Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Lifestyle

Zó overleef je Kerst bij je schoonfamilie

Marina, 17 december 2017

Zó overleef je Kerst bij je schoonfamilie

kerst

It's the most wonderful time of the year! Het is bijna zo ver. Kerst komt eraan, de kerst cadeautjes worden ingekocht en je bent druk op zoek naar de perfecte party outfit. Want natuurlijk draait het allemaal om het kerstdiner!

Bij Kerst hoort heerlijk eten, of dit nou een 4-gangen diner of gewoon gezellig gourmetten is. Maar dit betekent ook dat je waarschijnlijk een dag spendeert met je schoonfamilie. Hélemaal niet erg en zelfs gezellig, als je een goede band hebt met je schoonouders. Maar heb je nou helemaal niets met de familie van je partner en zie je heel erg op tegen Kerst? No worries! Wij geven tips om het kerstdiner te overleven ;).

#1 Wie wat waar?
Een goed begin is het halve werk en dat gezegde is hartstikke waar. Als je van tevoren plant wanneer je naar welke familie gaat voorkom je een hoop gedoe. Iedereen weet waar ze aan toe zijn en zo ontstaat er geen verwarring. Én daarnaast weet jij precies wanneer je naar je schoonouders moet. 

#2 It's all about the outfit
Als je Kerst gaat vieren bij je schoonfamilie is het handig als je je outfit daar ook op aanpast. Je kan natuurlijk ook letten op hoe je schoonfamilie meestal gekleed is en daar je outfit op aanpassen, alleen dan nét iets feestelijker. Het is tenslotte Kerst.

#3 Neem iets mee
Niets is zo leuk als een cadeautje krijgen en daarom zullen je schoonouders het ook waarderen dat je wat meebrengt. Dit kan iets voor je schoonouders zelf zijn of iets lekkers. Een toetje voor na het kerstdiner bijvoorbeeld of een goede fles wijn. Als je iets meebrengt zit je sowieso goed.

#4 Help een handje
Het is altijd fijn om geholpen te worden, ook als het gaat om de tafel dekken of drankjes aanbieden. Als je je schoonouders helpt scoor je gegarandeerd pluspunten!

#5 Drink niet te veel
Een wijntje is altijd fijn. Daar wordt je misschien ook wat losser van. Maar let op dat je niet te veel drinkt! Want niemand heeft zin dat jij ladderzat aan tafel zit. Je schoonfamilie gaat zich waarschijnlijk ergeren en jij kan per ongeluk dingen gaan zeggen die je eigenlijk liever voor je had gehouden. Drink dus met mate!

#6 Toon interesse
Daar zit je dan, roerend in je soepje, tussen de bruisende gesprekken. Je wilt meepraten maar een geforceerd gesprek is voor niemand prettig. Weet je even niet wat je moet zeggen? Praat mee, lach mee en toon vooral interesse. Als je mensen vraagt naar hun hobby's, interesses of waar zij blij van worden zit je altijd goed. Of vraag naar hoe je lover vroeger was. Where are the family photo's? 

#7 Let it go
Laat het los. Het is maar één dag in het jaar en je vriend wilt natuurlijk ook met zijn familie samen zijn, net zoals jij dat wilt. En onthoud: die andere 364 dagen kun je gewoon weer doen waar je zelf zin in hebt. 

Ben je gezegend met lieve en gezellige schoonouders? Lucky you! Zo niet, dan heb je hopelijk wat aan deze tips. Zo moét het wel gezellig worden. Happy Christmas!

Christmas is coming

JINGLE ALL THE WAY SWEATER-L/XLComegetfashion Comegetfashion
€ 34,99
Glitter Long Sleeve Top - GreenMy Jewellery My Jewellery
€ 34,95
LOVIN' CHRISTMAS SWEATER WHITE-onesizeComegetfashion Comegetfashion
€ 34,99
Sporty Glitter Flared Pants - GreenMy Jewellery My Jewellery
€ 39,95 € 27,97
Trui 'XMAS-LOVE'ONLY KersttruiABOUT YOU
€ 26,90 € 17,90
Steve Madden CARRSON Sandalen met hoge hak blackSteve Madden Zalando
€ 99,95

Lees ook: Ellen's & Amanda's Christmas Essentials

liefs, Marina , Dressing is a way of life

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer