Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Zo krijg je het perfecte Instagram account

Meike, 27 december 2016

Zo krijg je het perfecte Instagram account

We kunnen er werkelijk niet meer omheen. De bloggerwereld is booming. Iedere dag zien we weer de mooiste plaatjes voorbij komen; veel te knappe chicks met véél te mooie kleding op een veel te perfecte plek. Hoe komt het toch dat álles bij hun gewoon altijd lijkt te kloppen? Hebben ze gewoon simpelweg geluk of zou er toch meer achter zitten? Je gaat er bjina aan twijfelen. Maar ik kan je vertellen dat met een paar simpele tips & tricks je zelf ook al een héél eind kan komen. Dus raap je leuke outfitjes bijeen, laat je inspireren door andere looks, hou je camera paraat en ga er eventjes voor zitten. Zo vind ik het zelf soms ook véél te leuk om aan mijn Instagram te werken. Gewoon, zomaar, als een hobby. En eerlijk is eerlijk, ik moet nog veel, héél veel leren wat dat betreft. Maar ik geloof; als je het eenmaal doorhebt is het appeltje-eitje. 

Perfecte Instagram Feed

Op naar Insta fame! 

Je profielfoto. Je profielfoto is je parade plaatje. Ook al is -ie behoorlijk klein. Maar als jij foto's liked, ergens op reageert of wat dan ook doet; mensen zien dat plaatje als eerste. Zorg dat ook die een weerspiegeling van je feed geeft (minimalistisch of juist uitgesproken) en kies een afbeelding waarvan je weet dat hij het goed doet! 

Je bio. Is dus belangrijk voor mensen die voor het eerst jouw profiel bezoeken. Dus wat mij betreft: go aaaall the way. Zet er wat gekke dingen in maar zorg ook voor wat inhoud. Waar kom je vandaan. Waar studeer/werk je. Zo creëer je een mogelijk raakvlak met possible followers

Natuurlijk daglicht. Waarschijnlijk heb je het zelf al wel ondervonden. Of niet. Maar dan hierbij; natuurlijk daglicht maakt iedere foto zóveel beter. De beste tijden voor een mooie foto zijn in de ochtend of aan het eind van de middag. Dan is het licht niet té fel en dus precies goed voor een perfecte pic. Ook kan je heel goed spelen met dit natuurlijke licht. Valt er bijvoorbeeld één mooie strook licht op de muur; maak er is een foto van. Of ga er in staan en leg het dan vast. Kan voor behoorlijke mooie plaatjes zorgen!

Perfecte Instagram Feed

Dare to be different. Onderhand kennen we die foto's met je ontbijtje of quasi nonchalant voor een grachtenpand staan wel. Hóé leuk is het om daar juist wat origineler mee te zijn? Uiteindelijk doen we namelijk óók nog andere dingen dan rondlopen in de stad (hoop ik). Dus probeer ook eens die kanten van je leven te belichten. Desnoods maak je een foto van je boterham met kaas die je in de ochtend eet. I do not care

#nofilter. Bull Sh*t. Deze filters zijn namelijk één van de belangrijkste assets bij het creëren van de perfecte Insta feed. Voordat je je foto's gaat posten moet je voor jezelf besluiten hoe jij je foto's in het geschiet gaat bewerken. Want consistentie is een must. Dus heb jij voornamelijk donkere foto's met een bruine tint. Of kies je, net als ik, voor zo wit en clean mogelijk. Ik hou bijvoorbeeld van een minimalistische feed en bewerk daardoor altijd mijn foto's met 'Lark' of 'Juno' om het zo wit en strak mogelijk te krijgen. 

Compositie. De mooiste Instagram feed bereik je, naar mijn mening, door goed op de compositie van je foto's te letten. Probeer in plaats van enkel selfies te posten ook eens af te wisselen. Denk aan food pictures, ingezoomde shots van je lichaam of juist full body. Maar probeer ook eens goed om je heen te kijken. Een mooie muur, toffe plant, leuke quote of knap interieur doet het ook heel goed tussen al je foto's. Probeer dan goed af te wisselen tussen deze 'soorten' en er een soort regelmaat in te vinden. Zo ziet je feed er divers uit maar hou je wel de eenheid. 

Perfecte Instagram Feed

Wees selectief. Ondanks dat je het gevoel hebt dat je vaak iets moet posten geldt ook hier; kwaliteit gaat boven kwantiteit. Probeer alleen dingen te posten die écht perfect bij je feed passen en waarvan je echt achter de inhoud staat. Zo post je misschien wat minder maar ziet het er wél piekfijn uit. 

Timewise. Zorg dat je je foto's op de juiste tijd post. Je wil ze op Instagram gooien wanneer je weet dat veel mensen door hun timeline aan het scrollen zijn. Ga na wat je doelgroep is en bedenk je wanneer ze bijvoorbeeld pauze hebben, aan het bankhangen zijn of een treinritje maken. 

Goede kwaliteit. Lijkt voor de hand liggend maar het is en blijft belangrijk. Niks is zo lelijk als een méga pixelige foto. 

Een tweede account. Het klinkt wat vergezocht maar het is wat mij betreft écht een top tip. Maak een tweede Instagram account aan; enkel voor jouw oog. Hier kan je de foto's posten die je van plan bent om te gaan posten en kijken of ze goed bij elkaar in je feed passen. Zo kan je ook al een tijdje vooruit plannen en hou je een goed overzicht over wat voor een foto een goede bijdrage kan leveren aan jouw geheel.

Just be as you are. Probeer dicht bij jezelf te blijven. Het is wederom jouw account dat een weerspiegeling geeft van jouw leven. En het geeft uiteindelijk ook veel meer voldoening dat mensen je volgen én liken om dingen waar je ook echt om geeft, of om gebeurtenissen die je ook echt meemaakt. Zo ben ik bijvoorbeeld de grootste catcus-fan on this planet en laat ik daarom die plantjes en kleuren regelmatig terugkomen in mijn feed. Word je er zelf blij van als je dat post? Just do it!

De perfecte flatlay-kit

Cowboysbag Smartphone covers iPhone 4 Cover Animal BruiniPhone hoesjeThe Little Green Bag
€ 24,95 € 4,95
MAC Politely Pink (lustre) Lipstick 3 gMAC Douglas
€ 19,50
Aviator Sunglasses - goldMy Jewellery My Jewellery
€ 14,95
Let's CelebrateModeMusthaves ModeMusthaves
€ 14,95
Baby, Sleep With MeModeMusthaves ModeMusthaves
€ 19,95
Notitieboekje van ban.do, Rough Draft Mini HolographicBan.do WoonaccessoireA Little Bird Told Me...
€ 12,50
Jungle feverModeMusthaves ModeMusthaves
€ 54,90
Sigma Special FX Brush SetSigma The Make Up Spot
€ 164,00
Hunkemoller Katja braletteHunkemöller wehkamp.nl
€ 19,99 € 16,99
Avocado Case - IphoneMy Jewellery My Jewellery
€ 14,95
Michael Kors Schoudertassen - Sloan Editor MD Chain Shoulder Black in zwart voor damesMichael Kors Fashionette
€ 349,00 € 139,60
Sharp AccescissoryHouse Doctor ModeMusthaves
€ 22,95

Volg jij Fashionchick al op Instagram?

liefs, Meike Liedenbaum, Life is short, make every outfit count.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer