Girlbosses

Yara Michels: "Dat ik ooit zou bloggen als beroep had ik nooit kunnen bedenken"

Kristel, 12 februari 2016

Yara Michels: "Dat ik ooit zou bloggen als beroep had ik nooit kunnen bedenken"

Zondag is het zover, dan starten we met een nieuw seizoen van Fashionchick: Elke dag een look. Net zoals vorig seizoen zullen we jullie (bijna) dagelijks inspireren met fantastische outfits, de nieuwste trends en musthaves die je móet hebben. En net zoals vorig seizoen zullen bloggers een grote rol spelen in ons tv-programma. Maar er is ook één, redelijk cruciaal, onderdeel helemaal anders. Want de aankomende afleveringen is het niet Ellen die je al dat moois laat zien, maar powerbabe Yara Michels! En daar zijn we hártstikke trots op. Waarschijnlijk ken je Yara van het Bloglovin' Award winnende Chapter Friday. Of heb je wel eens één van haar verhalen gelezen in ELLE. Of misschien heb je 'Focus op Fans', de bestseller die ze samen met haar vader schreef, gelezen. Misschien ben je zelfs wel eens bij één van haar Blog Class Events geweest. Het lijkt me duidelijk: Yara is niet alleen een ontzettend knappe verschijning maar ook een girlboss extraordinair. Tijd om haar eens het modische hemd van het lijf te vragen!

Yara Michels

Hi Yara! Gefeliciteerd! Vertel, heeft een tv carrière altijd al op je to-do list gestaan?
Dank je! Vooral het verhalen vertellen over mode vind ik één van de leukste dingen om te doen. Na zeven jaar print en online vind ik televisie een hele spannende, mooie en ook wel natuurlijke stap. De rush van een programma filmen is met weinig te vergelijken, ook al is het maar een minuut!

Wat vond je van het vorige seizoen van Fashionchick: Elke dag een look en wat hoop je dit seizoen te gaan zien?
Mode is zo mooi omdat het gaat over waar jij gelukkig, vrolijk en nog meer jij van wordt. Ik ben dus vooral weer benieuwd naar de interpretaties van de bloggers van de trends die ik ze met Fashionchick aanreik.

Staan er nog meer nieuwe avonturen op de planning?
Altijd! Dit jaar gaat het vooral om alles waar Chapter Friday voor staat uitbouwen – of dat nu op televisie is, met een boek of een productlijn.

Yara Michels

Samsøe & Samsøe Sophia faux fur jacketSamsoe & Samsoe de Bijenkorf
€ 239,00
Beauty UK Sweet Cheeks Cream Stick Blusher - No.2 Turkish DelightBeauty UK The Make Up Spot
€ 3,25
Stella McCartney Lingerie CLARA WHISPERING Negligé light roseStella McCartney Zalando
€ 249,95

Wat betekent dit voor je andere werkzaamheden? Komt er een bepaald onderdeel op een lager pitje te staan?
Trends onderzoeken is iets wat ik al continu mee bezig ben, dus ik denk dat Fashionchick perfect in dat plaatje past. Ik vind het vooral een leuke kans om alle kanalen – van mijn blog tot instagram en eigen videos en nu dus ook televisie – mooi op elkaar af te stemmen.

Wat was de reden om eerder de overstap te maken van This Chick's Got Style naar Chapter Friday?
Na vijf jaar stijlbloggen, wilde ik wat meer de diepte in. Nu geef ik meer een kijkje achter de schermen in de modeindustrie, en staat de site vol persoonlijkere stukken over carrière, mode en creativiteit. Het allerbelangrijkste is dat Chapter Friday een plek is waar iedereen zich welkom voelt. Dat het een soort klein geluksmoment in je dag is, als er een nieuw artikel online staat.

Wat is het hoogtepunt van de afgelopen 2 jaar?
De switch van persoonlijke stijlblog naar inspiratieplatform werd meteen beloond met een Bloglovin Award in New York; een van de grootste blogprijzen ter wereld. Dat was wel onwerkelijk. En dat ik elke dag content mag maken voor zo’n geweldige, positieve groep lezers, maakt me dolgelukkig.

Yara Michels

Hoe kijk je terug op je tijd bij This Chick’s Got Style?
Het begin was lief, eerlijk en life changing. Ik begon in 2009 een stijlblog, Pinterest en Instagram bestonden nog niet eens! Dat ik ooit zou bloggen als beroep had ik nooit kunnen bedenken en dat was ook nooit mijn doel. Langzaam groeide het uit tot iets groters en professionelers.

Hoe zorg je ervoor dat je ergens tussen al het verschillende werk dat je doet ook nog tijd voor jezelf overblijft? En hoe vul je die tijd het liefst in?
Goede vraag en ik zou willen dat ik het antwoord had! Ik heb wel geleerd dat een werkweek van 70, 80 uur geen badge of honor is. Superlange dagen maken, staat voor mij niet meer synoniem aan succes. Als je het altijd te druk hebt, doe je eigenlijk iets verkeerd! In het weekend ben ik rustiger en ga ik op avonturenpad in Amsterdam. Koffie drinken, naar concertjes, wat over de grachten wandelen met een vriendin, dat soort heerlijke dingen.

Yara Michels

Scotch & Soda Sailor PulloverMaison Scotch Scotch & Soda
€ 139,95
Dolce&Gabbana Zonnebril greyDolce & Gabbana Zalando
€ 194,95
InWear FARAH Pantalon dark blueInWear Zalando
€ 99,95 € 49,95

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?
Op Pinterest en Instagram word ik elke dag wel verliefd op iets nieuws. Dat er zó veel mensen zijn die geweldige dingen dragen, doen, maken en fotograferen – ik blijf me erover verbazen!

Hoe zou je je persoonlijke kledingstijl omschrijven?
Vrouwelijk, fun en ook comfortabel. Een outfit wordt vooral interessant en tof als je je er prettig en echt jezelf in voelt. 

Als je met iemands kledingkast zou mogen ruilen, wie wordt dat dan? En waarom?
Absoluut één van de Olsen twins. Ashley, als het even kan. Die online-stalk ik al sinds ik een jaar of dertien ben - denk aan plaatjes opzoeken op Tumblr en die dan opslaan in speciale bureaubladmapjes. Ze zijn zó chic en stijlvast, ik ben nog altijd groot fan.

Yara Michels

Wat staat er op het moment bovenaan je fashion wishlist?
De zwarte Velocite jas van Acne. Een groot bikerjack van suède met schaapswol van binnen. Hij is loodzwaar en het voelt alsof je een teddybeer aanhebt. Zoiets helpt je toch de winter door.

Wat is je ultieme guilty pleasure (mode of non-mode)?
Reality-tv en dan met name all things Kardashian. Ik zit elke maandag trouw klaar achter obscure downloadsites om aan een nieuwe aflevering te komen. Met mijn goede vriend Stefanos doe ik vaak het geweldige spel ‘welke Kardashian ben je’. Ik ben een mix van Khloe, Kim en Scott, denken we. 

Tot slot: wil je zelf nog iets kwijt?
Vooral dat ik enorm veel zin heb in dit seizoen. Het is zo’n eer dat mensen me via Instagram, Chapter Friday of nu zelfs televisie toelaten in hun huis, dat vind ik echt iets om te koesteren. En als er trends zijn die jullie graag willen zien, laat ’t ons vooral weten en misschien zie je die dan snel terug... 

Wil je geen aflevering van Fashionchick: Elke dag een look missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube kanaal!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer