Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

Zo weet je of kort haar je goed staat

Shanelle, 29 december 2018

2019 schijnt het jaar van de korte kapsels te worden. Niet gek, aangezien je er tegenwoordig alle kanten mee op kan. Vele stijliconen gingen je dan ook voor.

Hartstikke leuk, die korte kapsels. Maar ook een beetje eng. Want knippen is zo gebeurd. Maar het laten groeien? Dat kan met een beetje pech jaren duren. Het is dus wel zo fijn om zeker te weten dat je weg kunt komen met een kort koppie. En het liefst vóór je de schaar er in zet.

Het heeft allemaal met de hoek van je kaak te maken 

Gelukkig is er een hele simpele truc om te zien of jij je lange lokken kunt omwisselen voor een korte coupe. Giles Robinson (werkzaam bij John Frieda) kwam er namelijk achter dat je binnen enkele seconden kan berekenen of het verstandig is om van je haar af te blijven, of voorgoed vaarwel te zeggen tegen de lange centimeters. Het heeft namelijk allemaal met de hoek van je kaak te maken. En het enige dat je nodig hebt om te berekenen of jij het knapst bent met kort of lang haar is een potlood of pen en een liniaal.

Zo werkt het

Plaats het potlood of de pen horizontaal onder je kin en plaats de liniaal verticaal onder je oor. Lees op de liniaal af waar het potlood of de pen de liniaal raakt. Is de afstand van je oor tot dat punt minder dan 2,25 inch (oftewel: 5,7 centimeter)? Dan kun je gerust een afspraak maken bij de kapper om jezelf een korte coupe aan te meten. Is de afstand meer dan 2,25 inch? Hou je haar dan liever wat langer. Zo makkelijk is het. Nu is het nog een kwestie van kiezen tussen al die mooie modellen. Ga je voor de schuine bob, stoere pixie of toch voor de zogenaamde lob, de iets langere variant op de bob? Een bijkomend voordeel van kort haar: je mooie kapsel zit niet in de weg als je een sexy off shoulder top of jurk met design op de rug aanhebt. Win-win als je het ons vraagt. Mocht kort haar niet voor jou zijn weggelegd maar ben je die lange lokken toch zat, knip je haren dan tot net onder je schouders af. Zo is het toch een stuk korter zonder dat je bang hoeft te zijn dat het niet bij je gezichtsvorm past. 

Kort maar krachtig

€49.95

My Jewellery

Open Back Lace Dress 2.0 - Black

162
Ga naar My Jewellery
€27.95

Vila

Gebreide Jurk Met Lange Mouwen Dames Roze

5
Ga naar VILA

NIET BESCHIKBAAR

Modström

Tansy off shoulder jurk

2
Ga naar Wehkamp

NIET BESCHIKBAAR

Comma,

Jumpsuit zwart

18
Ga naar Peter Hahn

NIET BESCHIKBAAR

Vila

off shoulder trui (dames)

0
Ga naar Wehkamp

NIET BESCHIKBAAR

Coolcat

off shoulder body rood

3
Ga naar Wehkamp

Lees ook: Make-up fouten die je hierna nooit meer maakt.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer