Winnen

Win: een bomvol duurzaam pakket t.w.v. €1700

Kristel, 09 februari 2020

Glas gaat in de glasbak en nieuw gekochte kleding gaat netjes in een van huis meegebracht tasje. Duurzaamheid wordt gelukkig steeds vanzelfsprekender maar toch weet nog lang niet iedereen zijn of haar weg richting duurzame shops en merken te vinden. 

Misschien komt het omdat de duurzame shops moeilijker te vinden zijn. Of omdat men bang is dat duurzaamheid niet fashionable kan zijn. Hoe dan ook: wij zien het als onze taak om duurzaamheid toegankelijker te maken voor het grote publiek én om te laten zien dat duurzaam hartstikke mooi - of sexy - kan zijn. Maar dat is niet alles, onze missie van 2020 is om Fashionchick een stukje duurzamer te maken. Maar hoe? Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Wij horen namelijk dolgraag hoe jij denkt dat wij op een snelle, realistische en makkelijke manier bij kunnen dragen aan het verduurzamen van de mode-industrie. Deel jij de beste tip? Dan trakteren we jou op een bomvol pakket t.w.v. €1700, vól met de allermooiste duurzame producten die we konden vinden. Hét bewijs dat je niks in hoeft te leveren op stijl om duurzaam bezig te zijn.

Zo doe je mee

Meedoen is makkelijk: deel hieronder jouw ultieme tip hoe wij Fashionchick kunnen verduurzamen. Maar let op: de tip moet realistisch en - relatief - makkelijk uit te voeren zijn. We willen namelijk snel aan de slag want de wereld heeft het nodig. We hoeven niet 100% duurzaam te worden, een kleine stap in de goede richting kan al een groot verschil maken. Zeker als we het met z'n allen doen. Doe je mee?

LET OP: Fashionchick is geen webshop. We hebben dus geen eigen voorraad en versturen dus ook niks zelf. Tips over duurzamer producten inpakken (bijvoorbeeld zonder plastic) of duurzamer verzenden zijn fantastisch, maar niet op ons van toepassing. Hiermee zul je de prijs dus niet winnen...

Dit kun je winnen

#1 Linnen kimono van Tautanz t.w.v. €295
De missie van Tautanz is simpel: ze willen jouw dag mooier maken, zonder de wereld om je heen te beschadigen. Dat uit zich niet alleen in 100% natuurlijke zeepjes zonder toegevoegde parfums of kleuren (en verpakt in het mooiste gerecyclede papier) maar ook in de allermooiste linnen kimono die je ooit zult vinden. De kimono is gemaakt van natuurlijk linnen dat niet gekleurd of behandeld is, waardoor er geen chemische behandelingen en veel minder water nodig zijn geweest in het productieproces. 

#2 Beddengoed van Yumeko t.w.v. €169,95
Zonder schuldgevoel een hele zondag in bed blijven liggen? Dat lukt nog beter onder duurzaam beddengoed. Yumeko droomt van een wereld waarin iedereen beter slaapt. Hier kun je terecht voor duurzaam beddengoed en badgoed van de hoogste kwaliteit voor iedereen die het leven wat mooier en comfortabeler wil maken en de wereld wat schoner en eerlijker. Goed nieuws: wij mogen van Yumeko een overtrekset van 100% biologisch (en fairtrade) katoen satijn in een kleur en maat naar keuze weggeven.

#3 Beauty producten van Sans [ceuticals], beschikbaar gesteld door Nourished t.w.v. €90,20
Shop je bij Nourished dan weet je zeker dat dit écht biologische, duurzame en schone beautyproducten zijn. Er gaan honderden uren zitten in het onderzoeken van merken, ingrediënten en certificaten om er zeker van te zijn dat je hier de allerbeste producten vindt. Wij hebben een ph hand & body wash, boabab hand & body lotion en body exfoliant van Sans gekregen om één van jullie mee te verwennen.

#4 Eco-leren tas van O My Bag t.w.v. €199,95
Op zoek naar dé perfecte leren tas waar je nu maar ook over 10 jaar nog dagelijks plezier van zult hebben? Wij hebben 'm gevonden bij O My Bag. Dit merk maakt gebruik van zogenaamd eco-leer: leer dat op een natuurlijke manier gekleurd wordt, zonder gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast zijn de verpakkingen gemaakt van gerecycled materiaal, compenseren ze voor de vervuiling die verzending met zich meebrengt, hebben ze een fantastisch vintage O My Bag programma opgericht en kan iedereen die werkt voor O My Bag rekenen op eerlijke werkomstandigheden.

