Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Fashion

Zo zorg je dat iedere jeans perfect past!

Kristel, 07 juni 2018

Zo zorg je dat iedere jeans perfect past!

Jeans

Het lijkt haast onmogelijk: een jeans vinden die perfect past. Zo eentje die niet te strak zit om je bovenbenen, of juist lubbert onder de bilpartij. Een spijkerbroek die als een tweede huid voelt, zónder te knellen. Ach, if only...

Tijd dus om het heft in eigen handen te nemen. Want als we zo'n broek niet kunnen vinden, máken we er één. Of passen we 'm in ieder geval aan waar nodig. Want wist je dat je een uitgelopen jeans óf een te krappe jeans perfect passend kan maken? Het enige wat je hoeft te doen, is onderstaande tips te volgen. 

Help! Mijn jeans zit te strak.

We kennen het allemaal; je koopt een jeans die eigenlijk een beetje te strak zit, maar hij loopt vást nog uit. Toch? Niet dus. Met als gevolg dat de jeans in kwestie ongedragen in de kast blijft liggen. Zonde! Gelukkig zijn er meerdere manieren waarop je je jeans een beetje uit kan rekken zodat -ie wel lekker zit. Let je op? 

#1 Maak je jeans vochtig (niet kletsnat!) met lauwwarm water en leg 'm op de grond. Ga met je voeten op beide pijpen staan en trek vervolgens aan de jeans om deze op te rekken. Doe dit in alle richtingen zodat -ie gelijkmatig oprekt. En dan? Dragen maar!

#2 Trek de te strakke jeans aan, vul een bad met warm water en ga er (met spijkerbroek en al!) in zitten. Het warme (maar niet hete!) water maakt de vezels losser en rekt deze op. Na het badderen laat je de jeans aan de lucht drogen. Whatever you do; stop je jeans niet in de droger. 

#3 Ben je handig met naald en draad? Dan kun je ook voor een rigoreuzere oplossing gaan. Haal de naden aan de zijkant van je broek aan de bovenkant los (ongeveer 5 centimeter) en knip op hetzelfde punt de band van de broek door. Naai er vervolgens een apart stuk denim in om jezelf meer ruimte te geven. 

Ai. Mijn jeans is te wijd.

Denk je eindelijk die perfecte jeans gevonden te hebben, lijkt -ie door het dragen wel vier maten groter te zijn geworden. Met als resultaat: een broek die afzakt en lubbert bij de bips. Niet mooi! Gelukkig zijn ook daar genoeg oplossingen voor.

#1 Als je jeans weinig stretch bevat en voornamelijk uit katoen bestaat kun je 'm laten krimpen door 'm flink heet te wassen. En let op: gebruik geen wasverzachter!

#2 Na het wassen op het heetste standje kun je de jeans ook nog in de droger doen, ook op de heetste stand. 

#3 Is het vooral de band van je broek die te wijd is en daardoor wijkt? Naai dan een stuk elastieken band aan de achterkant in je broek zodat deze beter aansluit en je hier geen ruimte meer over hebt!

Dus of je nou een skinny jeans hebt die knelt of een mom jeans die van je billen zakt; met deze tips maak je elke soort spijkerbroek weer perfect passend. Kijk, dat is goed nieuws!

De mooiste jeans uit onze shop

JeansBoyfriend jeansABOUT YOU
€ 49,90
Only Jeans Licht BlauwONLY broekthe Stone
€ 39,99
Mango flared jeansMango Flared jeanswehkamp.nl
€ 35,99
Levi's Spijkerbroek BlauwLevis Destroyed jeansBomont
€ 119,95
Levi's Mile High Super Skinny La La LandLevis Skinny jeansFiftysix
€ 109,95
Jeans 'KELLY'ONLY Boyfriend jeansABOUT YOU
€ 29,90

Lees ook: Zo vind je de perfecte jumpsuit

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer