Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Statisch haar
Beauty

Zo kom je éindelijk van dat statische haar af

Charlotte, 14 november 2018

De winter komt er aan en dus ook de bijbehorende elektrische schokken en het statische haar; daar worden we absoluut niet vrolijk van. Met deze tips kom jij een stuk aangenamer de winter door.

Hoe het komt dat je haar statisch wordt? Iets met protonen, neutronen en elektronen. Een té ingewikkeld riedeltje om uit te leggen, maar het komt er op neer dat positief geladen deeltjes zich ophopen in het haar. Hoe droger de lucht en het haar, des te meer kans op een kapsel á la Albert Einstein. Je raadt het waarschijnlijk al, in de winter is de lucht regelmatig droog. Tada! Statisch haar. Gelukkig kun je een hele hoop doen om dit te voorkomen.

Hydrateren

Zorg dat je haar zo goed mogelijk gehydrateerd is en pas hier dus je verzorgingsproducten op aan. Ga voor de meer intensief hydraterende producten en trakteer jezelf wat vaker op een masker. Wil je dat het masker nog dieper intrekt, doe er dan een warme handdoek omheen. Gebruik daarnaast een olie in je haar. Probeer zoveel mogelijk hitte te vermijden, laat die fohn en stijltang dus liggen. Wil je het toch föhnen? Gebruik een föhn met ionen en producten die speciaal zijn ontworpen om je haar te beschermen tegen de hitte. 

Vermijd plastic

Plastic is sowieso al niet zo goed, maar plastic om je haar mee te kammen is al helemaal een no-go. Wil jij voorkomen dat je haar mega statisch wordt? Gooi dan al je plastic kammen en borstels weg en ga liever voor een metalen variant. Ook dit heeft te maken met protonen, neutronen en elektronen. De uitleg? Die nemen we voor lief.

Haarlak

Haarlak is je beste vriend! Zorg dat je altijd een klein busje in je tas hebt. Spray een klein beetje haarlak in je hand en aai over je haar heen. Of spuit een beetje haarlak op je kam of borstel en borstel dit door je haar. Hier word je haar niet plakkerig van, maar het zorgt er wel voor dat die kleine haartjes blijven zitten. Heb je geen haarlak bij de hand, dan kan een klein beetje - maar echt een piepklein beetje - crème ook al wonderen doen. Heb je echt niets bij de hand? Maak je haar dan een beetje vochtig.

Vermijd bepaalde stoffen

Stoffen als nylon en polyester wil je zo veel mogelijk te vermijden. Ga dus zo veel mogelijk voor natuurlijke stoffen - katoen bijvoorbeeld. Denk hierbij ook aan je kussen, dus niet alleen je kleding. Wil jij toch je favoriete item dragen en komt het in de buurt van je haar? Draag je haar dan omhoog om het ergste te voorkomen. 

Over Charlotte
Charlotte Charpentier is knap, goed met haar en een girlboss pur sang. Ze heeft een prachtige kapsalon in de Pijp in Amsterdam - væn.ə.t̬i - en is verantwoordelijk voor de jaloersmakende lokken van onder andere Yara Michels. Iedere maand deelt ze de beste tips & tricks of vertelt ze je alles over de laatste haartrends. Een kijkje achter de schermen? Volg Charlotte dan op Instagram

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer