Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Zó maak jij jouw benen lente proof

Marthe, 26 maart 2018

Zó maak jij jouw benen lente proof

legs

De weergoden mogen ons dan iets anders doen laten geloven, maar met de lente is óók het blote benen seizoen weer begonnen. 

En dat betekent dat we over niet al te lange tijd letterlijk met de benen bloot moeten. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar die van mij zijn er nog niet écht klaar voor. Om te beginnen is een zongebruinde gloed ver te zoeken. Sterker nog, ik denk dat menig ski piste jaloers is op de kleur van mijn bovenbenen. Daarnaast heeft ook de kou mijn leg situation weinig goed gedaan. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, dacht ik zo. Want vóór je het weet is het rokjesdag. En tja, dan willen we natuurlijk wél kunnen flaneren, in een mooie rok, jurk of short. Natuurlijn met benen die mínstens zo mooi zijn. Maar geen zorgen, ik heb een stappenplan voor jullie opgesteld, waarmee jij jouw benen binnen no-time summerproof hebt gemaakt. Read on!

Summer legs in 5 stappen

#1 Squats, squats, squats! Of lunges. Of nog leuker: sumo squats. Om te beginnen moeten we de benen natuurlijk in shape brengen. Hoe? Check hier de video van Daisy!

#2 Scrubben. Bye bye dode huidcellen, hállo stralend zachte summer legs. Door je benen een keer in de week te scrubben, zorg je ervoor dat de huid zacht blijft. Natuurlijk zijn er mooie en fijne scrubs voor, maar je kunt ook een keer een schubhandschoen proberen. Of, voor de echte do it yourself fans onder ons: koffieprut. Klinkt misschien niet heel fijn, maar doet wónderen voor je huid. 

#3 Smeren. Na het scrubben en scheren is het raadzaam om een vochtinbrengende bodylotion aan te brengen. Dit omdat je poriën dan nog open staan en je huid de crème dus beter absorbeert. Het resultaat? Benen zo zacht als kussentjes. Beloofd!

#4 Een beetje hulp. Als de zon niet naar jou toe komt, dat háál je hem gewoon naar jou toe. Natuurlijk is daar de zonnebank, maar we weten allemaal dat die laatste alles behalve goed is voor je huid. Gelukkig zijn er genoeg bronzers die zorgen voor een gezonde glow, zónder dat je er uit ziet als een verdwaald castlid uit Jersey Shore.

#5 Shoppen. Heb je alle bovenstaande stappen met succes uitgevoerd? Dan is het tijd om aan het shoppen te slaan. Show 'em what you've got. In een knappe midi rok bijvoorbeeld. Mét goed stel hakken. Of wat dacht je van een mooie zomerjurk? Precies. Reden genoeg om je winkelmandje vol te gooien, dacht ik zo.

Elke dag rokjesdag

CocktailjurkMint&berry FeestjurkABOUT YOU
€ 49,90
The Rub Scrub Original Coffeescrub - scrubBody scrubde Bijenkorf
€ 15,75
Kaki Sandalen met Hoge Hak Frida MaureenFrida SandaalTorfs
€ 200,00
Kiehl's Crème de Corps Soy Milk & Honey Whipped BodybutterKiehl's Body Butterde Bijenkorf
€ 36,50
Rok 'K20'TFNC midi rokABOUT YOU
€ 49,90 € 44,90
St. Moriz Ultra Finish with ApplicatorSt. moriz ZelfbruinerBoozyshop
€ 15,95

Nog meer lentevibes? Wij zetten de mooiste lente items voor jullie op een rij!

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer