Zó laat je je ogen groter lijken!

De droom van iedere vrouw: eindeloos lange benen, een volle bos haar en ogen zo groot en sprankelend dat Bambi er nog jaloers van zou worden. Goed nieuws: met een beetje faken kom je een heel eind. Zo laten een paar hakken en een verticale streep je benen langer én slanker lijken. Is droogshampoo en texture powder alles wat je nodig hebt voor een woeste bos en heb ik maar liefst 7 mega handige tips voor je bij elkaar gesprokkeld om te zorgen dat je ogen gigantisch lijken. 

Zo lijken je ogen groter

7 tips voor stralende ogen

#1 Mascara. Ok, we beginnen met een inkoppertje: een lekkere lik mascara laat je ogen groter lijken. Maar onthoud: overdaad schaadt! Teveel mascara zorgt vaak voor zware wimpers met klonten en daarmee bereik je het omgekeerde effect. Het beste is om één laagje over al je wimpers aan te brengen en vervolgens een tweede laag over het middelste gedeelte. 

#2 De krul erin. Gekrulde wimpers werpen minder schaduw op je ogen en - je raadt het al - dat zorgt ervoor dat ze groter lijken. Snel handig worden met de wimperkruller dus!

#3 Wenkbrauwen. Mooi gedefinieerde, volle wenkbrauwen die je lichtjes omhoog geborsteld hebt geven je een open blik. Maak ze niet té zwaar en vol (en zeker niet te dun!), daar bereik je het grootste effect mee.

#4 Witte oogschaduw. Witte oogschaduw is vanaf nu je nieuwe beste vriend. Als je deze aan de binnenkant, het midden en de buitenkant van je oog aanbrengt lichten je ogen enorm op. Hou je wel een beetje in, een helemaal wit ooglid is wel erg eighties namelijk...

#5 Oogpotlood. Trek met je eyeliner of oogpotlood een lijntje boven je ogen. Start iets voorbij de binnenkant van je oog zo dun mogelijk en laat de lijn iets uitlopen naarmate je dichter bij de buitenkant komt. Blijf weg van lijntjes in de waterrand van je ogen (het gedeelte onder je oog, boven je wimpers); dit laat je ogen kleiner lijken!

#6 Wit oogpotlood. Wit oogpotlood kun je nou juist wél heel goed in je waterrand gebruiken! Maar ook onder je wenkbrauw (vergeet het niet een beetje uit te vegen..) of in je ooghoek doet wit oogpotlood wonderen. 

#7 Oogschaduw. Ook als je je ogen groter wilt laten lijken, kun je voor een smokey eye gaan. Zorg er alleen voor dat je eerst een lichte kleur aanbrengt op je ooglid en dat je alleen in je arcadeboog (het 'deukje' boven je ooglid) met een donkere kleur in de weer gaat. 

Do It Yourself

NYX Professional Makeup Cashmere Jumbo Eye Pencil Oogpotlood 5 gNyx Cosmetics Douglas
€ 6,25
Ardell Natural Lashes 105 BlackArdell Make-upBoozyshop
€ 5,95
Clarins Black Supra Volume Mascara 8 mlClarins Douglas
€ 29,53
Bobbi Brown Wheat Long-Wear Brow Gel Wenkbrauwgel 1 stBobbi Brown Douglas
€ 23,47
MAC Indelibly Blue Fluidline Pen Eyeliner 1 gMAC Douglas
€ 20,00
Tweezerman Wimperkruller Chroom 1 stTweezerman Douglas
€ 18,95
IsaDora Nr. 61 - Dark Brown Perfect Contour Kajal Oogpotlood 1.3 gIsadora Douglas
€ 11,17
Dior Diorshow Fusion Mono oogschaduw - 001 LuneDior wehkamp.nl
€ 34,95
le crayon a sourcilsLancôme ICI PARIS XL
€ 23,39
Wet 'n Wild Color Icon Kohl Liner Pencil - You're Always White!Wet n'Wild The Make Up Spot
€ 1,99
Artdeco Long Lashes Mascara 10 mlArtdeco Douglas
€ 13,95
BeYu 178 - Shadowy Night Color Catch Eye Oogschaduw 6 gBeyu Douglas
€ 9,99

Lees ook: Vollere lippen in slechts 30 seconden.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.