Girlbosses

Winnares Business Babes Award: Floortje Bos

Kristel, 09 juni 2018

Winnares Business Babes Award: Floortje Bos

Atelier des Femmes

Zonder goede accessoires is het leven (en je outfit!) maar een saaie boel. Gelukkig zijn er mensen zoals Floortje Bos, die snappen waar wij vrouwen behoefte aan hebben.

Bandeaus, barets, mouwtjes en scrunchies; het zijn allemaal accessoires die je outfit de finishing touch geven zónder de rest te overschreeuwen. Niet zo gek dus dat haar merk Atelier des Femmes binnen korte tijd is uitgegroeid tot een serieuze business, inclusief pandje aan de grachten van Amsterdam én de Bijenkorf als één van de vele verkooppunten. Dat zij genomineerd werd voor de Business Babes Award verbaasde ons niks. Dat zij er uiteindelijk met de winst vandoor ging eigenlijk ook niet. Benieuwd hoe zij er zelf over denkt? Read on!

Atelier des Femmes

Heb je er altijd al van gedroomd om een business babe te worden? 
Ja, stiekem wel! Maar ik had nooit verwacht dat het ook écht zou lukken. En om dan óók nog eens een award te winnen... De andere dames die genomineerd waren in deze categorie zijn ook echte business babes! Toen mijn naam op het scherm kwam kon ik het ook niet geloven. Sterker nog: ik kwam even niet uit mijn woorden.

Van wat voor business droomde je dan?
De business die ik nu heb. Ik vind de mode industrie echt geweldig! Continue bezig zijn met de nieuwste trends en daarop inspringen is het leukste wat er is. 

Wie vind jij een echte business babe en waarom?
Carlijn Dreijer van IDIOT DU VILLAGE. Zij heeft het állerleukste kraagjesmerk! Carlijn is ook ondernemer en een goede vriendin, het is super fijn om iemand naast je te hebben die je kan vertrouwen maar ook iemand waarmee je af en toe even kan sparren. 

Atelier des Femmes

Iedereen kent de bandeaus en barets inmiddels, what’s next?
Ik blijf bij de krachtige accessoires die je outfit totaal van stijl kunnen laten veranderen, net zoals de barets, mouwtjes en bandeaus. Ik vind het super om te zien hoe al mijn klanten een eigen draai geven aan de accessoires, zoals Anouk Yve deed met de bandeau om het hengsel van haar tas. Echt te gek! Maar goed, what's next.. Ik kan er nog niet teveel over zeggen maar ik krijg nu al kriebels in mijn buik als ik aan de winter denk. 

Wat hoop je de komende jaren met Atelier des Femmes te bereiken?
PARIJS! Mijn grootste droom is om met Atelier des Femmes naar Parijs te gaan. Het lijkt me echt fantastisch als mijn items daar verkocht worden!  Maar ook New York en Tokyo staan hoog op mijn verlanglijstje.. Verder ben ik dól op kinderen, mijn hart gaat sneller kloppen als er een mama met haar dochter binnen komt lopen. Dus ik ben serieus aan het nadenken over een GIRLS lijn en dan heb ik het nog niet eens over de mannen gehad.. Genoeg dromen dus!

Fashionchick's Favorieten

Atelier des Femmes Lauren haarband met stippendessinHaarbandende Bijenkorf
€ 24,95
Atelier des Femmes Kate baret in uniAtelier des femmes de Bijenkorf
€ 39,95
Atelier des Femmes Felice baret in wolblendAtelier des femmes de Bijenkorf
€ 39,95
Atelier des Femmes Coco haarband met ruitdessinHaarbandende Bijenkorf
€ 19,95
Atelier des Femmes Kristina haarband met streepdessinHaarbandende Bijenkorf
€ 24,95
Atelier des Femmes Flore haarband van fluweelHaarbandende Bijenkorf
€ 19,95

Meer lezen over Maureen Powel, de winnares van de Fashion Icon Award? Lees hier het interview!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer