits tot tips & tricks van de experts. Want ook al lopen er hier heus hartstikke sportieve dames rond op de redactie, expert zullen we onszelf niet snel noemen. Daarom hebben we de mensen die er wél alles vanaf weten benaderd om ons eens uit te leggen wat healthy zijn betekent en hoe zij deze gezonde levensstijl volhouden. De komende weken laten we telkens drie van de fitste bloggers aan het woord. Met een beetje mazzel worden we dan ooit net zo healthy als zij. 

Aranka van der Voorden

Denk je aan health dan denk je aan de vrouwen van #FITGIRLCODE. En mijn gedachten gaan dan meteen naar Aranka, oprichtster van deze gezonde club en fitgirl extra ordinaire. Aan haar abs denk ik liever niet, want dat is niet goed voor mijn ego. Het blijft echter niet bij jaloersmakende abs en een gezonde-vrouwenplatform om u tegen te zeggen. Ze richtte ook het luxe sportkledingmerk Jogha op en blogt alsof haar leven ervan afhangt op Aranka World. Best knap dat ze de tijd heeft gevonden om onze vragen te beantwoorden...

Aranka

Wat betekent health voor jou?
Ik run twee drukke bedrijven, dit kan ik niet met een zwak lijf of zwakke gezondheid. Gezond zijn betekent voor mij energie genoeg hebben om na het werken nog naar de sportschool te gaan. Maar gezond zijn betekent ook je hoofd af en toe uit kunnen zetten. Stress is slecht voor je gezondheid, hoe goed je ook eet of sport, een gestresst lijf is niet gezond.

Hoe zorg jij dat je healthy bent en blijft?
Mijn leven is vrij druk, ik reis veel en heb daardoor geen structuur. Het is daarom erg belangrijk dat ik mijn maaltijden en workouts van te voren plan. Elk weekend kijk ik naar mijn week en hoe ik hier minimaal 3 workouts in kan proppen. Qua eten zorg ik dat ik 's avonds te veel maak zodat ik dit de middag er op kan meenemen. Ik heb wel het geluk dat er op de Fitgirlcode headquarters altijd heerlijk healthy food is.

Welke voordelen merk je van je gezonde manier van leven? 
De voordelen zijn enorm: ik slaap beter, heb geen behoefte aan cafeïne en ook de bekende dips heb ik niet. Dat is ook meteen mijn motivatie, doordat ik me beter voel heb ik meer energie om te gaan sporten. De spiegel is ook een goede motivatie, een gezond lijf ziet er echt veel beter uit!

Don't Worry, Be ZenModeMusthaves ModeMusthaves
€ 17,95
8MM. Erin sweater print8MM Men at Work
€ 49,99 € 24,99
HKMX Sylvie Sport bidonHunkemöller Hunkemoller
€ 9,99

Wat zijn jouw ultieme tips voor een healthy lifestyle? 
Zorg dat je je lijf de juiste brandstof geeft! Met bijvoorbeeld voldoende vitamines uit groenten en fruit. Heb je wat hulp nodig, kijk dan naar onze nieuwe Fitgirlcodeguide met recepten en workouts voor 8 weken. Er doen inmiddels honderden meiden mee met onze 8 weken challenge en via een besloten Facebook pagina motiveren we elkaar. Een recept uit onze guide is bijvoorbeeld deze mango curry makkelijk, snel en heerlijk!

En vooruit; wat is je niet-zo-healthy guilty pleasure?
Mijn niet zo healthy pleasure zijn witte oreo’s. Die gaan volgens mij rechtstreeks naar je dijen, maar ze zijn zo lekker!

Stefanie van de Walle

Stefanie is een sucker voor méga gezonde recepten en werkt daarom ook niet voor niets als Product Development Manager voor Superfoodies! Deze knappe healthy dame is een bekend gezicht op Fashionchick; sinds kort deelt zij namelijk té lekkere en vooral gezonde ontbijtrecepten in haar maandelijkse blog. Wij zijn benieuwd: gaat haar gezonde leven verder dan het ontbijt? 

Stefanie

Wat betekent health voor jou?
‘Health’ betekent voor mij, dat ik me energiek en fit voel. Dat ik opsta en het idee heb de wereld aan te kunnen. Het gevoel van vitaliteit komt echt van binnenuit, zonder dat ik mijn energie niveau ‘force’ met mijn ‘mind’. Ik voel mij in balans en alles gaat als het ware vanzelf!

Hoe zorg jij dat je healthy bent en blijft?
Dit blijft voor mij mijn grootste uitdaging in het leven. Balans zoeken tussen zorgeloos genieten en vasthouden aan bepaalde principes, zonder obsessief te worden. Van nature kost het mij gelukkig weinig moeite om geraffineerde suikers, voeding vol e-nummers, verkeerde vetten en lege koolhydraten te laten staan. Sport is voor mij naast een manier om mijn conditie op peil te houden een moment van loslaten. Momenteel probeer ik 4x in de week yoga van 1,5 uur te volgen en ga ik 1x per week  krachttraining doen. Als het straks beter weer wordt, ga ik weer meer buiten sporten. 

Nike Performance AIR ZOOM PEGASUS 32 Sneakers laag black/whiteNike Zalando
€ 114,95
Clinique Deep Comfort Body Butter 200 mlClinique Parfumerie.nl
€ 37,50 € 30,00
Marathon TrainingBelieve the hype topModeMusthaves
€ 45,00

Welke voordelen merk je van je gezonde manier van leven?
Ik voel mij meer in balans, letterlijk. Mijn lichaam voelt energieker en schoner en zo ook mijn geest. Dit heeft weer invloed op mijn dagelijkse prestaties en stemming natuurlijk. Mijn motivatie komt voort uit de positieve effecten die ik ervaar als ik in lekkere flow zit van sporten en gezonde voeding, dit gaat dus feitelijk vanzelf! 

Wat zijn jouw ultieme tips voor een healthy lifestyle?
Gewoon DOEN! Zoek de vorm van sporten waar jij je goed bij voelt en echt in kan groeien zonder gefrustreerd te raken. Qua voeding, probeer dit stap voor stap in te voeren in je dagelijks leven. In één keer alles tegelijk willen, werkt meestal niet op de langere termijn. Mijn favoriete gezonde recept? Ik ben gek op ‘smoothie bowls’! In mijn volgende blog zal ik laten weten hoe je het maakt.

En vooruit; wat is je niet-zo-healthy guilty pleasure?
Absoluut rauwe cacao, chocolade! En op zijn tijd Indonesich eten. Ik vind het heerlijk om alle vegatarische gerechten van de kaart te bestellen (zonder rijst dat dan weer wel).

Lienke de Jong

Lienke is wat je noemt een écht ochtendmens en dat verklaart ook meteen de naam van haar blog en mega populaire Instagram-account: Dear Goodmorning. Iedere ochtend, 07.00 uur sharp, plaatst Lienke een work-out selfie op haar Instagram en hoopt zo al haar volgers te motiveren en wakker te schudden met haar enthousiasme. En eerlijk is eerlijk: it works

Lienke de Jong

Wat betekent health voor jou?
Dat je je goed en energiek voelt. Dat je blij bent met je lichaam als je voor de spiegel staat. Dat je goed en gevarieerd eet, je sportief bezig bent en vooral positiviteit uitstraalt. Ik geloof er in dat je je goed voelt als je balans hebt in je leven. Van verantwoord eten, tot aan sporten en rustdagen nemen. Het is een combinatie van eettentjes en feestjes tot aan keihard zweten in de gym.

Hoe zorg jij dat je healthy bent en blijft?
Ik ga wel een stapje verder dan healthy want ik ben bikini fitness atleet. Dit houdt in dat ik train voor wedstrijden. Aangezien ik dus aan topsport doe, train ik élke dag. Ik doe aan krachttraining en aan cardio. Op die manier blij ik dus (heel) healthy en maak ik me klaar voor een wedstrijd. Ik heb een voedingsschema waar ik me aan houd. Dit is heel clean eten met havermout, walnoten, rijst, kip, broccoli en natuurlijk de onmisbare eiwittenshakes. Op dit moment zit ik in mijn cut-fase wat inhoudt dat ik minder eet dan dat ik verbruik. Aangezien dit heel geleidelijk gaat is het nog zeker healthy. Na mijn wedstrijd zoek ik de balans weer op van snacks, snoepen en gezonde maaltijden want ja, dat is ook health.

Filippa K Cross back sport bhFilippa K de Bijenkorf
€ 65,00 € 45,50
HKMX Telefoon armhouderHunkemöller Hunkemoller
€ 12,99
Nike Performance LEGENDARY Tights black/blackNike Zalando
€ 79,95

Welke voordelen merk je van je gezonde manier van leven? Waar haal je je motivatie vandaan?
Ik zie genoeg voordelen om altijd gezond te leven. Ik krijg een betere huid, ik slaap beter, ik heb meer rust, ik heb duizendmaal meer energie en voel me positiever. Ik geloof er heilig in dat dit alles te maken heeft met je voedingspatroon. Yes, ook ik geniet intens van chocoladerepen en tik die zo in een avondje weg. Maar door juist de dag erna weer te knallen in de gym, blijf ik gezond en actief. Motivatie haal ik uit progressie die ik zie in mijn lichaam, maar ook door uren te scrollen op Instagram. 

Wat zijn jouw ultieme tips voor een healthy lifestyle? 
Wees er van bewust dat ieder lichaam uniek is. Ga niet klakkeloos andersmans voedingsschema overnemen wat daar bereik je geen zak mee. Dé ultieme tip is om je eens door te laten meten door een personal trainer. Het is super leuk en interessant om te zien hoeveel spiermassa je hebt. Die personal trainer kan je dan ook adviseren hoe je het beste je eten kan toepassen om je doelen te halen. Mijn absolute killer-workout: de Hip Thrust. Pijnlijk maar oh zo fijn!

En vooruit; wat is je niet-zo-healthy guilty pleasure?
Appeltaart met slagroom, Italiaanse bol (ja, dan wel vier!) en cinnamonbon. 

En, zit je vol motivatie? Dan wordt het nu tijd om de Fashion Finder in te duiken, op zoek naar de ultieme sportoutfit

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer