menu
make-up kwasten
Beauty

Zo maak je je make-up kwasten schoon

Sarah, 18 september 2020

Ga jij er regelmatig even voor zitten om de knapste versie van jezelf te worden met behulp van maquillage? Vergeet dan zéker het wassen van je make-up kwasten niet. Lees met ons mee hoe je je grote vrienden schoonmaakt.

Het is een onderdeel van de make-up routine die veel vrouwen toch een beetje links laten liggen. We snappen dat het enorm verleidelijk is om ze gewoon te laten voor hoe ze zijn, het kost namelijk tijd. Helaas is ons luie gedrag niet geheel zonder gevolgen. Lees: acne, huidirritaties, huiduitslag en bacteriële huidinfecties. Je kwastenset wassen is dus een pre.

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Een warm bad voor je make-up kwasten

Want bedenk je maar eens hoeveel bacteriën er in zo'n kwast gaan zitten als je die dagelijks gebruikt. Iedere week een badje voor ze maken is dus broodnodig. Worden niet alleen je kwasten, maar óók je huid erg blij van. Maar hoe reinig je ze nou zo, dat je er geen verdorde, pluizende, verharende kwast aan overhoudt?

#1 Olijfolie en afwasmiddel. Het afwasmiddel doodt de bacteriën en de olie zorgt ervoor dat ze zacht blijven. De handigste manier is om in een bakje een mengsel te maken van de olijfolie en afwasmiddel met gelijke verhoudingen. Haal je kwasten door het mengsel, spoel ze goed uit in een bak met heet water, vervolgens nog extra onder de kraan en laat ze drogen. Pas deze methode vooral toe als ze echt heel vies zijn. Denk aan je foundation kwast of je contour kwast. 

#2 De brush cleanser. Er zijn speciale producten ontwikkeld voor het reinigen van je make-up kwasten, en één daarvan is de 'brush cleanser'. Hoe dit werkt? Mega simpel. Je brengt het product op de kwast aan en haalt ze vervolgens over een doekje. Omdat je ze met deze methode tussendoor schoonmaakt scheelt het weer één grote schoonmaak in de zoveel tijd.

#3 Met babyshampoo. Niets is zo zacht voor je haren als een babyshampoo en dus een perfect product voor je kwasten. De handigste methode is om een beetje shampoo en water in de hand te nemen en vervolgens de haren van de kwasten schoon te wrijven over je handen of in de wasbak. Let op dat je het harde deel van het penseel droog houdt om ze mooi te houden.

De mooiste make-up kwasten uit de shop

The Air-brush - Bronzing Brush
€40.00

Charlotte Tilbury | Charlotte Tilbury

The Air-brush - Bronzing Brush

MAGIC ENGRAVING AVAILABLE! Kabuki-style retractable bronzer brush for an airbrushed, sun-kissed, smooth-looking finish
Ga naar Charlotte Tilbury
B.A.E. B.A.E. Contourkwast

NIET BESCHIKBAAR

B.A.E. By Hema | HEMA

B.A.E. B.A.E. Contourkwast nu voor slechts €5,-. Deze ovale en flexibele contourkwast volgt de contouren van je gezicht voor een precieze en gelijkmatige toepassing en het moeiteloos mengen. Vloeibaar, mousse of poeder: perfect voor elke textuur voor een perfecte look. Doe het product op de kwast en breng het met een vloeiende beweging aan voor een perfect gedefinieerde gezichtsvorm. Producteigenschappen: merk: B.A.E. artikel nummer: 17720123.
Ga naar HEMA
KABUKI BRUSH N°17 Foundation

NIET BESCHIKBAAR

Dior Backstage | ICI PARIS XL

De inschroefbare kabukikwast nr. 17 is geïnspireerd door de backstage van Dior en geeft een eenvoudig en subliem make-upresultaat. Hij is ideaal voor zonnepoeders. Hij verspreidt de materie homogeen en geeft steeds een natuurlijk resultaat. Dankzij de ronde vorm en de densiteit van de haartjes wordt steeds de juiste hoeveelheid pigment opgenomen en uitgewerkt tot een gladde en egale bruine kleur.
Ga naar ICI PARIS XL
B.A.E. B.A.E. Highlighterkwast

NIET BESCHIKBAAR

B.A.E. By Hema | HEMA

B.A.E. B.A.E. Highlighterkwast nu voor slechts €6,-. Deze ovale, flexibele highlighterkwast zorgt voor een precieze en gelijkmatige toepassing en is ideaal voor het aanbrengen van schaduw en highlights in je gezicht. Vloeibaar, mousse of poeder: perfect voor elke textuur. Doe het product op de kwast en breng het met een vloeiende beweging aan voor een dauwachtige glans. De producteigenschappen: merk: B.A.E. artikel nummer: 17720122.
Ga naar HEMA
Acrylic Brush Wooden

NIET BESCHIKBAAR

Astonishing | Kapperskorting.com

Acrylic Brush Wooden bestel je bij Kapperskorting.com. Brush van het merk Astonishing nu voor €159.59. Astonishing Acrylic Brush Wooden is een exclusief kwastje voor de nagelprofessional met een mix van Kolinski en Red Sable haar. Je hebt keuze uit een houten of aluminium handgreep. Op het kwastje is een dop aangebracht, waardoor vervuiling wordt voorkomen terwijl het kwastje wordt bewaard.
Ga naar Kapperskorting.com
Brush - Acrylic Brush Blue

NIET BESCHIKBAAR

Ibd | Kapperskorting.com

(Blauw)

Brush - Acrylic Brush Blue bestel je bij Kapperskorting.com. Brush van het merk IBD nu voor €60.43. De Brush - Acrylic Brush Blue van IBD is een penseel dat veel wordt gebruikt door nagelstylisten. De kwast heeft 100% marterharen en een grote platte buik. Door de fijne punt maak je precieze applicaties en perfecte smile lines.
Ga naar Kapperskorting.com
Brush - Professional Gel

NIET BESCHIKBAAR

Ibd | Kapperskorting.com

Brush - Professional Gel bestel je bij Kapperskorting.com. Brush van het merk IBD nu voor €42.33. De Brush – Professional Gel van het professionele nagelmerk IBD is ontwikkeld van de beste kwaliteit kolinsky haar (marter haar). Dit penseel is universeel in gebruik, het kan zowel voor gel als acryl applicatie gebruikt worden.
Ga naar Kapperskorting.com
Nr. 8 Inschaduwpenseel Geitenhaar Medium

NIET BESCHIKBAAR

Make-Up Studio | Kapperskorting.com

Nr. 8 Inschaduwpenseel Eekhoorn-/Geitenhaar Medium bestel je bij Kapperskorting.com. Penseel van het merk Make-up Studio nu voor €24.59. Nr. 8 Inschaduwpenseel Eekhoorn-/Geitenhaar Medium
Ga naar Kapperskorting.com
Nr. 10 Inschaduwpenseel Ponyhaar Plat Small

NIET BESCHIKBAAR

Make-Up Studio | Kapperskorting.com

Nr. 10 Inschaduwpenseel Ponyhaar Plat Small bestel je bij Kapperskorting.com. Penseel van het merk Make-up Studio nu voor €16.82. Nr. 10 Inschaduwpenseel Ponyhaar Plat Small
Ga naar Kapperskorting.com
Nr. 25 Oogschaduw-/Camouflagepenseel Nylon

NIET BESCHIKBAAR

Make-Up Studio | Kapperskorting.com

Nr. 25 Oogschaduw-/Camouflagepenseel Nylon bestel je bij Kapperskorting.com. Penseel van het merk Make-up Studio nu voor €18.03. Nr. 25 Oogschaduw-/Camouflagepenseel Nylon
Ga naar Kapperskorting.com
Nr. 26 Waaierpenseel Nylon Extra Fijn

NIET BESCHIKBAAR

Make-Up Studio | Kapperskorting.com

(Zwart)

Nr. 26 Waaierpenseel Nylon Extra Fijn bestel je bij Kapperskorting.com. Penseel van het merk Make-up Studio nu voor €18.03. Nr. 26 Waaierpenseel Nylon Extra Fijn
Ga naar Kapperskorting.com
Doe de test: wat is jouw huidtype?

Lees ook

Doe de test: wat is jouw huidtype?

Beauty

Zo haal je dat laatste restje uit het foundationflesje

Lees ook

Zo haal je dat laatste restje uit het foundationflesje

Beauty

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer