Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Yay or nay: sokken in sandalen

Kristel, 05 april 2018

Yay or nay: sokken in sandalen

Sokken in sandalen

Dat de zogenaamde dad sneaker zowel voor- als tegenstanders heeft, zal niemand verbazen. Maar deze trend is niet de enige die de tongen los weet te maken.. Wat dacht je van sokken in sandalen?

Ook dit klinkt als een trend die je vader vast gedragen heeft. Maar, we hebben het hier niet over witte sportsokken in een paar plastic slippers. Welnee! We hebben het over lieflijke sokjes - met kleur, print of glitters - die in de knapste sandalen (met hak) worden gedragen. De meningen zijn behoorlijk verdeeld op de redactie; Marthe ziet het helemaal zitten maar Merel vindt het ver-schrik-ke-lijk. Waarom? Dat leggen ze je graag uit.

"Sokken mogen gezien worden."

YAY! Marthe, redacteur
Ik heb maar een paar woorden voor jullie: geef het tijd. Sokken in sandalen heeft een onterecht slecht imago als je het mij vraagt. Ten eerste heeft de trend zijn naam niet mee: sokken is nou niet bepaald een sexy woord, sandalen idem dito. Dus ja, ik begrijp dat de associatie met geitenwollen sokken snel gemaakt is. Daar komt bij dat er soktechnisch gezien de afgelopen jaren een heleboel is veranderd. Van vrolijk gestipt tot bezaaid met glitters en zelfs kant: sokken mogen gezien worden. En tja, dat kun je natuurlijk het beste doen in een mooie sandaal. En dat staat hartstikke leuk. Kijk maar eens naar de plaatjes! Nog een voordeel: je kunt je sandalen óók dragen wanneer het geen zomer is. Alleen maar voordelen, als je het mij vraagt. Dus ja, ik geloof er helemaal in. En jullie (Merel, lees je mee?) over een half jaar ook. Mark my words. Het is de fannypack toch ook gelukt?

Sokken in sandalen

"Terug naar de geitenwollensokkenwinkel."

NAY! Merel, marketing manager
Dit is zo'n trend die wat mij betreft regelrecht terug maar naar de camping. Of geitenwollensokkenwinkel. Of alle twee. Als er iets is wat ik niet vrouwelijk vind en gewoon echt niet gezien hoeft te worden is het wel de naad van je sokken. Open schoentjes of sandalen met een paar vers gelakte nageltjes vind ik prachtig, leuke sokjes in sneakers of coole loafers ook. Maar dus geen combinatie van deze twee. De sokjes die je de laatste tijd veel ziet met kanten randjes, glitters of kekke printjes vind ik super gezellig en je sokken mogen wat mij betreft ook gezien worden. In je schoen dan wel.

Doe jij mee aan de sokken in sandalen trend?

Dames 2-pack Lurex Dot ZilverTommy Hilfiger Sokken.nl
€ 12,99
Zilveren sandalen met hakSacha Sandalen met hakSacha
€ 54,99
Lichtroze sandalen met blokhakSacha Sandalen met hakSacha
€ 74,99
Happy Socks Bang Bang SokkenHappy Socks OPEN32
€ 8,95 € 7,16
mp Denmark Pi glitter sokkenmp Denmark Sokwehkamp.nl
€ 6,95 € 6,25
RACHEL Platform sandalen Zilver damesSteve Madden Steve Madden
€ 79,99

Lees ook: Zo maak jij jouw benen lente proof

De Fashionchick app gaat op 24 april offline. Maar niet getreurd: de site wordt nog mooier, sneller én geoptimaliseerd voor mobiel! 

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer