Zo droogt je nagellak sneller | Fashionchick.nl

Zo droogt je nagellak sneller

dinsdag 24 december 2019
Kristel

Je hebt nét je nagels gelakt en juist op dat moment moet je naar de wc / wordt je kind wakker / wordt er aangebeld / zie je dat je te laat komt op je werk. Paniek dus. Want de enige keer dat je echt hulpeloos bent is als je nagellak nog nat is. 

Maar de oplossing is nabij. Want er is een aantal handige foefjes die ervoor zorgt dat je nagellak super snel droog is. Vergeet je gedeukte, gekraste, beschadigde nagels dus snel want dat is verleden tijd. Hoera!

5 tips om je nagellak sneller te laten drogen


#1 IJskoud water. Van koud water droogt je nagellak sneller. Dompel je handen - of vingertoppen - in een bak ijswater of hou ze onder de koude kraan. Laat je nagellak wel eerst een klein beetje aan de lucht drogen om te voorkomen dat je lak direct van je nagels spoelt.

#2 In de vriezer. Heb je écht haast? Dan kun je je handen nog beter in de vriezer steken dan in een bak ijswater. Doe dit niet te vaak want je loopt natuurlijk wel het risico dat je vriezer opwarmt en dat komt je ingevroren waar niet ten goede.

#3 Droog blazen. Wapper je altijd met je handen om het droogproces te versnellen? Of blaas jij op je nagels? Dat is helemaal niet zo'n gek idee. Maar nog slimmer is het gebruik van een föhn op de koudste stand, dat scheelt je namelijk een hoop gewapper en geblaas.

#4 Haarlak of bakspray. In de categorie 'gekke lifehacks': door bakspray (?) of haarlak op je pas gelakte nagels te spuiten drogen ze sneller. Hoe? Geen idee. Maar het werkt wel.

#5 De juiste topcoat. Je kunt natuurlijk ook gewoon een speciale sneldrogende topcoat in huis halen. Deze breng je na het lakken aan op je nagels en zorgt ervoor dat ze binnen no time droog zijn. Appeltje-eitje.

Lees ook

De mooiste nageltrends van de herfst en winter

Meedoen met de laatste trends kan op heel veel verschillende manieren. Door bepaalde kleding, schoenen of accessoires te dragen bijvoorbeeld. Of door je kapsel rigoureus te veranderen. Maar het kan ook een stuk subtieler.