Girlbosses

Yas from Modern Getaways Magazine: "Work-hard, vacay-hard!"

Marjolein, 11 oktober 2016

Yas from Modern Getaways Magazine: "Work-hard, vacay-hard!"

Wow, zag je die orkaan aan natuurlijk charme zojuist voorbij komen? Nou, dat was dus Yas a.k.a. Yasaman Bitarafan. Een vrouw op een missie, een chick met visie en vooral een ondernemer met doorzettingsvermogen. Oh ja, en dus charme. Eerder dit jaar werd haar online travelplatform Modern Getaways Magazine gelanceerd and what a journey it's been! Met een berg enthousiasme vertelde deze perfectionistische dame me van de hoed en de rand. Jawel. Direct daarna ging ik Ted Talks downloaden, ben ik mijn doelen nog eens gaan schrijven en ik startte onmiddelijk met heerlijk dromen over waar ik nou eigenlijk naartoe wil. Met recht een inspirerende vrouw te noemen dus, die Yas! Nieuwsgierig? Read along...

Interview Yas

Vertel, wanneer hoe en waarom ben je begonnen met Modern Getaways magazine?
Het idee voor Modern Getaways is als volgt ontstaan: ik wilde een geheel nieuw, hoogstaand, online media platform lanceren en zelf miste ik iets dergelijks in de reisindustrie. Begrijp me niet verkeerd! Er zijn ongelooflijk veel fantastische reisblogs (waar ik zelf in veel gevallen ook echt groot fan van ben), maar waar ik naar op zoek was, was een interactief online tijdschrift dat zich puur op high quality content, fotografie, cinemagraphs en editorials richt. Ik wilde echt een plek voor de moderne reizende vrouw creëren. Dus dat ben ik gaan doen! Dat had wel flink wat voeten in aarde. Want hiervoor heb ik mezelf de creatieve kant van het vak moeten aanleren. Zelf heb ik namelijk marketing gestudeerd, dus Indesign en Photoshop behoorde bij aanvang nog niet tot mijn lijstje met skills. Maar nu wel! Al was dat natuurlijk nog niet genoeg, want hoewel ik mezelf enkele dingen heb kunnen aanleren, heb ik voor diverse werkzaamheden toch ook echt andere mensen nodig. Gelukkig heb ik een mooi clubje kunnen samenstellen. Mijn droomplatform heeft inmiddels haar eigen dreamteam, bestaande uit contributors afkomstig uit verschillende delen van de wereld. Super gaaf!

"Modern Getaways is het perfecte startpunt om geïnspireerd te raken indien je van luxe reizen met inhoud houdt." 

Voor wie is Modern Getaways magazine? Wat kunnen lezers verwachten?
Modern Getaways Magazine richt zich op de moderne vrouw die houdt van stylish travel. Het is een online tijdschrift vol kwalitatief beeld, gidsen, interviews, expert-tips, columns, hotel reviews, beauty én insider guides die jou kunnen inspireren om - zoals wij dat zeggen: een ‘lifestyle of freedom through travel’ na te leven. En let’s face it: wie wil dat nou niet? Modern Getaways is het perfecte startpunt om geïnspireerd te raken indien je van luxe reizen met inhoud houdt. Wat ik daarmee bedoel? Ik vind een vakantie echt perfect als ik mijn bestemming niet alleen bezoek, maar ook echt beleef. Liefst zonder totaal uitgeput thuis te komen. Door een mix te bieden van bijzondere boutique hotels én culturele, pure, inspirerende spots om te bezoeken, wordt je verrijkt door de plek waar je naar afreist én kom je ook lekker ontspannen terug. Ben jij een echte work hard, vacay hard- kind of girl? Dan is Modern Getaways perfect voor jou!

