stijl kledingstijl garderobe
Fashion

Zo blijf je bij je eigen stijl

Redactie, 10 augustus 2022

Het dragen van kleding is onmisbaar. Het is daarom extra belangrijk dat je je hier goed en comfortabel in voelt en dat de items bij je passen. Je hebt het tenslotte de hele dag aan, dus je wilt je niet onprettig voelen in je eigen outfits. Iedereen is uniek en dat geldt ook voor ons lichaam en onze stijl. Wanneer je trouw blijft aan je eigen stijl zul je je altijd comfortabel voelen, maar hoe doe je dat?

Mood

Voor een groot gedeelte bepaalt je mood wat je aantrekt. Wanneer je je niet zo lekker voelt, dan ga je waarschijnlijk eerder voor donkere kleding. Wanneer je vrolijk bent daarentegen, wil je dat uiten met bijvoorbeeld opvallende of kleurrijke kledingstukken. Geisha-kleding kan dan heel goed.

Comfortabel

Het is belangrijk dat wanneer je je aankleedt, je direct het gevoel hebt dat het goed zit, dat het bij je past en dat je je er de hele dag lekker in zult voelen. Krijg je dit gevoel niet, dan kun je beter iets anders uit de kast pakken. Zorg ook dat je kleding koopt die goed bij je figuur en pasvorm past. De een vindt oversized items fijn terwijl de ander het liefst in croptops rondloopt. Hierdoor zul je je zekerder voelen over je lichaam én stijl.

Kwaliteit

Het kan soms verleidelijk zijn om goedkope kleding te kopen, maar dat is niet altijd even slim. Het is wél goed om te investeren in klassieke items. Deze items vormen de basis van je garderobe die je kunt aanvullen met goedkopere of specifiekere trendgebonden kledingstukken. Een capsulegarderobe bevat altijd minstens één goede jurk die voor verschillende gelegenheden geschikt is, zoals bijvoorbeeld de jurken van Josh V. Deze zijn wat kostbaarder, maar daar heb je mede door de hoogwaardige kwaliteit zeker nog jaren plezier van. Zorg dus dat de jurk, of een ander kledingstuk, goed bij je (stijl) past en dat je echt blij wordt wanneer je ‘m koopt. Twijfel je al in de paskamer? Dan is het waarschijnlijk niet écht iets voor je en kun je het beter terughangen. Je wilt tenslotte wel dat wow-effect waar je je gelijk goed (en sexy) in voelt. Zo heb je altijd iets leuks om aan te trekken, welke mood je ook hebt.


Beeld: Getty

Deze 4 herfsttrends zul je zeker gaan dragen

Lees ook

Deze 4 herfsttrends zul je zeker gaan dragen

Fashion

Deze kleding kun je thuis zelf maken

Lees ook

Deze kleding kun je thuis zelf maken

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer