Fashion

Welke zonnebrillen dragen we deze zomer?

Marjolein, 24 april 2016

Welke zonnebrillen dragen we deze zomer?

Yes, de eerste zonnestralen zijn zekersteweten een feit. En wanneer de zon door te soms wat stugge Nederlandse wolken breekt, zetten we maar wat graag een knappe zonnebril op onze neus. Ik wel in ieder geval. Elk jaar worden er weer veel te veel zonnebrillen gekocht die ik op festivals één voor één kwijt lijk te raken. Maar dat mag de pret niet drukken (zo lang het geen investment pieces zijn tenminste). Zonnebrillen heb ik namelijk altijd genoeg (al heb je er eigenlijk nooit genoeg. Ach, you probably get my point). Maar welke zonnebril kiezen we dit jaar? Laten we er even samen doorheen lopen. Allereerst zijn er een paar keepers: de aviator doet het al jaren goed en is never really out of style. En ook de wayfarer mag er nog steeds zijn. Ronde glaasjes zijn ook dit jaar weer een hit, maar dan wel alleen als ze echt hippie-style zijn. Maar wat worden de echte eyecatchers? Leest u gerust mee... 

Zonnebrillen trend #1 Cat eye

Zonnebrillen

Miauw! Deze bril is hot. Met de spitse hoeken is ie fierce, ladylike en 100% beach-proof. Want wedden dat de hoofden draaien als jij hiermee trots over het strand paradeert?! Ok, misschien ligt dat ook een beetje aan die goede bikini en dat leuke hoofd van je. Maar de zonnebril helpt absoluut mee. Believe you me!

KOMONO Zonnebrillen Lulu Metal ZwartKOMONO The Little Green Bag
€ 69,95
KOMONO Zonnebrillen Stella ZwartKOMONO The Little Green Bag
€ 49,95
Quay Australia Zonnebrillen DelilahQuay australia The Little Green Bag
€ 44,95

Zonnebrillen trend #2 Rose mirrored

Zonnebrillen

Het is nu zomer nr. 3 dat we voor gespiegelde glazen gaan. Maar dit seizoen is er een specifieke kleur die erg on-trend is. Nadat rose de sieraden markt een aantal seizoenen achter elkaar domineerde. Is het nu tijd voor de zonnebrillen. Zorg dus dat je als de wiedeweerga (wie zegt er nou nog wiedeweerga? Nou. Uhm. Ik dus) een rose gevalletje inslaat en geniet van de zomer. Moet geen probleem zijn, lijkt me.  

Ray-Ban RB 2180 6229/7EGekleurd frame brilMister Spex
€ 127,00
Ray-Ban Zonnebril Clubround RB4246Ray Ban Accessoirede Bijenkorf
€ 172,00
Michael Kors Zonnebril Kendall MK5016Michael Kors de Bijenkorf
€ 170,00 € 136,00

Zonnebrillen trend #3 Groot en rond

Zonnebrillen

Ik haalde het eerder al even aan: hippie vibes. Die willen we. En een hele grote ronde zonnebril helpt daar zeker bij. Deze bril heeft een beetje de Franse riviera feel. Maar doe je haar lekker wild, trek je rockband shirt en wat shorts aan en je bent klaar om welk festival dan ook te rocken. Infinite possibilities dus. Helemaal bovenaan mijn wishlist prijkt één van de beauties van Chloe. Maar gelukkig zijn er ook een aantal meer betaalbare exemplaren. 

Ray-Ban RB 4222 6224/13Ray Ban Mister Spex
€ 94,00
KOMONO Zonnebrillen CocoKOMONO The Little Green Bag
€ 49,95
KOMONO Zonnebrillen Coco BruinKOMONO The Little Green Bag
€ 44,95

Zonnebrillen trend #4 Hippie chic

Zonnebrillen

Als Negin Mirsalehi de bril draagt naar Coachella kun je er wel vanuit gaan dat ie nog een jaartje mag. Want vorig jaar zagen we deze knapzak ook al in de winkels. Maar misschien ben jij er toen nog niet voor gevallen. Tijd om dat nu zeker wel te doen. Ik vind de minimale hippie bril uber chic. Want wat oog je nonchalant en stylish tegelijkertijd met dit exemplaar! Shoppen maar dus. 

Ray-Ban RB 3532 small 001Ray Ban Mister Spex
€ 174,00
Zonnebril Troy  GeelAmerica Today America Today
€ 9,95 € 5,00
Michael Kors Zonnebril Kendall II MK5017Ronde zonnebrilde Bijenkorf
€ 170,00

Zonnebrillen trend #5 Oud en nieuw

Zonnebrillen

Die hele authentieke feel van een tortoise montuur wordt deze zomer gecombineerd met de oh zo hippe spiegelglazen. En op deze manier wordt nieuw en oud gecombineerd. Precies zoals we dat met onze outfits, interieurs etc. doen. The best of both worlds dus. Ik vind het vet leuk en heb alvast een exemplaar ingeslagen. Welke kies jij?

Ray-Ban RB 4256 6092/55 largeGekleurd frame brilMister Spex
€ 144,00
Mister Spex Collection by Wood Fellas Steve 2036 001Gekleurd frame brilMister Spex
€ 64,00
Illesteva Leonard 52-SilverIllesteva Mister Spex
€ 184,00

Nog meer zonnebrillen shoppen? Je vindt de mooiste in onze Fashion Finder!

liefs, Marjolein van den Broek, Never underestimate the power of a good outfit on a bad day..

Lees meer