#5 Flared jeans van Mud Jeans t.w.v. €119
Het produceren van een gemiddelde jeans kost zo'n 7000 (!) liter. Mud Jeans gebruikt slechts 1.500 liter water per jeans, wat in de afgelopen 3 jaar al zo'n 300 miljoen liter water heeft bespaard. Daarnaast is Mud Jeans CO2-neutraal: de uitstoot is niet alleen 61% minder dan de industriestandaard, de uitstoot zelf wordt volledig gecompenseerd. En ook wat chemicaliën betreft is het merk goed bezig, alle giftige chemicaliën zoals potassium permanganaat hebben zij uit de productieprocessen geëlimineerd en vervangen door technieken als laser, ozon en E-flow. Het resultaat? Fantastische jeans die je zonder schuldgevoel om je billen kunt schuiven.

#6 Sieradenset van Taj t.w.v €169,85
Taj - spreek uit als 'Tash'- ontwerpt sieraden die eerlijk en met de hand wordt gemaakt op Bali, van gerecycled zilver en goud. De sieraden worden bewerkt zónder schadelijke stoffen die in de aarde lekken en ze worden verpakt in handgemaakte en biologisch afbreekbare sieradendoosjes. In ons pakket vind je een prachtige ring, oorbel en hanger met groene kwarts. 

#7 Vest van Rhumaa t.w.v. €249
Dat Rhumaa zich inzet voor duurzaamheid, is in alles wat ze doen terug te vinden. Zo wordt er alleen gewerkt met duurzame stoffen en weefsels en wordt er altijd op de meest duurzame manier gewerkt, of dit is nu op kantoor, tijdens de bezorging, bij het selecteren van partners of tijdens de productie. Daarnaast zet het merk zich in voor hergebruiken, recyclen en het afval verminderen, iedere dag een beetje meer. Voor elke collectie gaat het Nederlandse modemerk een samenwerking aan met een getalenteerde kunstenaar uit Afrika. Voor hun herfst/winter 2019 collectie 'Obsolete Trash’, waar dit vest uit komt, is dat de Zuid-Afrikaanse printmaker & fotograaf Fernando Badiali.

#8 Haarverzorgingspakket van IVY Hair Care t.w.v. €128,20
IVY Hair Care is een duurzaam haarmerk van Nederlandse bodem, met producten met ingrediënten die je uit kunt spreken en statiegeld op de lege verpakkingen zodat deze door het merk zelf gerecycled kunnen worden. IVY wil een positieve bijdrage leveren aan de wereld en diens duurzaamheid. Want mooi haar zou niet ten koste moeten gaan van de rest van de wereld. De producten zijn 100% vegan en parabenen vrij en de verpakkingen zijn volledig recyclebaar. In ons pakket vind je een repair shampoo en conditioner, een serum, masker, stylingsspray en haarlak. 

#9 Yogamat van Yoga Design Lab t.w.v. €74
Yoga Design Lab is vooral bekend vanwege haar kleurrijke yogamatten gemaakt van gerecyclede plastic flessen maar voegt daar nu ook een prachtige yogalijn van producten gemaakt van kurk aan toe. De yogamat is gemaakt van kurk van bomen uit Portugal en Algerije. De bomen lijden niet onder het productieproces: iedere 9-10 jaar kan de schors van de boom geoogst worden waarna het weer terug groeit. Na ongeveer 200 jaar zal de boom overlijden en als dit gebeurt plaatst YDL twee nieuwe bomen terug. Ook het schoonmaken van de mat kan op een duurzame manier: je hebt eigenlijk alleen biologische zeep en water nodig.

#10 Vrouwenverzorgingspakket van Yoni t.w.v. €73,85
Yoni maakt op een ethische wijze 100% biologische katoenen menstruatie producten. Hierdoor zijn ze zacht, ademend, én biologisch afbreekbaar. Daarnaast bieden ze de bescherming die jij nodig hebt. Yoni vindt dat jij het recht hebt om te weten wat je tussen je benen gebruikt. Anders dan andere merken geven zij daarom hun ingrediënten bloot op het doosje. En ook niet onbelangrijk: Yoni is klaar met het taboe rondom menstruatie. Daarom gebruiken zij woorden als vulva of vagina, in plaats van 'intieme zone'. In ons pakket vind je genoeg producten om een jaar lang je menstruatie de baas te kunnen.

#11 Yogalegging van Studio She Moves t.w.v. €120
Studio She Moves is op alle mogelijke manieren bezig met duurzaamheid. Zo werkt het atelier op een 'you order, we make' manier. Ze creëren geen overtollige voorraden en vermijden onnodig afval. In het Amsterdamse Atelier wordt alles met de hand gemaakt, dat geeft ze ultieme controle op de output, de werkcondities en het minimaliseren van hun ecological footprint. In ons pakket vind je de infinity Filou legging: een mid to high rise seamless legging met brede tailleband die het accent op de vrouwelijke vormen legt.

Op een rij: duurzame stoffen en materialen

Lees ook

Op een rij: duurzame stoffen en materialen

Duurzaam

Op deze winactie zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze winactie loopt tot 23 maart 2020. De winnares wordt via de mail benaderd.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer