Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

Zo blijft je make-up wél zitten

Mariëlle, 07 april 2018

Zo blijft je make-up wél zitten

Make-up

's Ochtends begin ik vol goede moed met mijn make-up. Maar wanneer de dag nog geen paar uur verder is, lijkt het alsof ik 's ochtends nog geen vijf minuten voor de spiegel heb gestaan.

Heb ik überhaupt wel foundation op gedaan vanochtend? En die mooie blush, waar is die eigenlijk gebleven? Juist, mijn hele make-up is gewoon spoorloos verdwenen. Gelukkig (voor mij) hoor ik hier meer vrouwen over klagen. Maar hoe kan het dan dat het bij beautyvloggers en bekende mensen wel 24/7 flawless lijkt te zitten? Als zij het kunnen, kunnen wij het toch ook? Tuurlijk kunnen wij het ook! Sterker nog, dit kan gewoon met drie simpele tips

De hele dag flawless make-up

#1 Gebruik de juiste primer. En met de juiste bedoel ik niet een primer van dat ene dure merk. Maar de juiste voor jouw huidtype. Want een droge huid heeft nou eenmaal andere behoeftes dan een vette huid. Waar make-up bij een droge huid snel vlekkerig kan gaan zitten, glijdt make-up bij een vette huid er zo af. In het laatste geval is het natuurlijk ook fijn dat een primer er voor zorgt dat je niet binnen no time glimt. 

#2 Poeder je make-up af. Deze kende je waarschijnlijk wel. Maar hier schuilt wel een klein addertje onder het gras. Je zou denken, hoe meer poeder, hoe beter. Maar nee, dit kan een enorm cakey effect geven... En dat willen we natuurlijk niet! Daarnaast is het fijner om een witte poeder te gebruiken. Deze smelt namelijk samen met je eigen huidskleur. Onzichtbaar dus, máár wel met het effect dat we willen!

#3 Sluit af met een fixing spray. Last but not least, een fixerende spray. Zoals de naam zelf al zegt, het fixeert onze make-up. Het zorgt ervoor dat de poeders op je gezicht helemaal egaal worden. Ook hier is het belangrijk te kijken naar je huidtype. Wens jij een matte look? Ga dan voor een matterende spray. Is jouw huid wat droger? Ga dan voor een spray die een natuurlijke glow geeft! 

Musthave producten 

Milani Prime Protect SPF30 Face PrimerMilani Make-upBoozyshop
€ 16,95
RETOUCHING LOOSE POWDER LOSSE POEDERFoundation poederICI PARIS XL
€ 45,00
Makeup Revolution Illuminating Fixing SprayMake-upBoozyshop
€ 6,49
No7 Airbrush Away Primer Radiance Boosting 30mlNo7 Make-upBoots
€ 22,95
Yves Saint Laurent Poudre Compacte Radiance - poederFoundation poederde Bijenkorf
€ 61,50
Pixi Makeup Fixing MistPixi Make-upThe Make Up Spot
€ 21,00

Lees ook: het ultieme lente skin care stappenplan.

De Fashionchick app gaat op 24 april offline. Maar niet getreurd: de site wordt nog mooier, sneller én geoptimaliseerd voor mobiel! 

Beeld: Imaxtree

liefs, Mariëlle , Life is a party, dress like it!

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer