Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
make-up kwasten
Beauty

Zo maak je je make-up kwasten schoon

Sarah, 01 maart 2019

Ga jij er regelmatig even voor zitten om de knapste versie van jezelf te worden met behulp van maquillage? Vergeet dan zéker het wassen van je make-up kwasten niet. Lees met ons mee hoe je je grote vrienden schoonmaakt.

Het is een onderdeel van de make-up routine die veel vrouwen toch een beetje links laten liggen. We snappen dat het enorm verleidelijk is om ze gewoon te laten voor hoe ze zijn, het kost namelijk tijd. Helaas is ons luie gedrag niet geheel zonder gevolgen. Lees: acne, huidirritaties, huiduitslag en bacteriële huidinfecties. Je kwastenset wassen is dus een pre.

Een warm bad voor je make-up kwasten

Want bedenk je maar eens hoeveel bacteriën er in zo'n kwast gaan zitten als je die dagelijks gebruikt. Iedere week een badje voor ze maken is dus broodnodig. Worden niet alleen je kwasten maar óók je huid erg blij van. Maar hoe reinig je ze nou zo, dat je er geen verdorde, pluizende, verharende kwast aan overhoudt?

#1 De brush cleanser. Er zijn speciale producten ontwikkeld voor het reinigen van je make-up kwasten, en één daarvan is de 'brush cleanser'. Hoe dit werkt? Mega simpel. Je brengt het product op de kwast aan en haalt ze vervolgens over een doekje. Omdat je ze met deze methode tussendoor schoonmaakt scheelt het weer één grote schoonmaak in de zoveel tijd.

#2 Met babyshampoo. Niets zo zacht voor haren als een babyshampoo en dus een perfect product voor je kwasten. De handigste methode is om een beetje shampoo en water in de hand te nemen en vervolgens de haren van de kwasten schoon te wrijven over je handen of in de wasbak. Let op dat je het harde deel van het penseel droog houdt om ze mooi te houden.

#3 Olijfolie en afwasmiddel. Deze methode is alléén geschikt voor kwasten van echt haar. Synthetische haren kun je op deze manier dus niet wassen. Het afwasmiddel doodt de bacteriën en de olie zorgt ervoor dat ze zacht blijven. De handigste manier is om op een klein bordje een mengsel te maken van de olijfolie en afwasmiddel met gelijke verhoudingen. Haal je kwasten door het mengsel, spoel ze goed uit en laat ze drogen. Pas deze methode vooral toe als ze echt heel vies zijn. Denk aan je foundation kwast of je contour kwast. 

Hou jij van make-up en zou je willen weten hoe je door middel van bepaalde kleuren oneffenheden, puistjes en wallen weg kan werken? Lees dan ook: Color correcting met make-up: zo werkt het

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer