Zó lijken je tanden witter!

A bright smile, die willen we allemaal wel! En niks helpt daarbij beter dan witte tanden, toch? De meeste mensen (lees: vrouwen) vinden van zichzelf dat hun tanden niet wit genoeg zijn. Maar bleken of van die gekke strips gebruiken is ook zoiets. Want wat zijn de gevolgen nou eigenlijk precies op lange termijn? En dan hebben we het nog niet eens over de kosten. Er zijn voor je daar toe over gaat zoveel makkelijkere en goedkopere opties. En die nemen we graag even met je door. Dus zeg maar vast káás! Want die tanden van jou mogen straks zeker geshowd worden...

Kies rode lippenstift

Rode lippen

Rood steekt lekker fel af tegen je tanden en daardoor lijken ze witter. Bovendien is het zo dat in rood meer blauwe ondertoon zit dan bijvoorbeeld in oranje lippenstift. Daar zitten meer geeltinten in en dat heeft weer effect op de kleur die je tanden lijkt te zijn. Rode lippenstift is dus het devies, daarmee shinen jouw tanden als geen ander.

L'Oréal Paris Color Riche Gold Obsession Lipstick - Ruby GoldL'Oréal The Make Up Spot
€ 14,99
color riche collection prive lipstickL'Oréal Make-upICI PARIS XL
€ 7,65
volupte sheer candyMake-upICI PARIS XL
€ 32,51

Kleur je haar of ga voor de wet-look

haarkleur

Als het op witte tanden aankomt, kun je het beste zoveel mogelijk contrast creëeren. Dat kan door middel van kleding of een rondje zonnebank. Maar ook je haarkleur kan bepalend zijn. Hoe donkerder je haar is, hoe lichter je tanden lijken. Maar misschien ben jij wel heel erg gehecht aan je eigen kleur lokken... In dat geval is een wet-look een goed idee. Want ook zo lijkt je haar een tint donkerder dan het eigenlijk is.

Medisana FB 880 gezichtsreinigerGezichtsreinigerwehkamp.nl
€ 39,99
Matrix Total Results Color obsessed shampoo 300mlMatrix ConditionerLecostore
€ 12,95 € 9,95
Lee Stafford Brush My Big Fat BackcomberLee Stafford borstelThe Make Up Spot
€ 7,45

Laat je ogen extra opvallen

oog make-up

Als jouw ogen de show stelen, zullen minder witte tanden sowieso niet zo opvallen. Maar óók kun je met die ogen nog een extra truc toepassen. Blauw is het namelijk helemaal deze zomer. En zelfs paars mag. Als je dat nog iets te spannend in de oren klinkt, is zilver of grijs trouwens ook helemaal goed. Deze kleuren hebben namelijk blauw als basis en blauwtinten doen het, zoals we eerder al bij lippenstift zagen, goed ten opzichte van je tanden. Kom maar door dus met die heftige make-up. Het komt je gehele look ten goede!

Makeup Revolution Ultimate Matte Eyeshadow Collection 2017Makeup revolution Boozyshop
€ 24,95 € 21,95
Freedom Pro Artist Pad Extreme Vice (animal)Freedom BlushBoozyshop
€ 19,95
Clinique All About Shadow DuoClinique Oogschaduwde Bijenkorf
€ 29,50

Ga voor kleding in wit, blauw, grijs of zilver

Kleur kleding

Blauw is het toverwoord, dat is nu denk ik wel duidelijk. Net als contrast trouwens. Maar nog even over blauw: dat licht je tanden dus mooi op. Waar zou je dus geen prachtige blauwe jas aantrekken en als je blauw te heftig vindt, kies dan voor een mooie afgeleide daarvan: zilver, grijs en wit doen het ook heel mooi. Dus van beanie tot choker en van coltrui tot haarband: kies slim.

Scotch & Soda Sjaal met artworkArafat sjaalScotch & Soda
€ 39,95
Ladies pullover - GreyGarcia gebreide truiGarcia Jeans
€ 69,99 € 50,00
Muts Anika  BlauwAmerica Today MutsAmerica Today
€ 19,99 € 10,00

Gebruik een fijne bronzer

contouring

Ja en bij deze laatste tip komt contrast dus weer om het hoekje kijken. Contouring is bij de meeste beauty queens inmiddels een welbekend begrip. Voor degenen die denken: Con-wattes? Met contouring geef je meer.. Uhm. Ja...contour aan je gezicht. En dat doe je door bepaald gedeeltes van je gezicht te highlighten en anderen juist donkerder te maken. Wat bronzer op je jukbeenderen en op de brug van je neus, kan in het geval van je tanden een wereld van verschil maken. Doen dus. En dan? Smile like you mean it... 

LA Girl Strobe Lite Powder 70 WattLa girl BronzerBoozyshop
€ 8,95 € 6,49
Makeup Revolution HD Pro Cream Contour FairBronzerBoozyshop
€ 11,95
Boozy Cosmetics BoozyBrush 11 pc Precision Face SetMake-up kwastBoozyshop
€ 58,89 € 29,49

Lees ook: Welke eyeliner past het beste bij jouw ogen? 

liefs, Marjolein van den Broek

Marjolein van den Broek Never underestimate the power of a good outfit on a bad day..

Reageer