Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Zelf je pony knippen? Zo doe je het

Kristel, 01 januari 2018

De pony is terug! En nee, hier bedoelen we niet het dier mee, maar de haarstijl. Tijdens de Fashion Weeks spotte we de pony onder andere bij Acne, Alexander Wang, en Prada en dat betekent dat we veel van deze haarstijl terug gaan zien dit seizoen.

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf je pony kunt knippen? Grote kans dat je nu het beeld van een klein kindje met een zelf afgeknipte en vreselijk mislukte pony voor je ziet. Wij in eerste instantie ook. Wij zijn immers volwassen vrouwen en die kunnen wél hun pony recht knippen, maar daar moet je natuurlijk wel de juiste techniek voor aanhouden. Met wat geflikflooi eindig je namelijk als dat kleine meisje die je net voor je zag.

Wij houden wel van experimenteren! Met dit stappenplan ga je wél de perfecte pony bij jezelf knippen:

Banging bangs


Stap 1: Triangle

Allereerst doe je je scheiding in het midden. Je kunt ervoor kiezen om je pony nat te maken, maar droog is ook oké. Vervolgens kam je de haren die je voor je pony wilt gebruiken naar voren. Het is hierbij de bedoeling dat deze pluk een driehoekige vorm heeft op je hoofd. Maak de ‘triangel’ niet té groot. Je kunt later altijd nog meer haar bij je pony voegen, maar zodra je het geknipt hebt kun je (heel logisch) niet meer terug.

Stap 2: Twist it

Vervolgens pak je deze pluk bij elkaar en ga je deze in elkaar draaien. Dit zorgt ervoor dat je, wanneer je gaat knippen, de schaar er maar één keer doorheen hoeft te halen. En zo is je pony dus ook meteen gelijk!

Stap 3: The cut

Voordat je überhaupt begint met knippen is het wel handig om stil te staan bij je haartype. Heb je van nature krullen of een slag? In dit geval moet je er rekening mee houden dat je je pony langer moet knippen dan je daadwerkelijk wilt. Anders loop je straks alsnog met een amateuristische en véél te korte pony. Als je zeker bent van je lengte kun je beginnen aan het spannendste deel: het knippen.

Voilá, je hebt de perfecte pony geknipt! Ben je nog niet helemaal overtuigd van de werking? Of durf je het simpelweg nog niet aan? De Amerikaanse beautyblogger Ella Williams was je al voor en laat je in onderstaande video zien hoe zij haar pony knipt.

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer