menu
Bodytypes

Weet jij welk figuurtype je bent?

Kristel, 31 oktober 2018

Ons figuur... We zijn er allemaal mee bezig en kletsen lekker met vriendinnen en collega's over de billen, de borsten en de benen. Dankzij onze figuuradvies video's weten we nu precies welke kleding goed staat bij de aardbei, de plank, de appel of juist de peer.

Maar hoe weet je nou precies welk figuurtype je bent? Want dat je volle billen hebt wist je wel, maar juist hoe deze mooie bilpartij zich verhoudt tot de rest van jouw lichaam bepaalt het verschil tussen een peer en een zandloper. Wij zetten alle figuurtypes even op een rijtje, zodat jij nóg makkelijker kan gaan shoppen na het bekijken van onze tips in de figuuradvies video's.

Figuurtype Peer

#1 Je heupen zijn breder dan je schouders
#2 Het zwaartepunt van je lichaam zit aan de onderkant, bij je heupen, billen en bovenbenen
#3 Vaak een grotere kledingmaat onder dan boven
#4 Relatief kleine borsten
#5 Volle billen

Val jij onder het lichaamstype peer? Dan zijn je heupen breder dan je schouders. Het zwaartepunt van je lichaam zit aan de onderkant, bij je heupen, billen en bovenbenen. Om je lichaam wat meer in balans te brengen - en zo het gewilde zandloperfiguur te krijgen - kun je je schouders iets meer volume geven en de aandacht van de onderkant afleiden.

Benieuwd naar ons figuuradvies voor de peer? Check dan de video!

Figuurtype Appel

#1 De schouders zijn net zo breed als de heupen
#2 Jouw taille is iets breder
#3 Benen zijn slank (en vaak lang)
#4 Soms een beetje een buikje
#5 Relatief kleine borsten.

Het appel figuur kenmerkt zich door schouders die net zo breed zijn als de heupen en een taille die zelfs nóg iets breder is. Je benen daarentegen zijn je grote trots en die mogen dan ook zéker gezien worden. Om je bovenlichaam wat minder rond te laten lijken is het zaak om je taille te accentueren.

Ben je benieuwd welke kleding goed werkt voor jouw figuur? Check snel de video!

Figuurtype Zandloper

#1 Je schouders zijn net zo breed als je heupen
#2 Smalle taille
#3 Volle borsten
#4 Volle billen.

Met een zandloperfiguur krijg je hoogstwaarschijnlijk regelmatig jaloerse blikken van andere vrouwen. Jij hebt immers het lichaam waar menig vrouw van droomt! Je schouders zijn net zo breed als je heupen en je hebt een smalle taille. Oeh-la-la!

Welke items voor jou geschikt zijn? Dat zie je in de video!

Figuurtype Plank

#1 Je schouders en heupen zijn even breed
#2 Taille loopt recht en op een lijn met de schouders en heupen
#3 Kleine borsten
#4 Platte billen

Als plank heb je iets minder vrouwelijke vormen; je schouders, heupen en taille zijn vrijwel even breed en je bent niet gezegend met een enorm volle boezem. Maar geen paniek! Met het juiste kledingadvies kun je die vrouwelijke rondingen wél faken.

Voor ons figuuradvies kun je ook nog even de video kijken.

Figuurtype Aardbei

#1 Jouw schouders zijn breder dan je heupen
#2 Relatief volle boezem
#3 Taille is smaller dan schouders, maar niet smaller dan de heupen
#4 Vaak platte billen of niet heel rond

De aardbei heeft wel iets weg van de appel; omdat je schouders vrij breed zijn en je benen je grote trots. In tegenstelling tot de appel heb je echter smallere heupen dan je schouders en vaak een flinke boezem, waardoor er eigenlijk een soort hart-vorm ontstaat.

Benieuwd naar de do’s & don’ts? Check de video!

Figuurtype Omgekeerde driehoek

#1 Je hebt brede schouders
#2 Relatief smalle heupen
#3 Vaak een rechte taille
#4 Je bent atletisch gebouwd

Als omgekeerde driehoek, ook wel het koffiefilter genoemd, heb je brede schouders, een rechte taille en je bent atletisch gebouwd. Met de juiste kleding kun je jouw vrouwelijke vormen accentueren.

Wil je weten welke items in jouw kledingkast thuis horen? Klik snel even door naar de video.

Figuurtype Kleine vrouw

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen hoe je jezelf herkent als kleine vrouw. Sommige mensen zijn gewoon wat korter dan de gemiddelde lengte (die overigens in Nederland op 1.67 ligt). Wat ook goed is om in gedachten te houden, is dat je als kleine vrouw natuurlijk ook een van de figuurtypes zoals hierboven beschreven kan hebben.

Toch is het handig om de specifieke tips voor kleine vrouwen eens te bekijken. Bekijk dus ook even deze video!

Figuurtype Lange vrouw

Menig vrouw zal jaloers zijn op je lange benen maar misschien voel jij je soms wat slungelig tussen de rest van je vriendinnen. Nergens voor nodig! Met een paar simpele tips & tricks laat jij je lange lijf stralen. Verschillende kleuren, prints of materialen boven elkaar zorgen voor breeklijnen en deze ‘breken’ je lichaam op in stukjes, waardoor je iets kleiner lijkt.

Meer weten? Check de video!

Figuurtype Zwanger

Hoera, je bent zwanger! Fantastisch nieuws maar: help! Waar is het lichaam gebleven dat je al jaren zo goed kende? Niet alleen je buik groeit maar ook je taille lijkt langzaam te verdwijnen en je armen en benen lijken iedere week iets voller te worden.. Geen paniek! Ook voor jou hebben we wat handige tips zodat je je zwangerschap zo mooi mogelijk doorkomt. Het belangrijkste? Ga voor comfort. Niemand wordt knapper – of gezelliger - van knellende kleding.

Wil je nog meer tips en tricks? Check dan snel de video.

Een overzicht van alle video's vol met kledingadvies en stylingtips? Check dan even ons YouTube kanaal.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer