Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Zo hoef je nooit meer beauty producten weg te gooien

Kristel, 01 januari 2018

Zó frustrerend! Als je al way too much voor al je beautyproducten betaalt, wil je ze wel tot de laatste druppel kunnen gebruiken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We helpen je een handje op weg!

Zo haal je alles uit je beauty producten

#1 Mascara. Is je mascara een beetje korrelig? Met een paar druppeltjes zoutoplossing kun je jouw mascara weer amazing as ever maken. Als hij bijna op is kun je de mascara die tegen de zijkant zit ook los krijgen door hem even in warm water te zetten. Je kunt je mascara trouwens sowieso na drie maanden beter weggooien, want aan zo’n borsteltje blijven mega veel bacteriën plakken. Ew!

#2 Foundation. Doe een beetje dagcrème in je foundationpotje en mix alles goed voor een dagcrème met een kleurtje! Als je vloeibare foundation in een (glazen) pompflacon zit kun je om de laatste druppels eruit te krijgen ook de dop er vanaf halen, aluminiumfolie om de ingang doen en het flesje op zijn kop zetten. Zo druppelt alles langzaam in de folie. Let wel op dat je geen big mess van je badkamer maakt als je de folie er vanaf haalt.

#3 Lipgloss. Als je favoriete lipgloss bijna op is, kun je het kleine rubberen ringetje dat aan de bovenkant zit eruit halen. Dit ringetje is bedoeld om het teveel aan gloss van je kwastje af te krijgen. Maar als er bijna niets meer in je lipglossverpakking zit, is dit dé manier om die laatste druppels eruit te krijgen.

#4 Nagellak. Is je nagellak uitgedroogd? Gooi hem niet meteen weg! Als je het potje voor 30 tot 60 seconden in een bakje warm water zet, is de lak zo weer vloeibaar. Easy! Als ‘ie echt oud is hoort hij natuurlijk wel in de prullenbak.

#5 Producten met olie. Producten als liners en lippenstift bevatten olie en zijn daardoor gevoelig voor warmte. Heb jij ook wel eens een lippenstift uit je tas geplukt die je in de zon had laten staan? Juist, that’s not a pretty picture. Bewaar deze producten dus in donkere koele ruimtes zoals… de koelkast!

#6 Alles uit een tube. Knip de tube open en haal de laatste restjes beauty product er met een wattenstaafje uit. Zo kan er écht niets achterblijven.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer