Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Zelf je haar verven? Dit moet je weten

Kristel, 01 januari 2018

Af en toe van haarkleur veranderen is natuurlijk hartstikke leuk, maar kan ook flink aan de prijs zijn als je het door de kapper laat doen. Een goed alternatief is haarverf voor thuis. Tricky? Misschien. Deze tips helpen je een handje op weg.

Do it yourself


#1 Be prepared Zorg dat je alles klaar hebt liggen wat je nodig hebt. Zegt de verpakking dat je een teil water moet klaarzetten? Doe dat dan van tevoren. Je wilt niet mét verf in je haar dit soort dingen moeten regelen.

#2 Verf ongewassen haar Was je haar de dag dat je het verft niet. Hierdoor pakt de verf veel beter!

#3 Houd de kleurverandering subtiel Probeer niet je eigen haar van zwart in platina blond te veranderen. Dat is zo’n grote verandering, dat er veel fout kan gaan. Ga maximaal twee tinten donkerder of lichter dan je eigen kleur.

#4 Doe conditioner in je punten als je alleen je roots verft Als de verf naar beneden druppelt, hecht het op deze manier niet aan je haar.

#5 Zorg dat je genoeg verf hebt Ben jij gezegend met een bos dik en lang haar? Koop dan twee pakjes haarverf, want er is niets erger dan halverwege het proces door je verf heen te zijn.

#6 Test, test Je kapsel bepaald voor een groot deel hoe jij eruit ziet. Het is het dus wel waard om zorgvuldig met het verven om te gaan. Ga dus niet meteen je hele kapsel verven zodra je met je verfverpakkingen thuiskomt, maar verf eerst een paar plukjes haar die enigszins verborgen zijn. Check de dag erna of je haar niet oranje of paars is geworden vóórdat je alles verft.

#7 Doe het als een echte pro! Smeer de verf niet recht uit de tube in je haar, maar doe het in een mix bakje en breng het met een platte haarverfkwast aan in je haar. Zo kun je veel preciezer zijn.

#8 Highlight met een tandenborstel Wil je highlights? Gebruik een tandenborstel om ze netjes aan te brengen!

#9. Begin bij de bovenkant Verf eerst langs je haarwortels en kam de verf richting je haarpunten. Zo krijg je een natuurlijker effect.

#10. Zorg dat je extra handschoentjes hebt Je krijgt altijd een setje plastic handschoentjes bij je verf, maar aangezien je ze zowel bij het indoen als bij het uitspoelen nodig hebt, is het verstandig om voor de zekerheid een extra setje te hebben.

#11. Als je al eerder je haar hebt geverfd, sla dan je haarpunten over Daar zit nog verf, dus dit hoef je niet nog een keer te doen. Doe alleen je uitgroei!

#12. Verdeel je haar in plukken Verdeel je haar in vier gelijke plukken om het verven overzichtelijker te maken.

#13. Gebruik conditioner na het verven Hierdoor sluit je de haren weer, waardoor de kleur niet té donker wordt.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer