Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Zo laat je je ogen 10 jaar jonger lijken

Mariëlle, 16 augustus 2018

Wij vrouwen lijken er alles voor over te hebben om er op ons best uit te zien. Dit verandert niet als je ouder wordt. Sterker nog: in de loop der jaren zien we er steeds liever wat jonger uit. 

Hoe gezellig een rimpeltje ook mag staan, daar zitten maar weinig vrouwen op de wachten. Daarom zoeken we ons antwoord in anti-rimpelcrèmes en natuurlijk anti-verouderingscrèmes. Alles om maar een paar jaartjes jonger te lijken. Ben jij een van deze vrouwen? Dan is vandaag je lucky day! Wij hebben namelijk tien tips waarmee je er al een heel stuk jonger uit kunt zien. Het geheim? Focus op de ogen. Je ogen zijn een goede indicator voor je leeftijd. De key is dus om met je ogen te beginnen. 


10 jaar jonger met 10 tips

#1 Volg een ijzerrijk dieet. Een ijzertekort zou best wel eens de reden kunnen zijn voor je wallen en de donkere kringen onder je ogen. De oplossing is zoveel mogelijk voedsel eten dat rijk is aan ijzer, zoals spinazie, kidneybonen en pure chocolade (yes!).

#2 Gebruik een primer voor je ogen. Wanneer je je oogmake-up direct op je oogleden aanbrengt, gaat het tussen de rimpeltjes zitten waardoor deze juist extra opvallen. Een speciale primer voor je ogen biedt de uitkomst. De oogprimer zorgt ervoor dat de rimpeltjes als het ware worden 'opgevuld'.

#3 Blijf van je wenkbrauwen af. Of in ieder geval: zorg dat ze vol zijn. Dunne wenkbrauwen maken je namelijk ouder.

#4 Oogcrème. Misschien een beetje voor de hand liggend, maar een goede oogcrème is echt een must. Een droge huid zorgt voor rimpels en wallen. Is de huid rondom je ogen opgezwollen? Gebruik dan een oogserum op gelbasis of een oogcrème met calendula. Wil je juist je kraaienpootjes verminderen? Gebruik dan een crème met retinol.

#5 Eet minder zout. Als je dagelijkse veel zout eet, kan het vochtgehalte in je ogen toenemen. Om zwellingen te voorkomen is het daarom belangrijk dat je niet meer dan een theelepeltje zout per dag binnenkrijgt.

#6 Oogpads van zoete aardappel. Last van opgezwollen oogleden? Leg er dan wat schijfjes zoete aardappel op. Zoete aardappelen hebben ontstekingsremmende eigenschappen: perfect om de zwellingen rondom je ogen te verminderen. Snijd dunne schijfjes en leg deze (het liefst 's ochtends) zo'n tien minuten op je ogen.

#7 Gebruik een andere eyeliner. Een donkere eyeliner boven én onder je ogen? Dat is een ware boosdoener! Op deze manier leg je namelijk de nadruk op kraaienpootjes en donkere kringen. Gebruik voor onder je ogen liever een lichtere kleur. Ga bijvoorbeeld eens voor een nude variant.

#8 Eet spruitjes. Lupine, een voedingsstof in spruitjes kan het risico op staar en een minder zicht verkleinen. De gezonde vetten in spruitjes zorgen er op hun beurt weer voor dat de lupine goed opgenomen kan worden. Hallo magisch duo!

#9 Relax met groene thee. Door groene-theezakjes op je ogen te leggen, ga je zwellingen tegen. De koude kompressen en tannine in thee maakt dat je aderen zich samentrekken.  

#10 Gebruik concealer voor je donkere kringen. Heb jij veel last van donkere kringen, dan is concealer je beste vriend. Door te kiezen voor crème concealer met een gele ondertoon worden paarsige vlekjes rondom je ogen gecamoufleerd.

Lees ook: Door deze beauty fouten lijk je ouder.

Bron: Margriet

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer