Beauty

Welke eyeliner past het best bij jouw ogen?

Kristel, 02 juni 2017

Welke eyeliner past het best bij jouw ogen?

Voor de perfecte eyeliner - of dat nu een fijn lijntje is of een flinke cat eye - heb je drie dingen nodig. 1: Een vaste hand. 2: Het juiste product. En 3: Een beetje kennis over welke eyeliner het beste bij de vorm van jouw ogen past. Want een dikke lijn om je gehele oog staat misschien super zwoel en sexy bij je beste vriendin maar kan er bij jou zomaar voor zorgen dat je twee speldenknopjes als ogen overhoudt. Maar dat fijne lijntje dat het bij jou zo goed doet, valt misschien wel in het niets bij haar grote kijkers. Om je een klein beetje op weg te helpen (zo zijn we dan ook wel weer) heb ik alle soorten en maten ogen even voor je op een rijtje gezet. Mét tips & tricks voor de mooiste eyeliner. En als afsluiter heb ik ook nog de lekkerste eyeliners en oogpotloden op een rijtje gezet. Nu alleen nog werken aan je vaste hand en de perfecte eyeliner is een feit. Hoera!

Amandelvormige ogen

Amandelvormige ogen

We beginnen makkelijk, namelijk met de amandelvormige ogen. Waarom dat makkelijk is? Omdat je met jouw ogen eigenlijk elke soort en vorm eyeliner kunt hebben (lucky bastard!). Het kiezen van een vorm eyeliner zal bij jou dus meer bepaald worden door de gelegenheid. Voor een doordeweekse dag kun je bijvoorbeeld het beste een zacht potlood gebruiken en hier een zacht, dun lijntje mee zetten. Maar wil je uitpakken omdat je een spannende date hebt met je lief of van plan bent te eindigen óp de bar? Ga dan voor een sexy cat eye met flinke wing. Succes verzekerd. 

Ronde ogen

Ronde ogen

Je kunt je ronde ogen iets minder rond maken -en dus meer richting de amandelvorm brengen- door middel van eyeliner. Hoera! Dit doe je door je bovenste wimperrand te versieren met een eyeliner waarbij je in je ooghoek begint met een heel dun lijntje en deze steeds iets dikker richting de buitenkant trekt om te eindigen met een flinke wing. Ben jij niet zo van de wing? Dan kun je ook een oogpotlood gebruiken en deze een beetje vervagen. Ook hier geldt dat je begint met een dun lijntje en deze steeds iets dikker maakt richting de buitenkant van je oog. 

Overhangende oogleden

Overhangende oogleden

Ach, dat klinkt veel naarder dan het is hoor! Bij jou is je ooglid gewoon niet zo goed te zien maar dat heeft ook voordelen: jij kunt namelijk het beste een flinke lijn eyeliner dragen! Zorg er wel voor dat je de eyeliner goed tussen je wimperhaartjes aanbrengt, dat staat het mooist. 

Licht afhangende ogen

Licht afhangende ogen

Met jouw ogen is helemaal niets mis, sterker nog: jij hebt wat ze noemen bedroom-eyes! Maar ik kan me voorstellen dat je je ogen soms wel eens iets zou willen liften. Goed nieuws: dat kan en er komt geen operatie bij kijken! Maak met je eyeliner een cat eye, zodat je de buitenkant van je oog optisch iets omhoog trekt. Belangrijk is dat je pas ergens halverwege (onder het hoogste punt van je wenkbrauw) begint met het aanbrengen van de eyeliner en dat je de binnenkant van je ogen iets opfrist met een lichte oogschaduw of highlighter. Je onderste wimperrand laat je vrij van alle make-up. 

Ogen die dicht bij elkaar staan

Ogen dicht bij elkaar

Als je ogen vrij dicht bij elkaar staan, dan wil je hier optisch iets meer ruimte tussen creëeren. Tenminste, dat denk ik. Gelukkig kan dat vrij makkelijk! Belangrijk is dat je nooit helemaal aan het begin van je wimperrand begint met het aanbrengen van eyeliner. Begin ergens halverwege en trek de lijn iets door, voorbij het einde van je ogen, en iets omhoog.

Ogen die ver uit elkaar staan 

Ogen ver uit elkaar

Staan jouw ogen juist wat verder dan gemiddeld uit elkaar? Dan moet je júist helemaal aan het begin van je wimperrand beginnen met je eyeliner. Je kunt dit lijntje zelfs iets doortrekken naar je onderste wimperrand, zo lijkt het namelijk alsof je ogen iets dichter bij elkaar komen. 

Aan de slag

Morphe Rose Gold Collection R43 Small Chisel DetailMorphe brushes Boozyshop
€ 4,99
No7 Stay Perfect Gel Eyeliner Black 4 gramNo7 Boots
€ 9,95
Makeup Revolution Awesome Eyeliner Felt and KohlOogpotloodBoozyshop
€ 4,49
NYX Professional Makeup Collection Noir Liquid Black Liner Eyeliner 1 stNyx Cosmetics Douglas
€ 7,31
Morphe Flawless Collection M515 Detail CreaseMake-up kwastBoozyshop
€ 6,49 € 3,95
Milani Eye Tech Liquid Liner BlackMilani Boozyshop
€ 9,95 € 6,95
graphic eyelinerCollistar ICI PARIS XL
€ 22,05
Sleek Ink Pot - DominatrixSleek The Make Up Spot
€ 7,99
Freedom Pro Line Ultra BlackFreedom EyelinerBoozyshop
€ 1,99
Milani Stay Put Matte 17 Hr. Wear Liquid Eyeliner Jet BlackMilani EyelinerBoozyshop
€ 10,99
spectacular eyelinerHELENA RUBINSTEIN ICI PARIS XL
€ 31,51
Morphe Brushes Gel Liner - Black SlateMorphe brushes The Make Up Spot
€ 10,95

Lees ook: De 5 mascara fouten die je hierna nooit meer maakt.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Lees meer