Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

Yay or nay: de kleine zonnebril

Kristel, 04 mei 2018

Yay or nay: de kleine zonnebril

Kleine zonnebrillen trend

Na de dad sneakers en de sokken in sandalen is het tijd voor de volgende trend die de gemoederen flink bezig houdt hier op de redactie: de kleine zonnebril.

Want als er één accessoire hot and happening is dit seizoen, dan is het dat minuscule brilletje wel. En ook bij deze trend geldt: you love it or you hate it. Sommigen zijn helemaal in de ban van dit modeverschijnsel, anderen (zoals ondergetekende) vindt het vooral lijken op een accessoire uit The Matrix. Benieuwd naar de argumenten voor en tegen? Read on!

YAY! Marthe, redacteur
Eigenlijk heb maar een paar woorden voor jullie nay'ers: geef het gewoon even de tijd. Oké, ik ben het er mee eens dat een kleine zonnebril je ook daadwerkelijk moet stáán. En als dit laatste het geval is, dan zeg ik GO. Sterker nog, schaf er gelijk een paar aan. Een ronde, waarmee je je inner John Lennon kunt channelen. Een cat-eye voor die sexy Brigitte Bardot vibes. Oh, en een gekleurde, voor op een festival. En éigenlijk ook nog een witte. Zie je, ik kan er geen genoeg van krijgen. En jullie na het proberen ook niet. Let maar op! 

Kleine zonnebrillen trend

Foto: Xenia Overdose

NAY! Kristel (that's me!)
Goed, laat ik voorop stellen dat ik niet helemáál tegen deze trend ben. Op zich snap ik 'm wel en in sommige gevallen vind ik het ook best wel heel erg cool. Máár! Ik vind het vooral een coole prop in fotoshoots of om naar te koekeloeren op Instagram of Pinterest. De bril is namelijk alles behalve functioneel. En ook al geloof ik echt dat mode niet persé om functionaliteit gaat, het is toch wel fijn als een zonnebril doet wat -ie moet doen: je beschermen tegen de zon. En dat is met deze vriend toch lastig. Niet alleen omdat -ie zo ieniemienie is maar ook - en misschien wel vooral - omdat je het ding quasi nonchalant op het puntje van je neus dient te dragen. Geloof mij, geen zonnestraal die daar in trapt hoor. 

Wat vind jij van de kleine zonnebrillen trend?

SUNGLASSES CAT EYESClubmasterCatwalk Junkie
€ 14,95
Ovale zonnebril van Crap EyewearCrap eyewear ClubmasterA Little Bird Told Me...
€ 75,00
Ovale zonnebril van Crap EyewearCrap eyewear ClubmasterA Little Bird Told Me...
€ 80,00
Cat-eye zonnebril van Crap Eyewear, zwartCrap eyewear Grote brilA Little Bird Told Me...
€ 75,00
Collectif Dita Cats Eye Zonnebril Wit GoudCollectif zonnebrilSuccubus
€ 17,95
KOMONO Zonnebrillen AlinaKOMONO zonnebrilThe Little Green Bag
€ 49,95

Gespot: Zo draag je een jurk over een broek!

De Fashionchick app is offline. Maar niet getreurd: de site is nog mooier, sneller én geoptimaliseerd voor mobiel! 

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past bij jou? Doe de stijltest en maak kans op €2250,- shoptegoed!

Lees meer