Zo draag je de korsettrend op 3 verschillende manieren | Fashionchick.nl

Zo draag je de korsettrend op 3 verschillende manieren

woensdag 04 mei 2022
Emma

Regencycore is een trend die haar intrede deed dankzij de Netflix-serie Bridgerton – en sindsdien niet meer is weg te denken uit het modebeeld. Combineer deze esthetische stijl met een flinke dosis Y2K en je hebt een recept voor succes. Maar er is meer: het korset leent zich net zo goed voor een romantische of zelfs sportieve look. Hoe? Dat lees je hieronder.

Regencycore

Regency-wat? Nog niet zo lang geleden dook de term regencycore op. De laatste tijd wordt het internet sowieso overspoeld met hordes aan trends, waarvan regencycore en Y2K de hoofdrol lijken te spelen. Plak ergens het woord ‘core’ achter, en je hebt een trend. Maar waar komt die ‘core’ precies vandaan? Volgens Brenda Otero, Cultural Insights Manager bij modezoekmachine Lyst, staat ‘core’ voor een niche modetrend, vaak ontstaan op sociale media, die draait om een specifiek item of een specifieke look. In het geval van gorpcore ziet die trend eruit alsof je klaar bent voor heftige weersomstandigheden of gaat hiken – terwijl beide niet aan de hand zijn. In het geval van regencycore zie je eruit alsof je zo uit het tijdperk van Bridgerton komt wandelen, wat uiteraard ook niet aan de hand is. Gaat dat laatste je een stapje te ver? Ontdek dan drie manieren waarop je de korsettrend verwerkt in je dagelijkse outfit, maar dan anno nu. 

Y2K

De grootste trend van de afgelopen tijd móet wel Y2K zijn. We hunkerden de afgelopen twee jaar massaal naar een pre-pandemische periode, inclusief de bijbehorende mode. Dat leidde tot een heropleving van Juicy Couture, veel glitters, fluweel en satijn én Paris Hilton als hernieuwd stijlicoon. De korsettrend past hier prima tussen; kies voor een glimmend stofje en combineer ‘m met sweatpants of juist een kort rokje. De keuze is aan jou. 

Sportief

Een korset in een sportieve look? Ja, het kan echt, want een korset blijkt prima samen te gaan met een sportief vest, sportlegging of joggingpak. Het contrast in stijlen maakt je outfit alleen maar spannender en interessanter. Durf van de gebaande paden te wijken en je zult zien dat een nieuwe, gedurfde look snel ontstaat.

Romantisch

Tot slot: Bridgerton is romantisch, en zo kun je deze trend bij uitstek dragen. Kies voor een romantisch korset en draag deze bijvoorbeeld zichtbaar onder een halfgesloten blouse of met een rok en hakken. 

Zwarte pu rok Josy

Verwijderen uit collectie?

Frnch

zwarte pu rok josy

€ 59,00

Bezoek Boetiek Aniek
Camel Pumps 657z12vk - 40%

Verwijderen uit collectie?

Bibi Lou

camel pumps 657z12vk

€ 144,95

€ 86,95

Bezoek OmodaBeeld: Getty

Lees ook

Een nieuwe trend om bij weg te dromen: cottagecore

Stel je voor: het is een warme lenteochtend, je hoort de vogeltjes fluiten en de eerste zonnestralen komen tussen de bomen door. Je loopt door je eigen botanische tuin in een zwierige jurk om een prachtig boeket te plukken voor op je veranda. Verlang je hiernaar? Dan is cottagecore misschien wel iets voor jou.

Een nieuwe trend gespot: gorpcore

Als je nu op straat loopt, zie je steeds vaker jonge stedelingen die eruitzien alsof ze de Mount Everest gaan beklimmen. Maar waarschijnlijk zijn ze onderweg naar een koffiezaak. Merken zoals Patagonia, North Face en Salomon zijn hipper dan ooit. Deze trend is al onder ons sinds 2017, maar niemand wist er een label aan te hangen. Tot nu toe.