Girlbosses

Winnares Fashion Icon Award: Maureen Powel

Kristel, 29 mei 2018

Winnares Fashion Icon Award: Maureen Powel

Maureen Powel

Maureen Powel is stylist, model, moeder en influencer. Maar boven alles is ze een waar Fashion Icon! Tenminste, dat vonden alle honderden mensen die op haar gestemd hebben voor de Everyday Heroines Awards.

En daar zijn wij het roerend mee eens. Hoe kun je ook anders? Even scrollen door haar Instagram tijdlijn en het bewijs vliegt je om de oren. De ene outfit is nog meer on fleek dan de ander, haar haar past zich moeiteloos aan elke look aan (over life goals gesproken!) en ook haar kinderen lopen er elke dag bij alsof ze zo de catwalk op kunnen. Tja, een beetje jaloers zijn we wel. Maar we zijn vooral nieuwsgierig naar deze knappe verschijning. Wat betekent mode voor haar? En wie vindt zij nou een fashion icon? We vroegen het haar!

Maureen Powel

Hi Maureen! Gefeliciteerd met het winnen van de Fashion Icon Award! Vertel, hoe zou jij je eigen stijl omschrijven? 
Thanks! Ik ben echt super blij dat ik deze award heb gewonnen en dat er zoveel mensen op mij gestemd hebben! Ik denk dat mijn stijl zich het best laat omschrijven als kleurrijk en eclectisch. Ik draag verschillende stijlen door elkaar heen en hou heel erg van kleur en prints.

Wat hoop je uit te stralen met je outfits?
Ik wil graag meegeven dat het oké is om te dragen wat je wilt en dat je nooit hoeft te denken: 'Ben ik nu overdressed?' Waarom zou je jezelf underdressen en een feestje afwachten? Het leven is een feestje!!

Je bent ook stylist, verschilt de manier waarop je outfits voor anderen bepaalt van hoe je jezelf aankleedt?
Ja en nee. Natuurlijk heb je als een stylist een handtekening, maar die pas je aan op de persoon. Ik zou dus nooit klakkeloos mijn stijl opdringen aan een ander maar altijd goed kijken naar wie ik aankleed. Dat doe ik bij mezelf maar dus ook bij mijn klanten. De stijl verschilt dus elke keer, de gedachte erachter blijft hetzelfde.

Maureen Powel

Hoe belangrijk is mode voor jou? En waarom?
In de mode zie je vaak dat de kleding een weerspiegeling is van de maatschappij of van een tijdperk. Ik vind die ontwikkeling heel interessant. Ik ben zo benieuwd hoe mijn kinderen later bijvoorbeeld naar mijn kledingstijl terugkijken en hoe zij dan met mode omgaan!

Wie vind jij een echt fashion icon? 
Ik hou van mensen die experimenteren en kleurrijk zijn. Solange Knowles vind ik echt een leuke stijl hebben, hoewel het niet mijn stijl is. Ik vind iedereen die lekker bezig is met zijn eigen stijl en het ook “draagt” een Fashion Icon. 

Wat is je grootste miskoop? 
Dat is een zwarte, klassieke, eenvoudige jurk. Die had ik misschien een keer nodig dacht ik, maar die is niet eens bij een begrafenis uit de kast gehaald. Ik heb drie zwarte jurken met de kaartjes er nog aan. Waarom? Ik draag nooit zwart!

En wat je meest dierbare kledingstuk?
Ik heb heel veel uitgesproken kleding en ik vind alles allemaal even leuk! Mijn tailleriemen zijn mij het dierbaarst; die maken elke outfit af! 

In de stijl van Maureen Powel

​Rode gestreepte jumpsuit met overslag en strikceintuurJumpsuit met printRiver Island
€ 80,00
Nikkie Bobby Heart Cropped JacketNIKKIE ZomerjasFiftysix
€ 169,95
Fashionize - Dress Iris GreenGeprinte jurkFashionize
€ 39,99
Cat-eye zonnebril van Crap Eyewear, dierenprint met roodCrap eyewear Grote brilA Little Bird Told Me...
€ 75,00
Rok 'Julie'ONLY A-lijn rokABOUT YOU
€ 21,90
Only Blazer Groen 15149672ONLY BlazerVan Tilburg Online
€ 49,99
Denim minirok met strepen opzij MiddenjeansStradivarius Mini rokStradivarius
€ 19,99
50s Grace Striped Jumpsuit in NavyJumpsuit met printTopVintage
€ 69,95
PRE-ORDER - City Shirt - SeñoritaMy Jewellery haltertopMy Jewellery
€ 29,95
Plateau sandalen met stepenSacha SandaalSacha
€ 49,99
Bandplooibroek 'Sanna'Edited Broek met printABOUT YOU
€ 69,90
Atelier des Femmes Lauren haarband met stippendessinHaarbandende Bijenkorf
€ 24,95

Benieuwd wie er nog meer met een award naar huis ging tijdens de uitreiking van de Everyday Heroines Awards? Check snel het fotoverslag!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer