Beauty

Zien: balayage aanbrengen doe je zo

Kristel, 01 januari 2018

Van ombre hair zijn we overgestapt op de volgende haartrend: bayalage! Wist je dat je deze prachtige overloop in je haar ook gewoon thuis vanuit je luie stoel kunt creeëren?

Balayage is een Frans woord en betekent in het Nederlands ‘veeg’ of ‘verven’. Net zoals de ombré trend geeft balayage een sun-kissed look, oftewel: je haarkleur ziet eruit alsof het door de zon is gekleurd. Het natuurlijke effect staat bij deze verftechniek centraal. Het grote voordeel van beide verftechnieken is dat je amper uitgroei hebt. En daar worden we heel blij van!

Do it yourself!

Door de balayage extra natuurlijk te laten lijken, wordt er in tegenstelling tot het aanbrengen van highlights, geen folie gebruikt. De kappers brengen de ‘vegen’ vaak aan met de losse pols. Bij balayage worden meerdere kleuren in het haar aangebracht, die mooi en natuurlijk in elkaar overlopen. In de meeste gevallen worden de kleuren goudblond, mahonie, chocolade, honing en nog meer warme tinten gebruikt. Bij ombré is vaak in het kleurverloop een lichte lijn te zien. Door de vele gebruikte kleurtinten zie je deze lijn bij balayage nauwelijks of niet. Deze kleuren worden aangebracht aan de oppervlakte van het haar. Normaal wordt het geheel verzadigd in het haar aangebracht, bij balayage gebeurt dit dus niet.

Balayage is niet een typische try this yourself trend. Door de precisie van het kleurverloop is het wel van belang dat je dit door een ervaren kapper laat doen. Hiermee bespaar je jezelf (of je vriendin) een eventuele hair disaster. Ben je lekker eigenwijs en toch wel van plan om het zelf te gaan doen? Dit filmpje helpt je goed op weg!

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer