veneta groen muur vitrage verven decoratie verandering make-over
Lifestyle

Woonkamer-make-over: met deze kleur verrijk je je interieur

Sterre, 20 maart 2023

Nu de winter langzaam wegtrekt, is dit hét moment voor een woonkamer-make-over: verrijk je interieur met een groene muur en trakteer jezelf op chique vitrage. 

Voor de woonkamer

De afgelopen grauwe en natte dagen zorgen ervoor dat er veel binnenshuis wordt geleefd. Dat betekent elke ochtend naar dezelfde muur kijken tijdens het ontbijt en elke avond dezelfde gordijnen dichtdoen. Een goed moment om hier iets aan te doen en je woonkamer een goede make-over te geven. Tijd om je muur groen te verven en eindelijk nieuwe vitrage te kopen. Het geeft je woonkamer direct een chique uitstraling, want een groene muur verrijkt je interieur.

Voor de rustzoekers

Een groene muur is één van de belangrijkste interieurtrends van dit jaar. Denk aan een olijfgroene muur of een mosachtige tint. Groene tinten zijn stijlvol en chic, en staan goed bij veel houten meubels. Bovendien zijn ze gemakkelijk te combineren met rustige tinten zoals beige, zwart en wit. Daarnaast kunnen ze ook goed met meer opvallende kleuren zoals zalmroze, okergeel en diep oranje. 

Voor de druktemakers

Wil je je huis opvrolijken? Ga dan voor een kleur groen die opvalt: appeltjesgroen of Bottega-groen domineerden afgelopen zomer de modewereld en geven je woonkamer een nieuwe dimensie. Een mint- of limoengroene muur zijn ook vrolijkmakende opties. Dit is wel iets gewaagder, dus zoek een kleinere muur uit waarbij dit goed past. Kleurencombinaties die goed samengaan met deze fellere kleuren, zijn milde tinten zoals grijs, zwart en wit. Een volledig groene muur komt ook mooi tot zijn recht in combinatie met planten. Het kan nooit groen genoeg zijn!

Voor de sfeer

Een make-over wordt helemaal compleet met prachtige vitragegordijnen. Deze gordijnen geven sfeer zonder dat het gelijk heel donker wordt in huis. Vitrage wordt ook wel glasgordijn genoemd en past in ieder interieur. Bij Veneta.com bepaal je zelf (ook bij de kant-en-klare vitragegordijnen) of je voor een enkele, dubbele of gewavede plooi gaat. 

Voor twijfelaars

Twijfel je over de juiste kleur raamdecoratie? Dat begrijpen we. Nieuwe gordijnen uitzoeken is iets wat tijd kost. Daarom kun je bij Veneta.com kleurstalen aanvragen die je binnen twee werkdagen op de deurmat krijgt: zo zie je direct welke kleur - misschien wel groen - het beste bij je interieur past. Die make-over is dichterbij dan je denkt!


In samenwerking met Veneta.com.

Dit is dé trendkleur van 2023

Lees ook

Dit is dé trendkleur van 2023

Fashion

Kleuradvies: deze kleuren passen het beste bij jou

Lees ook

Kleuradvies: deze kleuren passen het beste bij jou

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer