We Owned the Night!

Zaterdag 7 juni. Ver voor 12 uur 's middags. Mijn ogen openen zich en knijpen meteen weer dicht door het felle licht. Ik wiebel met mijn linkerbeen. Opluchting. De spierpijn is er wel, maar valt me alles mee. Wie haalt het dan ook in zijn hoofd om een bootcamp-lesje te volgen de dag vóór die veel besproken race. Mijn shorts en tops hangen al te wachten aan de waslijn. De Nike's staan klaar. Het is tijd voor We Own the Night 2014!

Nike We own the night 2014

Daar aan die Amsterdamse grachten

Om half tien 's avonds loop ik, met een gigantisch hoeveelheid wokgroente en bak geitenyoghurt met veel noten achter de kiezen, samen met het complete Fashionchick running team het Olympisch stadion in. Het is een wirwar van turquoise blauw. 'Kiss my race' zegt ieder shirt. En uit die 5.000 vrouwen rent meteen ex-Fashionchick Marissa op me af voor een reünie vol zenuwachtige gilletjes over de aankomende start. Mijn tijd van 54.00 minuten moet aan flarden. De muziek dreunt uit de speakers en mijn buik begint te kriebelen. Klaar voor de start, af?!

Helaas laat die 'af' nog even op zich wachten. Gescheiden per startvak dansen we ons wat warm. Om 22.45 uur is het startschot van rook en opzwepende beats eindelijk. Ik verlies mijn startmaatje Merel nog binnen de eerste 100 meter tussen de andere sportieve vrouwen. Op eigen houtje begin ik de zware 10 kilometer. Na 5 kilometer weet ik het al; die tijd gaat niet kapot. De lucht die ik in adem lijkt haast dik van de hitte. De spierpijn die mee leek te vallen, houd mijn benen bij iedere stap tegen. Maar stoppen is geen optie in de wervelwind van We Own the Night. We rennen het meest prachtige decor van Amsterdamse grachten en vinden een hoogtepunt in het stuk onder het Rijksmuseum. Langs het hele parcours staan groepen mensen high five's uit te delen. Met een grijns van oor tot oor ren ik langs ze, de laatste 2 zware kilomters tegemoed.

We owned the night!

Nike We own the night 2014

L Van bietensap schijn je harder te gaan rennen. Denise waagde een poging.
R Klaar voor de start...

Nike We own the night 2014

L Het hele Fashionchick team plus runmaatjes
R Daisy van Ilovehealth.nl aan de start met Merel. Daisy rende We Own the Night in minder dan 50 minuten!

Nike We own the night 2014

L Rennen in het donker is geen probleem. Mijn eigen Nike's geven haast licht.
R Ex-Fashionchick Marissa was voor de race mijn persoonlijke mentale steun!

Nike We own the night 2014

L 5.000 vrouwen maken een ware zee van mensen in turquoise.
R Kiss my race. Overal in het Olympisch stadion.

Nike We own the night 2014

L Merel en ik samen als startmaatjes, zo lang
R Het grote hoogtepunt; Een sprintje onder het Rijksmuseum!

Finish

Ik juich - intern, want de kracht is verloren om echt te juichen - als ik over de finish ben. Mijn spieren ook. Ze schieten in een kramp. En ik denk maar 2 dingen; blijven lopen, tijd checken, blijven lopen, tijd checken. En wat zegt de Nike app; 56:00 minuten en 10.6 km. 600 meter extra! Mag het wat metertjes meer zijn, meisjes? Nou vooruit, Nike. Omdat de race een plaatje was. En omdat jullie Tony Chocolonely en Coco Vita na de finish hadden. Ook alle andere Fashionchicks haalden de finish. Merel knalde er zelfs een persoonlijk record tegenaan. Wij zijn er volgend jaar hopelijk weer bij. We owned the night! Jij ook?

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Reageer