Yas from Modern Getaways

Sandro Crossbodytas van leerSandro de Bijenkorf
€ 165,00
Sandro One-shoulder jurk van fluweelSandro de Bijenkorf
€ 225,00 € 157,50
Ti Sento Ring Petite 1869ZITI SENTO - Milano Sieraden.com
€ 59,00

Hoe onderscheidt dit platform zich van die van anderen?
We zijn zowel in Nederland als internationaal gezien het allereerste (en tot nu toe de enige) interactieve online tijdschrift in de reisindustrie. En doordat we geheel online opereren, kunnen wij onze lezers naast inspiratie ook de mogelijkheid bieden om diezelfde ervaringen of de producten waar wij dol op zijn direct vanuit de betreffende pagina’s uit het magazine te boeken of kopen. Daarmee onderscheiden we ons van print magazines. Een andere element waarmee we onszelf onderscheiden is onze doelgroep. Vaak wordt bij reisplatforms gedacht aan backpackers (die alles willen ontdekken) óf luxe reizigers (die alleen aan het zwembad willen liggen). Maar wij zijn er voor diegenen die daar juist tussenin zitten! Diegenen die veel willen ontdekken, in een drijvend huisje willen slapen (hoe leuk) en het te gek vinden om een lange reis te maken met als doel dat waanzinnig kleine eilandje in Thailand. 

Nog grootse plannen voor de rest van dit jaar?

Jazeker! Heel veel zelfs. Zo zijn we natuurlijk erg druk voor onze komende uitgaven, maar we zijn ook een blog aan het lanceren welke naast het tijdschrift kan bestaan. Hiervoor zijn we in gesprek met een aantal schrijvers en bloggers uit verschillende landen.

Waar ben je het meest trots op tot nu toe?
Op het feit dat ik stiekem best een lange weg heb moeten afleggen, maar nu wel gesprekken voer met geweldige hotels en merken. Ik heb het platform geheel in mijn eentje opgezet, zonder enige financiën met enkel mijn visie en mijn aanpakkersmentaliteit. En nu zijn er dus partijen die in onze visie zijn gaan geloven. Dat vind ik helemaal het einde! Daarnaast ben ik onwijs trots op mijn contributors en editors. Van schrijvers tot fotografen en van visagisten tot stylisten. Ik vind dat iedereen echt keer op keer een unieke prestatie neerzet. 

Yas from Modern Getaways

Lovely Velvet TopModeMusthaves ModeMusthaves
€ 29,95
Jegging Penny  ZwartAmerica Today America Today
€ 34,95 € 17,48
Nike Sportswear ELITE SHINSEN Sneakers laag schwarzNike Zalando
€ 84,95 € 67,95

Wat wilde je vroeger worden?
Ik heb schijnbaar ooit gezegd dat het niet uitmaakt wat ik zou gaan doen, zolang ik eigen baas zou worden. Haha! Ik was denk ik 12.

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?
Elke week - en eigenlijk ook elke dag - ziet er heel anders uit. Misschien is het daarom leuk om te vertellen wat er komt kijken bij het creëren van een magazine? Here we go: Hoe on-glamourous ook; ik ben veel achter de computer bezig. Maar gelukkig wel met onwijs leuke dingen. Zo schrijf ik stukken, maak ik lay-outs, beantwoord ik e-mails maar ben ik bijvoorbeeld ook hard bezig met het creëren van nieuwe mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de blog. Er zijn weken waarin ik heel erg hands-on moet zijn, zoals de periode rondom het schieten van een editorial. Dat vergt namelijk veel productiewerk, brainstorms en verschillende afspraken die buiten de deur plaatsvinden. Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de dagen dat ik op reis ben voor bijvoorbeeld een review. Deze dagen zijn bij uitstek favoriet.

"De doelstelling is om meer naamsbekendheid te creëren." 

Waar wil je uiteindelijk naartoe met je magazine?
Ik wil graag het team zien groeien. De doelstelling is om meer naamsbekendheid te creëren zodat we veel mensen kunnen inspireren om mooie kwalitatieve tripjes te maken (en/of om hun dromen na te jagen, zoals ik heb kunnen doen).

