pricewise kledingmaat kledingpasvorm maattabel
Fashion

Zo vind je de perfecte kledingpasvorm

Redactie, 14 juli 2022

De laatste jaren is het online kopen van kleding enorm populair en die populariteit is alleen maar meer toegenomen sinds de pandemie. Webshops hebben ontzettend veel klanten, maar helaas gaat het online shoppen niet bij iedereen even goed, omdat je de items simpelweg niet kunt passen. Om toch de perfecte pasvorm thuisgestuurd te krijgen, kun je de onderstaande tips gebruiken.

Items vergelijken

Je kunt natuurlijk verschillende kledingstukken op het internet met elkaar vergelijken of reviews lezen over de pasvorm van het item dat je op het oog hebt, maar dan nog heb je geen garantie dat het kledingstuk daadwerkelijk zal passen. Anderen zeggen dat het weten van je maten de belangrijkste tip is bij online shoppen. Het is zeker een belangrijke stap, maar het brengt je maar een kleine stap verder. Niet alle merken hebben nauwkeurige maattabellen dankzij de maatvoering van de ijdelheid (de ondermaatse kwaliteitscontrole en de grote variatie tussen alle verschillende lichamen) om nog maar te zwijgen over je persoonlijke voorkeur voor een bepaalde pasvorm. Zelfs wanneer een maattabel wel nauwkeurig is, weet je niet of het model precies zo zit zoals je in je hoofd hebt. Het is slimmer om kledingstukken in dezelfde pasvorm te kopen als je favoriete items, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Meten en maattabellen

Je weet misschien dat je meestal een L draagt, maar zoals we al eerder benoemden, is de ene L de andere niet. Pak er dus een flexibel meetlint of touwtje bij en ga aan de slag. Heb je dit nooit eerder gedaan? Dan is het verstandig om eerst een video te bekijken waarin wordt uitgelegd hoe je dit moet doen. Kom je vervolgens op een site? Dan kun je bij bij de maattabel van het merk zien welke maat je nodig hebt. Deze tabel staat vaak bij het kledingstuk zelf of onderaan op de website van de winkel.

Augmented reality

Augmented reality - het opleggen van digitale activa op beelden uit de echte wereld - wordt de volgende grote trend in het online shoppen van kleding. Hoewel het nog geen wijdverbreid bereik heeft, zijn er een paar apps waarmee je kleding kunt 'passen' met de camera van je telefoon. Je krijgt niet per se een idee van welke maat je moet nemen, maar het zal je wel helpen om de pasvorm en het ontwerp te zien, en een idee te krijgen hoe de kleur en stijl bij je zullen staan. Dat scheelt weer een hoop retourzendingen. Gebruik bijvoorbeeld de apps Zeekit of Forma. Succes! 


Beeld: Getty


Deze items van je vriend wil je dragen

Lees ook

Deze items van je vriend wil je dragen

Fashion

Zo wissel je tussen kledingstijlen - van feminine tot casual

Lees ook

Zo wissel je tussen kledingstijlen - van feminine tot casual

Stijladvies

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer