Fashion

Zó voorkom je ladders in je panty

Kristel, 08 november 2016

Zó voorkom je ladders in je panty

Eén van mijn grootste ergernissen is het krijgen van een ladder in mijn panty. Hoe irritant? Dit gebeurt je namelijk altijd op het moment dat het écht niet uitkomt. Bijvoorbeeld als je een belangrijke meeting hebt, de vriend van je beste vriendin voor het eerst ontmoet of eindelijk bent uitgenodigd voor dat ene sollicitatiegesprek. De verleiding om het dragen van panty's dan maar helemaal af te schaffen is groot, dat geef ik gelijk toe. Maar hoe jammer als je minstens een half jaar geen rokjes of jurkjes aan kunt? Gelukkig kun je de kans op een ladder flink verminderen en hoeft dat ook helemaal niet lastig te zijn. Benieuwd hoe je dat doet? Lees snel onderstaande tips!

zo voorkom je ladders in je panty

7 tips om ladders in je panty te voorkomen

#1 Size matters. Koop je panty liever één of twee maten groter dan de maat die je normaal zou dragen. Hoe meer spanning er op je panty staat - of hoe harder je eraan moet trekken bij het aandoen - hoe groter de kans dat er een ladder in springt. Natuurlijk moet je je panty ook niet véél te groot kiezen, van een slobberende panty om de benen is nog nooit iemand knapper geworden...

#2 Verzorg je voeten en benen. Lange teennagels, teennagels met haakjes, ruwe hielen of benen met stoppels zijn allemaal funest voor je panty. Dus ook al ziet bijna niemand je voeten of benen de komende maanden, blijf ze lekker verzorgen. Wordt je lief ook gelukkig van, trust me. 

#3 Vijl je nagels. Niet alleen je teennagels moeten haakvrij zijn, ook de nagels aan je handen moeten zo glad mogelijk zijn. Want hoe vaak heeft een haakje of ruwe nagel er bij jou al voor gezorgd dat je je nieuwe panty verpest? Juist. Vijlen dus!

#4 Draag dunne sokjes onder je panty. Het is me meer dan eens gebeurd dat ik er bij het uittrekken van mijn schoenen achterkwam dat mijn grote teen dwars door mijn panty naar buiten kwam. So charming! Je kunt dit voorkomen door voor een panty met versterkt teenstuk te kiezen of dunne sokjes onder je panty te dragen. En ook hier geldt: een te korte panty (dus een te kleine maat) helpt je tenen niet binnenboord te houden.. Koop je panties dus niet te klein!

#5 Spray met haarlak. Heb je je panty heel aan je benen gekregen? Good job! Spuit 'm nu in met een klein beetje haarlak, dit geeft 'm wat extra versteviging. 

#6 Was je panty op de goede manier. Ok, je panty heeft de dag overleefd. Wat een wonder! Nu wil je 'm natuurlijk gewoon nog een keer kunnen dragen maar daarvoor moet -ie wel even in het sop... Spannend, want ook tijdens het wassen kan er van alles misgaan. Met de hand wassen is één van de beste - en minst risicovolle - opties dus dat zou ik je zeker aanraden. Mocht je geen tijd hebben of stiekem te lui zijn voor handwasjes, zorg dat dat je je panty in een lingeriezakje stopt voordat -ie de wasmachine ingaat. En was je bh's of andere items met haakjes of ritsen niet tegelijk met je panty. 

#7 Bevries je panty. What? Jup. Houd je nieuwe panty even onder de kraan en wring deze vervolgens (voorzichtig!) uit. Stop 'm in een plastic zak en leg 'm een nachtje in de vriezer. De volgende dag laat je 'm op kamertemperatuur ontdooien en kun je 'm dragen. Door de kou is de stof sterker geworden en is de kans op een ladden kleiner. Klinkt gek, maar is het proberen waard. Toch?

Lees ook: Zo worden je witte sneakers weer wit.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Lees meer