Wat staat er op jouw ‘carrière-bucket list’?
Ik zie heel veel kansen. Ik kan alleen helaas niet op 10 verschillende plekken tegelijkertijd aanwezig zijn. Daarom hoop ik in een korte periode dusdanig te kunnen uitbreiden dat ik deze ook zo goed mogelijk kan benutten.

Wie of wat inspireert je? Waarom?
Op momenten waar ik even niet zo goed weet hoe ik een probleem het beste kan aanpakken zet ik altijd een TED talk, podcast of een interview van de expert op dat gebied op! Zo krijg ik weer nieuwe informatie die me inspireert en vaak verder helpt. Al is het soms alleen maar even de bevestiging die ik krijg, ik word er wel door verder geholpen. Favoriet zijn: TEDx, podcasts van Forbes en artikelen van entrepreneur.

Yas from Modern Getaways

Ray-Ban RB 3532 001/Z2 largeRay Ban Mister Spex
€ 179,00
TramontanaTramontana Tramontana
€ 34,95
Levi's 501 CT high rise cropped jeans met destroyed detailsLevis de Bijenkorf
€ 149,95 € 44,98

Een designerbag of een mooie vakantie?
Een mooie vakantie natuurlijk maar het liefst met een mooie koffer of tas.

In wat voor kleding reis je het liefst?
Verschillende soorten jurkjes en witte sneakers.

Hoe zou je jouw persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Ik hou van classic, chic maar tegelijkertijd comfortabel.

Wat je favoriet van dit moment?
Mijn nieuwe lange groene Sandro-jas.

Ben je een online shopper?
Ja, ik vind het veel makkelijker maar hou er ook wel van om de kleding te passen in de paskamer.

Yas from Modern Getaways

Sandro Enkellaarsje van leerSandro de Bijenkorf
€ 295,00
CLOVER PaspoorthouderJOSH V JOSH V
€ 24,99
Sandro Lange mantel van wolblendSandro de Bijenkorf
€ 425,00 € 340,00

Wat zijn je favoriete merken?
Sandro is één van mijn favoriete merken. Ook houd ik enorm van Celine en Acne, al zijn dit meer inspiratie merken voor mij.

Welke items staan op je wishlist?
Een mooie kleine koffer als carry-on.

Wat is je ultieme guilty pleasure? Food en travel wise?
Chocolade in het vliegtuig. Niet echt een goede keus maar het houdt me lekker wakker.

Nog een gekke gewoonte waar we ons in kunnen herkennen?
Als ik wakker word, kijk ik direct op Instagram om weer te kunnen wegdromen bij een geweldig mooie locatie of ontzettend gaaf hotel.

Waar vinden we je in je vrije tijd?
Lekker in ons mooie Amsterdam. Het liefst met mijn verloofde en een cappuccino op een terras.

Yas from Modern Getaways

Small Notes & IdeasModeMusthaves ModeMusthaves
€ 12,95
A Hug In A Mug (A TO Z AND &)ModeMusthaves ModeMusthaves
€ 12,95
Oh My Cactus!&Klevering ModeMusthaves
€ 74,95

What’s in your bag?
Altijd een portable charger, een mooi notitieboekje en een pen om snel dingen op te schrijven die ineens in me op komen.

Welke Instagram accounts volg je graag?
Reisaccounts natuurlijk, dus bijvoorbeeld @Gypsea_lust, @Dametraveler en @Smithhotels van Mr&Mrs Smits is absoluut mijn favoriet.

Tot slot: wil je zelf nog iets kwijt? Shoot!
We zijn altijd geïnteresseerd in geweldige schrijvers die het leuk vinden om deel uit te maken van het Modern Getaways team. Zowel voor het tijdschrift als bloggers voor de blog die binnenkort uitkomt. We zoeken personen die voor kwaliteit willen gaan, in onze visie geloven en goed Engels kunnen schrijven. Ben jij diegene? Neem dan contact met me op! Collab.yas@gmail.com

Lees ook: Paola van Cravings in Amsterdam: "Nigella Lawson volgt me op Instagram".

liefs, Marjolein van den Broek, Never underestimate the power of a good outfit on a bad day..

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer