Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Zó laat je je ogen groter lijken!

Mariëlle, 24 mei 2018

Zó laat je je ogen groter lijken!

Make-up

De droom van iedere vrouw: eindeloos lange benen, een volle bos haar en ogen zo groot en sprankelend dat Bambi er nog jaloers van zou worden.

Helaas kunnen we niet alles hebben. Máár gelukkig is er altijd nog make-up dat ons een handje kan helpen. Sterker nog, make-up is vaak onze redding in nood. Ben jij benieuwd hoe jij in een handomdraai grote kijkers kan realiseren? Het is eigenlijk heel makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is deze 7 mega handige tips lezen en do try this at home!

7 tips voor stralende ogen

#1 Mascara. Ok, we beginnen met een inkoppertje: een goede laag mascara laat je ogen groter lijken. Maar onthoud: overdaad schaadt! Teveel mascara zorgt vaak voor zware wimpers met klonten en daarmee bereik je het omgekeerde effect. Het beste is om één laagje over al je wimpers aan te brengen en vervolgens een tweede laag over het middelste gedeelte. 

#2 De krul erin. Gekrulde wimpers werpen minder schaduw op je ogen en - je raadt het al - dat zorgt ervoor dat ze groter lijken. Dus houd je wimperkruller maar in de aanslag! En voor de handige girls, je kan je wimperkruller ook een beetje verwarmen voor extra gekrulde wimpers.

#3 Wenkbrauwen. Mooi gedefinieerde, volle wenkbrauwen die je lichtjes omhoog geborsteld hebt geven je een open blik. Maak ze niet té zwaar en vol (en zeker niet te dun!), daar bereik je het meeste effect mee.

#4 Witte oogschaduw. Witte oogschaduw is vanaf nu je nieuwe beste vriend. Of wat dacht je van een witte eyeliner? Deze kleur zorgt ervoor dat je ogen enorm op lichten. Máár houd het ook hier weer binnen de perken.

#5 Eyeliner of oogpotlood. Trek met je eyeliner of oogpotlood een lijntje boven je ogen. Start iets voorbij de binnenkant van je oog zo dun mogelijk en laat de lijn iets uitlopen naarmate je dichter bij de buitenkant komt. Blijf weg van lijntjes in de waterrand van je ogen (het gedeelte onder je oog, boven je wimpers); dit laat je ogen kleiner lijken!

#6 Wit oogpotlood. Wit oogpotlood kun je nou juist wél heel goed in je waterrand gebruiken! Maar ook onder je wenkbrauw (vergeet het niet een beetje uit te vegen..) of in je ooghoek doet wit oogpotlood wonderen. 

#7 Smokey eyes. Ook als je je ogen groter wilt laten lijken, kun je voor een smokey eye gaan. Zorg er alleen voor dat je eerst een lichte kleur aanbrengt op je ooglid en dat je alleen in je arcadeboog met een donkere kleur in de weer gaat. 

Onmisbare make-up producten voor grotere ogen

Eye of Horus Cosmetics Goddess Pencil - Selenite WhiteEye of horus cosmetics The Make Up Spot
€ 18,50
Tweezerman ProCurl wimperkrullerTweezerman Make-upde Bijenkorf
€ 18,95
DIP IT STEEL EYELINERSleek OogpotloodICI PARIS XL
€ 5,19
BH Cosmetics Nude Rose Night Fall Eyeshadow PaletteBh cosmetics The Make Up Spot
€ 16,95
City Color Bold Brow Eyebrow GelWenkbrauwproductBoozyshop
€ 3,49
Milani Bella Eyeshadow - 07 Bella WhiteMilani Make-upThe Make Up Spot
€ 9,95

Lees ook: Dit zegt de vorm van je lippen over jou.

liefs, Mariëlle , Life is a party, dress like it!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer