Zo krijg je die muffe geur uit vintage kleding | Fashionchick.nl

Zo krijg je die muffe geur uit vintage kleding

vrijdag 08 januari 2021
Sarah

Tweedehands shoppen is goed voor het milieu, goed voor je portemonnee en goed voor je outfits. Er is alleen één min te benoemen: die heftige, muffe geur die er vanaf komt.

Wat die geur precies is? De geur van menselijk aroma, die zich in de afgelopen jaren in de kleding heeft genesteld. Klinkt natuurlijk niet heel fijn in de oren, en we snappen dat je nu nóg liever van die stoffige geur af wilt. Wij hebben dé manier gevonden om dat voor elkaar te krijgen. Zodat je niet alleen van de geur af bent, maar dat je kledingstuk ook nog eens een stuk schoner uit de was komt. Tot nooit meer ziens, nare luchtjes!

Bye bye, vintage geur!

Om de muffe geur te verwijderen is witte azijn je grote vriend. Doe een beetje pure azijn in een plantenspuit en spray dit vervolgens over je kledingstuk heen. Vergeet vooral ook de binnenkant van het kledingstuk niet. Laat de azijn even trekken en drogen. Vervolgens stop je je kledingstuk in de wasmachine zoals je normaal zou doen, en ta-da! De vieze geur is verdwenen als sneeuw voor de zon.

Lees ook

Waarom tweedehands kleding niet per se duurzaam is

Denk je net lekker duurzaam bezig te zijn met je vintage garderobe, lees je nu dat tweedehands kleding niet per se beter is voor het milieu. Weten waarom dat zo is? Wij vertellen het je.