Fashion

Zo behoud je je bruine kleurtje!

Meike, 27 juni 2017

Zo behoud je je bruine kleurtje!

Bruine kleur visual

Er is maar één ding wat mij tijdens m'n holidays echt, echt, echt nét dat ene beetje meer gelukkig maakt. En dat is wanneer je na een lange, warme dag onverzettelijk in de brandende zon gelegen hebt 's avonds een adembenemd contrast van witte en zalig gebruinde huid ziet.

Tan line, I've missed you. Ik hoor mensen dan van verre al denken: 'Zou ze ermee geboren zijn?' en 'Gebruikt ze zelf-bruiner?'. HA, nee. Ik heb hiervoor gezwoegd. Zon, zweet en tranen. Tranen, ja, want het moment dat je weer voet aan de grond zet hier in Nederland is zowel het mooie weer als je precious bruine tintje verdwenen, als sneeuw voor de zon. Gelukkig heb ik hier wat op gevonden! Wil jij je gebronsde lichaam niet verliezen, lees dan snel verder! 

Oh, just living the bikini kinda life

#1 An apple a day and your tan will stay. Het is wetenschappelijk bewezen dat je je kleur langer behoudt als je minimaal twee stuks fruit en twee ons groenten per dag eet. Hoe meer greens, hoe beter. Pompoen, brocolli, aardappelen, wortel en tomatensap doen wonderen.

#2 Hydratatie is het codewoord als je je bruine kleur wil behouden. Smeer je huid goed in met een vette bodylotion of crème; zo voorkom je uitdroging waardoor je huidcellen minder snel afsterven.

#3 Drink genoeg water. Het is goed voor je lichaam, je doorbloeding en daardoor voor je gebronsde huidje. Maak er een gewoonte van door bijvoorbeeld altijd een flesje water bij je te hebben. 

Zo behoud je je bruine kleur

#4 Speaking of water... Drinken, ja. Lang badderen, nee. Beter even vermijden.

#5 Zonneschijn is het beste medicijn. En dan bedoel ik niet dat je wéér in de zon moet gaan liggen. Maar ga eens lekker op de fiets naar werk, sport buiten in plaats van binnen of loop net dat extra blokje met de hond. Door veel buiten te zijn word je toch nog een beetje bruin en bescherm je je kleur. Geniet van ieder zonnestraaltje!

#6 Een beetje valsspelen doen we allemaal. Felle kleuren en dieproze tinten werken fantastisch en zijn helemaal volgens de laatste fashion. Ook kleding in natuur- en bruintinten zoals karamel en camel maken je optisch gezien bruiner. Misschien ook leuk om deze tinten subtiel te verwerken in je make-up? Ga je in ieder geval wel poep-ie-bruin door het leven. En dat willen we. There's always a way

Producten om je op weg te helpen

jil sander sun shake perfumed body lotion 150 MLJil Sander ICI PARIS XL
€ 9,90
Maybelline Color Show Blushed Nudes nagellak - 1 Go BareMaybelline wehkamp.nl
€ 3,99
deep comfort body lotion 400 MLClinique ICI PARIS XL
€ 30,33
Miss Etoile Waterfles Transparant 20,5 cm - DotsMiss Etoile Living.nl
€ 12,50
Biodermal Biodermal zonnespray SPF10 - 150 mlBiodermal wehkamp.nl
€ 20,99 € 15,03
Essie 471 Style Stunner Nagellak 13.5 mlEssie Douglas
€ 12,23
Makeup Revolution Strobe Highlighter RejuvenateFoundation poederBoozyshop
€ 3,95
Alyssa Ashley White Musk Hand & Body Bodylotion 250 mlAlyssa Ashley Douglas
€ 7,60
Design Letters Vintage ABC Waterfles 500 ml - WDesign letters Living.nl
€ 20,00
huile solaire lichaam spf30 125 mlBiotherm ICI PARIS XL
€ 25,56
Eau de toilette, Jill Sander, SunEau de toiletteOTTO
€ 29,99
Sleek Face Form DarkSleek BlushBoozyshop
€ 13,49

Wil je ook gelijk een bikini, zodat je je bruine kleurtje kunt showen? De mooiste vind je in onze badmode styleguide

liefs, Meike Liedenbaum, Life is short, make every outfit count.

Lees meer